Adamsappel reductie bij transsexuelen

Algemeen

Moderator: Moderators

Guest
ForumFan
Berichten: 251
Lid geworden op: di jan 16, 2007 12:27
Locatie: antarctica

Bericht door Guest »

Hmm...
eerst vond ik het ook maar vreselijk, al heb ik maar een heel klein bobbeltje...
Laatst had ik Engels en toen viel het me op dat de lerares dat ook had... Toen ben ik wat op internet gaan zoeken en er zijn zelfs
hele Yahoo groepen enzo aan besteed waar men van mening is dat vrouwen met een a-appeltje juist mooi en uniek zijn. Ook vrouwen kunnen dus een 'appeltje' hebben ;) en sinds ik dat weet heb ik er weinig moeite mee. Zelfs sommige tv-sterren hebben zo'n appeltje...
Ik heb dus besloten om mijn adam's appeltje -( of eva's appeltje :P - zo wordt het op sommige sites genoemd als vrouwen het heben-) gwn te houden.

Misschien ben ik uniek in die zin omdat veel meisjes zoals mij er vaak alles aan doen om het juist te verbergen... Maar aangezien dus ook andere vrouwen er een kunnen hebben vind ik dat het mij niet minder meisje/vrouw maakt.
Guest0
ForumFan
Berichten: 490
Lid geworden op: wo sep 14, 2005 18:23

Bericht door Guest0 »

Ik heb 6 uur geleden mijn adamsappel reductie gehad, plaatselijke verdoving, zonder roesje of wat dan ook.

Wel een hele ervaring. :) En thja slikken is moeilijk nu, branderig gevoel.

Hoop dat het mooi geneest. :)
Gebruikersavatar
Irene
ForumDiva 3000
Berichten: 3151
Lid geworden op: di mar 28, 2006 16:48
Locatie: Breda
Contacteer:

Bericht door Irene »

sterkte met de genezing, en fijn voor je dat je het achter de rug hebt.

Irene
Kleine stapjes
Guest
ForumFan
Berichten: 251
Lid geworden op: di jan 16, 2007 12:27
Locatie: antarctica

Bericht door Guest »

Sterkte meid :)
Hoop dat het snel en goed geneest...
grtjs lauwtje
Guest0
ForumFan
Berichten: 490
Lid geworden op: wo sep 14, 2005 18:23

Bericht door Guest0 »

Thx dames.

Heb een recept gekregen van prima pijnstillers die werken, dus komt dik in orde. ;)
Guest
ForumFan
Berichten: 251
Lid geworden op: di jan 16, 2007 12:27
Locatie: antarctica

Bericht door Guest »

Ja, ik had wel begrepen dat dat de reden was dat de meeste het dus WEL laten doen...
Ik zit nu bijv aangesloten bij zo'n Yahoo Group en vrouwen met een appeltje worden daar gezien als mooi en ook heb ik met iemand gesproken van een reclamebureau voor bijv drankjes... die juist graag vrouwen met een appeltje vraagt omdat het slikken van een drankje zo goed te zien is door dat appeltje...
Ik was eigenlijk bezig om misschien ooit iets van modellenwerk te gaan doen en diegene waarmee ik sprak dacht dat ik een grapje maakte dat ik zei dat ik als jongen was geboren en pas in mijn puberteit meisje was geworden met de hormoontjes...(ik wilde namelijk vragen of dat invloed had op mijn mogelijkheden voor dat soort werk)

Op het moment dat ik mijn coming out deed bij jongens of meisjes die ik heb leren kennen (bijv nieuwe collega's of jongens die ik heb leren kennen bij het uitgaan) en dan uitlegde dat ik genderdysfoor was en dat dat betekent dat je als meisje jongen voelt of als jongen meisje... vroegen ze allemaal 'ooh dus je gaat een jongetje worden?'

Ik heb een stemmetje van een meisje van 12 en gewoon een vrouwelijk figuur, en ik heb geen ervaringen gehad dat mensen aan me twijfelden of dachten dat ik transje was vanwege het appeltje... (ik wil niet Mila achtig over komen ;) - no offence trouwens.. maar dit is gwn mijn ervaring).

Als ik door het appeltje echt hinder ga ondervinden kan ik het alsnog weg laten halen... heb er nu dus geen last van...

Iedereen die daar anders over denkt... prima natuurlijk. Het enige wat ik wilde laten zien is dat het niet per se hoeft...
Jaimee
Eredivisie
Berichten: 620
Lid geworden op: vr dec 24, 2004 21:56
Locatie: Amsterdam

Bericht door Jaimee »

Maar de redenering "Maar een bio-vrouw kan het ook hebben dus laat ik het ook zo.." slaat dus nergens op. Vrouwen kunnen ook grote neuzen, een browridge, brede kaken, een puntige kin, een zware stem, grote handen en voeten, dun haar etc hebben maar als je een trans bent is het volgens mij verstandig om zoveel mogelijk van dat soort kenmerken weg te werken omdat je al heel wat te compenseren hebt doordat je een trans bent.

