Bijzijn tijdens mijn adamsappelreductie

Hier kun je alles kwijt over topics die te maken hebben met Transseksualiteit.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bijzijn tijdens mijn adamsappelreductie

Bericht door gast »

Bij deze een kort overzicht van mijn adamsappelreductie in Wellness, Belgie.

Nou, Kitty is weer thuis - een ervaring rijker en een bult minder. Op vrijdagnacht 5 uur zijn we vertrokken naar Belgie om daar ruim op tijd te kunnen zijn. Dat is gelukt, geen files en dergelijk oponthoud. Wanneer ik de entree van de kliniek binnenwandel wordt ik direct herkend, een vriendelijk ontvangst en het is omdat ik nuchter moest blijven anders kon een kop koffie met gebak er ook nog wel vanaf. Eventjes wachten in de wachtkamer, en ja hoor, Kitty wordt gehaald. Ik neem afscheid van m'n vriendje, en volg de medewerkster de lift in. Alles een en al vriendelijkheid, en al zou ik nerveus zijn, dat weten zijndat wel weg te nemen.

Ik volg haar door het labyrinth van de kliniek er beland uiteindelijk in een ruimte waar men wat foto's van mij maakt. Later betreedt ik een zaal met allemaal hokjes. Ik krijg er een toegewezen. Ik moet mij ontkleden, een operatieschort aandoen, een badjas er weer overheen en aan mijn voeten luxe slofjes. Hoe sjofel ziet ook hier alles eruit! Hoewel ik onder het mes zou gaan om 10 uur werd ik al veel eerder opgeroepen. Dat gaat voorspoedig!

Weer de lift in, naar de operatiekamers. Wanneer ik de ruimte betreedt kan ik niet ontkennen dat ik toch wat nerveus aan het worden ben. Ik krijg elektroden op en mijn hartslag schiet omhoog. De assistente probeert mij wat te kalmeren, en geeft aan dat ze stinkend jaloers is op mijn French Manicure nagels. Ik vertel haar wat meer over mijn transzijn, mijn passie voor zeemeerminnen en met name dat laatse verhaal gaat als een lopend vuurtje de hele kliniek door (moet je nou eens horen: we hebben een zeemeermin op de operatietafel liggen!). De chirurg komt binnen, en ja.... dan is het zover. Ik wordt in mijn nek en hals plaatselijk verdoofd met enkele spuiten, en binnen 5 minuten gaat het mes er letterlijk erin. De planning die we voor ogen hadden tijdens de intake moet door omstandigheden worden aangepast. Het lidteken komt nu wat lager.
Ik heb mijn ogen dicht maar kan alles volgen. Het mag dan een kleine ingreep zijn, maar hij is nogal grof in de weer. Ik voel de druk die hij op mijn hals uitoefent, en af en toe proest ik omdat het niet te houden is. Geen probleem, even bijkomen en weer opnieuw beginnen. Toch krijg ik het op een gegeven moment erg heet, ga zweten, en heb het gevoel of ik de zeilen ga strijken. Onmiddelijk koude washandjes op mijn voorhoofd en water in mijn gezicht. "Jij bent toch zeemeermin, moet je tegen kunnen" is wat ik hoor. Na een half uur trekken, duwen, knippen en schaven is de bult eindelijk weg. Knippen? "Schaar" hoor ik nog zeggen. "Grotere schaar". Hmmm, gaat niet helemaal zoals het moet, zeker. Weer duwen en trekken. Ik krijg beelden voor me van een heupoperatie, waar artsen met beitels en hamers in de weer zijn. De ingreep mag dan "Tracheal Shave" heten, maar geschaafd wordt er eigenlijk alleen maar om de restjes mooi te maken. Al het andere schijnt met wat grover geweld verwijderd te worden.
Voor de jaap wordt dichtgenaaid moet ik verscheidene malen slikken ter controle. Alles goed? Mooi, dichtmaken! Ik mag dan volledig bij zijn geweest, wanneer ik ga staan lijkt het of de wereld onder mij wegzakt. Ik wil slapen, en snel graag. Ik wordt weer naar mijn hokje gebracht, en in de lift zie ik de spiegel. Ik durf eigenlijk niet eens te kijken. Mijn hele hals is rood gekleurd, met waar mijn adamsappel zat een fraai borduurwerkje. Ik krijg tranen in mijn ogen en een tijd lang laat ik alle emoties maar komen. In de comfortabele feautuil in mijn hokje val ik uiteindelijk in slaap.
Na een uur wordt ik wakker gemaakt met met verzoek om mij om te kleden. Daarna naar beneden waar een afspraak wordt gemaakt wanneer mijn hechtingen eruit mogen.

Ik bel mijn vriendje op en binnen 5 minuten kan ik weer op weg naar huis. Ik voel mij goed, en geen pijn. De pret duurt nog wat kort want weer komen emoties bij mij los, en huil ik weer. Ondanks dat kan ik mijn vriendje door de straten van Genk loodsen naar de snelweg. En dan.... raakt de verdoving uitgewerkt. Het wordt pijnlijk en vooral slikken lijkt haast onmogelijk.
Dat is tot op heden nog steeds de huidige situatie. De pijn in mijn hals is minder geworden, maar slikken is elke keer een drama. Ik leef op vloeibaar voedsel als vla, want vast voedsel krijg ik nog niet weg.

Een behandeling in Wellness Kliniek is luxe te noemen. Vriendelijk personeel waarvoor het geen enkele moeite is om alle nog een keer uit te leggen. Bijzijn tijdens deze ingreep is iets wat ik niet nog een keer zou willen meemaken. Het is te doen geweest, maar dan toch... Ik kan mijn chirurg bellen wanneer ik wil, al is het midden in de nacht als er onverhoopt wat mis gaat. Het is niet te hopen want dat is weer drie uur rijden.

Liefs en kusjes,

Kitty.
Jaimee
Eredivisie
Berichten: 620
Lid geworden op: vr dec 24, 2004 21:56
Locatie: Amsterdam

Bericht door Jaimee »

Gefeliciteerd Kitty!!

Nou ik ben blij dat ze zo vriendelijk zijn want ik juni ben ik ook aan de beurt voor een tracheal shave en neuscorrectie in 1 bij dezelfde kliniek. Gelukkig zal ik dan wel onder volledige narcose zijn... (Als ik je verhaal zo hoor...)
Crista J
daar ben ik weer
Berichten: 21
Lid geworden op: ma sep 20, 2004 22:48

Bericht door Crista J »

Ja, een volledige narcose is even een heet gevoel in je arm en... Ciao! Jouw ervaring is iets anders, Kitty :roll: .

Lekker dat het nu achter de rug is. Een spoedig herstel en een heel mooi resultaat toegewenst!
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Jamie schreef:Gefeliciteerd Kitty!!

Nou ik ben blij dat ze zo vriendelijk zijn want ik juni ben ik ook aan de beurt voor een tracheal shave en neuscorrectie in 1 bij dezelfde kliniek. Gelukkig zal ik dan wel onder volledige narcose zijn... (Als ik je verhaal zo hoor...)
Hai, Jamie,

Dank je wel! :D

Voor zover ik weet passen ze geen geen narcose toe maar een slaapverdoving. Oh, ja, en als je door Dr. Hoeybergs wordt behandeld, doe 'm de groeten van me.... :)

Liefs, Kitty.
Gebruikersavatar
betteke
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: ma dec 12, 2005 17:33

Bericht door betteke »

Ha die Kit!
Leuk verslag meid, en gefeliciteerd dat je van die onvrouwelijke bult af bent!
Laat je maar lekker een paar dagen verwennen door je vriend, kan nooit geen kwaad! :wink:

veel liefs,
Betteke
Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

Vind het wel heel erg knap dat je dat gewoon bij bewust zijn hebt laten doen. Ik was in augustus met een vriendin mee naar thailand voor haar SRS, Dr Suporn bood toen aan om mijn vagina nog mooier te maken, dat wou ik wel en vroeg hem gelijk of hij dan ook de adams appel weg kon halen.

Hij wou beide operatie tegelijk doen onder lokale verdoving(omdat het niet zulke lang durige ingrepen zouden zijn), ik moest er niet aan denken en heb toen gezegt ja maar 2 kleine zijn 1 grote. en ik kreeg toen toch wel narcose. Ben toch nog een 2 uren onder zijl geweest. Ik had na de tijd ook best wel veel last er van en ben weer een tijdje logopedie gaan doen omdat mijn stem iets zwaarder was geworden door de zwelling, maar dat is nu weer voorbij. Ben heel erg blij met het resultaat.

Iedereen die zelf de adamsappel verwijdering moet betalen wil ik er even op wijzen dat je deze kosten kunt opvoeren als ziektekosten bij de belasting dienst. De belastingdienst wil wel een diagnose ts hebben (kunnen ze om gaan vragen)
Groetjes

Afbeelding
Jaimee
Eredivisie
Berichten: 620
Lid geworden op: vr dec 24, 2004 21:56
Locatie: Amsterdam

Bericht door Jaimee »

Hoe gaat het herstel lieffie?
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Heyyy, Jamie,

Nou, het gaat prima! Kan niet mooier. Toch was de eerste week na de ingreep ff doorbijten, met name de eerste drie dagen waren echt rampzalig. Slikken deed ongelooflijke pijn. Ik kon haast niks naar binnen krijgen. Ik heb dan ook op alleen vla, kwark en meer van dat soort vloeibaar spul geleefd. Daarnaast waren mijn speekselklieren niet meer in toom te houden. Best lastig, want als slikken niet gaat moet dat speeksel toch ergens heen. Mijn stem was weer als een half jaar geleden, toen ik nog geen logopedie had gehad: laag. Praten deed soms pijn, ik klonk schor en hees.
Een week later ben ik wakker geschrokken, mijn wond is wondvocht gaan lekken. Mijn hele bed verziekt :( Onmiddelijk de kliniek gebeld. Oplossing: gaascompressen erop, en om de 6 uur wisselen. Bij voorkeur nathouden. Echter, toen het grootste deel van het wondvocht eruit was, nam mijn hals weer war normalere vormen aan. Het zag er immers uit alsof ik een tennisbal had ingeslikt en die halverwege was blijven steken. :)

Na 12 dagen zijn mijn hechtingen eruit gehaald. Ik had verwacht dat dat pijn zou doen, maar voor ik er erg in had waren ze er al uit. Drie maanden later moet ik nog een keer terugkomen voor de laatste controle. Krijg lidtekenolie mee om alles soepel te houden - voor het beste resultaat.

Dat wondvocht is twee weken blijven 'stromen'. Dat schijnt wat lang te zijn. Pas drie dagen terug bleef alles droog. Het lidteken ziet er nu netjes uit. Er is nog wel enige zwelling te bespeuren, en dat zal nog een 3 maanden duren eer dat dat weg getrokken is. Ik moet, met de zomer in het vooruitzicht, erg voorzichtig zijn met zonlicht - anders kunnen pigmentverschuivingen ontstaan. Dus factor 60 erop!

Liefs,

Kitty.
Plaats reactie