Nu begrijp ik dat het bij jou wel meevalt maar dat is zeker niet bij alle transen zo. Bij de meeste is het naar mijn idee namelijk absoluut NIET zo...

Ik vind dan de adamsappelreductie of een vervrouwelijkende operaties aan het gezicht dan ook een sterke aanrader...
mila
Forumdiva
Berichten: 1404
Lid geworden op: za jan 22, 2005 22:07
Locatie: amsterdam

Bericht door mila »

Het hangt er vanaf wat voor huidskleur je hebt, en hoe je huid reageert op wonden hoe het geneest.
Ben je heel erg blank/enigzins roze van huidskleur, dan zul je een rood streepje blijven zien.
Heb je hoe dan ook iets van huidskleur, dan vervaagt het streepje tot een heel vaag ietsiepietsie donkerder dan je huid streepje.
Ik heb zelf een litteken in mijn hals van een adamsappelreductie, waar ik nog nooit iets over gehoord heb, het is gewoon te vaag om te zien, en het zit in een huidplooi.
Is wel 18 jaar geleden dat ik die adamsappelcorrectie heb gehad, maar bijna 2 en een half jaar geleden heb ik een FFS gehad, waarvan het litteken langs mijn haarlijn inmiddels een zo ongeveer onzichtbaar wittig lijntje is van een halve millimeter breed.
Zelfs al waren mijn littekens rood gebleven, dan nog zou ik die adamsappelreductie en die FFS hebben gedaan, en er blij mee geweest zijn.

Overigens helpt het gebruik van siliconenpleisters bij het bestrijden van littekens; het oefend druk uit op de huid, waardoor het litteken beter geneest.
En zo'n pleister in je hals? Zelfs al ben je onpassabel, dan nog zullen mensen niet snel op het idee komen dat dat een adamsappelreductie zou kunnen zijn; ze weten er simpelweg het bestaan niet van, dat zoiets mogelijk is.
Ik zou dan zeggen dat ik geopereerd ben aan mijn schildklier, die er vlakbij zit.

Happy healing,

Mila.
Guest
ForumFan
Berichten: 251
Lid geworden op: di jan 16, 2007 12:27
Locatie: antarctica

Bericht door Guest »

Hoi Mila,
dat is altijd een idee, gewoon zeggen dat je aan je schildklier bent geopereerd. Zo ver had ik nog niet gedacht, maar ik heb liever geen littekentjes eigelijk en daarnaast ga ik ook het liefst maar een keer onder het mes.... en dat wordt de SRS

Daarna zal ik nog steeds wel zo af en toe me onzekerheden hebben als elk meisje... maar ik voel dan wel gwn alsof mijn lichaam klopt met wie ik ben :) Ik kan er echt naar uitkijken..

Ik vind dat de redenering 'bio-vrouwen hebben het ook, dus laat ik het staan' misschien niet op idereen van toepasasing is hier, maar niet iedereen is hetzelfde en ik denk er wel gwn zo over ...

grtjs Lauwtje
adriana
Eredivisie
Berichten: 502
Lid geworden op: zo nov 18, 2001 1:00
Locatie: zuidholland

Bericht door adriana »

Hi, volgende stukje gevonden maakt misschien veel duidelijk,
Sommige delen van het menselijk lichaam lijken nergens goed voor
Aflevering 16 in een serie.
--------------------------------------------------------------------------------
Transseksuelen, mensen die van geslacht veranderen, verliezen enkele lichaamsdelen en krijgen er andere voor in de plaats. De meeste verloren lichaamsdelen zijn bepaald niet misbaar voor iemand die is geboren in het goede lichaam. Maar e´e´n aanpassing bij mannen die vrouw willen worden, wijst naar een overbodig lichaamsdeel, de adamsappel.

Bij ex-mannen wordt dit stukje kraakbeen aan de voorkant van het strottenhoofd vaak weggehaald. De reden daarvoor is dat mannen een meer geprononceerde knobbel in de keel hebben dan vrouwen. De chirurgen kunnen alles mooi hebben veranderd, een niet behandelde adamsappel verraadt het oorspronkelijke geslacht nog steeds.

De functie van het stukje kraakbeen is niet duidelijk, zegt drs. Elien Gerritsma, KNO-arts van het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam. Ze houdt zich bezig met stemstoornissen.

'De adamsappel is een secundair geslachtskenmerk. In de puberteit groeit het strottenhoofd onder invloed van hormonen uit. Mannen krijgen een groter en puntiger strottenhoofd dan vrouwen', zegt Gerritsma. 'Het uitsteeksel, de adamsappel, heeft geen specifieke functie.'

Wel duidelijk is waar het woord vandaankomt. Het is afgeleid van de bijbelse figuur Adam en verwijst naar de appel waarin Adam heeft gebeten, daartoe verleid door Eva. Genesis 3, vers 6: 'Zij plukte dus een vrucht en zij at ervan: zij gaf er ook van aan haar man, die bij haar stond, en ook hij at ervan.'

Volgens de overlevering bleef een stukje fruit in zijn keel steken, vandaar de verdikking. Wie heeft verzonnen dat de bobbel de naam adamsappel kreeg, is niet duidelijk. Het moet lang geleden zijn gebeurd, want in de omringende landen draagt het knobbeltje dezelfde naam: Adam's apple, pomme d'Adam en Adamsapfel.

Volgens Gerritsma is het begrip mogelijk in zwang gekomen toen de traditie van de anatomische lessen ontstond, waarbij artsen Latijnse namen gebruikten om lichaamsdelen te duiden. In het Latijn gaat de adamsappel als pomum Adami door het leven.

Het uitstekende deel van het strottenhoofd kan bij mannen zonder gevolgen worden verwijderd. De operatie wordt het schrapen van de adamsappel genoemd. 'Het is geen kwestie van centimeters, maar van millimeters', zegt de Rotterdamse KNO-arts. De uitstulping verdwijnt en de persoon in kwestie krijgt een vrouwelijke hals.

Gerritsma maant tot voorzichtigheid bij de ingreep. Het luistert nauw in het strottenhoofd waar ook de stembanden zitten. Als er te veel kraakbeen wordt weggehaald, dan bestaat de kans dat de twee delen van het strottenhoofd los komen te liggen.

Ook kan de stem lager worden en krijgt de persoon het soms eerder benauwd. 'Een lagere stem is niet de bedoeling bij een operatie van man naar vrouw', merkt Gerritsma op. 'Deze mensen hebben de wens om operatief de stem te verhogen en dat gebeurt dan ook dikwijls door de stembanden op te rekken.'

Het aantal schraapoperaties aan de adamsappel is niet groot, enige tientallen per jaar. Gerritsma stuurt de spaarzame gevallen die ze krijgt door naar de Vrije Universiteit in Amsterdam waar een team gespecialiseerd is in geslachtsveranderingen.

Transseksuelen die van vrouw naar man zijn omgebouwd en die ook graag een adamsappel willen hebben, heeft ze nog niet gezien.
--------------------------------------------------------------------------------
Bron: De Volkskrant, 13 december 2003
Door: Marc van den Broek
groetjes Adriana, die een adamsappel heeft zo klein dat het niet opvalt :D
- kan dus ook voorkomen.
Lisa
ff weer wat posten
Berichten: 37
Lid geworden op: za apr 13, 2002 2:00
Locatie: Zeist

Bericht door Lisa »

Wat is trouwens de 'recovery' time van zo'n operatie?
Ik bedoel dan dus hoelang ben je uit de roulatie wat betreft werk enzo?

Zo te horen valt het allemaal wel mee hoewel dat waarschijnlijk voor iedereen wel verschilt. :wink:

Naar mijn idee heb ik nogal een dikke bobbel op mijn nek zitten en ben serieus aan het overwegen om deze ingreep te laten doen.
Gebruikersavatar
Mara
ForumDiva 2000
Berichten: 2835
Lid geworden op: za jun 26, 2004 22:17
Locatie: Europa
Contacteer:

Bericht door Mara »

Lisa schreef:Wat is trouwens de 'recovery' time van zo'n operatie?
Ik bedoel dan dus hoelang ben je uit de roulatie wat betreft werk enzo?
Hmmm, twee a drie uur......is je dat te lang :roll:

Tijdens de ingreep blijf je gewoon wakker, je krijgt alleen plaatslijke verdoving, was bij mij tenminste zo......

groetjes vanuit Keulen

Mara
Geen Seks Met Nazis Afbeelding --> hier niet op klikken <--
Gebruikersavatar
Chantal C.
Forumdiva
Berichten: 1759
Lid geworden op: vr okt 03, 2003 12:27
Locatie: Hellevoetsluis

Bericht door Chantal C. »

Bij het VU ga je onder narcose. Het is een dagopname. 's Ochtends komen, 's middags weer naar huis. Ik ben op donderdags geholpen, vrijdag vrije dag genomen en maandags weer aan het werk.
A person is grown up not when they can take care of themselves, but when they can take care of others.
Guest0
ForumFan
Berichten: 490
Lid geworden op: wo sep 14, 2005 18:23

Bericht door Guest0 »

Chantal C. schreef:Bij het VU ga je onder narcose. Het is een dagopname. 's Ochtends komen, 's middags weer naar huis. Ik ben op donderdags geholpen, vrijdag vrije dag genomen en maandags weer aan het werk.
Onder narcose voor zo'n kleine ingreep? :roll:

De arts die mij heeft geopereerd vroeg of ik een roesje wou, maar dat vond ik niet nodig, plaatselijke verdoving werkte prima.
Gebruikersavatar
Mara
ForumDiva 2000
Berichten: 2835
Lid geworden op: za jun 26, 2004 22:17
Locatie: Europa
Contacteer:

Bericht door Mara »

Hahaha ja Kimyy, ik wou zelfs bij mun eerste correctie alleen un plaatslijke verdoving om beter aan te wijzen hoe ik het graag wil hebben :wink:

Maar dat mogd dan nie.....de anestisist keek wel raar toen ik het vroeg :roll:

Groetjes vanuit Lainate

Mara
Geen Seks Met Nazis Afbeelding --> hier niet op klikken <--
Plaats reactie