De mannengroepen zijn bedoeld voor vrouw-naar-man transseksuelen. Op deze pagina vind je informatie over de bijeenkomsten en de agenda. Verder vind je ook specifieke informatie professionele hulpverlening, films, boeken, mailgroepen en overige links.
Vrouw-naar-man transseksuelen, kortweg ook wel transmannen genoemd, zijn biologisch gezien vrouwen, maar voelen zich man, hebben een mannelijke identiteit. Ze willen zich vaak ook als zodanig presenteren naar de buitenwereld en willen operaties ondergaan om het lichaam zoveel mogelijk aan te passen aan hun gevoel van manzijn.
Ben je op zoek, twijfel je over je identiteit of weet je zeker dat je een transman bent en wil je erover praten met lotgenoten, ervaringen uitwisselen en informatie krijgen, dan kun je terecht bij één van onze gespreksgroepen in het land. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan.
Voor inhoudelijke informatie dit onderwerp verwijzen we je naar de pagina’s genderthema’s en INFO
Bijeenkomsten
Patiëntenorganisatie Transvisie organiseert op twee plaatsen in Nederland gespreksgroepen voor transmannen
-
In Amsterdam ben je vanuit het hele land welkom bij de mannengroep Amsterdam;
-
In Groningen ben je welkom bij het Genderhome Groningen, waar transmannen en transvrouwen, soms gescheiden, soms gezamenlijk, thema’s bespreken. In Groningen worden daarnaast is samenwerking met de Stichting Transman ook buitenactiviteiten georganiseerd. Ga naar de pagina van Genderhome Groningen
Informatie over de activiteiten in Amsterdam staan hieronder.
Voor sociale activiteiten kun je ook terecht bij Stichting Transman. Zie de website van Stichting Transman
Als iemand ontdekt transseksueel of transgender te zijn, kan dit bij de partner en familieleden veel emoties teweegbrengen. Daarom is er speciaal voor partners en familieleden de werkgroep (H)Erkenning.
Mannengroep Amsterdam
De Mannengroep is er voor alle vrouw-naar-man transseksuelen. De mannen die de groep bezoeken zitten in verschillende stadia van omgaan met hun genderdysforie. Er komen mannen die korter of langer rondlopen met een gevoel van twijfel over hun identiteit en die willen onderzoeken wat de juiste weg voor hun is. Er komen mannen die niet twijfelen en al sinds lange tijd weten dat zij de mannelijke identiteit hebben. Er komen mannen die ergens in het traject van hun transitie zitten en behandeld worden door een genderteam en er komen mannen die hun transitie al lang en breed achter de rug hebben.
In de Mannengroep worden groepsgesprekken afgewisseld met gastsprekers, bijv. een plastisch chirurg of psycholoog. Partners, familieleden en vrienden zijn van harte welkom bij de bijeenkomsten.
Gegevens mannengroep Amsterdam
Regio | Heel Nederland |
Toelating | Aanmelden niet verplicht |
Doelgroep | Transseksuele mannen vanaf 18 jaar |
Plaats | Amsterdam, in het pand ‘Human’ Weteringschans 259 1017 XJ Amsterdam |
Wanneer | Elke 4e zaterdag van de maand |
Parkeren | Parkeren achter Humanitas, Sarphatistraat 4, afgesloten parkeerterrein. Van 14.15 uur tot 14.30 uur is er iemand aanwezig met de sleutel. |
Duur | 14:00 – 19:00 uur |
Contact | mannengroep@transvisie.nl |
Telefoon | Secretariaat 020 2050 914 |
Programma | Diverse themamiddagen met en zonder gastsprekers, zie agenda. 14:00 – 15:00 uur: inloop met koffie, thee en frisdrank 15:00 – 17:00 uur: groepsgesprek of thema, onderbroken door een pauze 17:00 – 19:00 uur: gezamenlijke uitloop met hapjes en drankjes |
Transgendergroep Nijmegen is een gezellige en diverse groep voor transgenders, transmannen, transvrouwen, crossdressers, genderqueers, en iedereen die zich om wat voor reden dan ook verbonden voelt met de transgendergemeenschap.
Sinds februari 2007 komen wij samen en werken wij in samenwerking met het COC Nijmegen aan het creëren van grotere zichtbaarheid voor transgenders in de maatschappij. Wij organiseren regelmatig lezingen, workshops, films en sociale activiteiten.
Elke vierde vrijdag van de maand organiseren wij een bijeenkomst in het Roze Huis. We komen samen van half 8 tot middernacht
www.transgendernijmegen.nl
info@transgendernijmegen.nl
COC Nijmegen
St Anthoniusplaats 1
6511 TR Nijmegen, Nederland
Elke 1e zondag van de maand Sportgroep.
Een lekker middagje sporten met je team, het lijkt zo simpel, maar voor veel transgenders is het lastig om hun plek te vinden in de sport. Het komt vaak voor dat een transgender niet mag deelnemen in het mannen- of vrouwenteam waar ze zich thuis voelen of niet welkom is in de kleedkamer.
Sporten moet voor iedereen leuk zijn en daarom gaat de Transgendergroep Nijmegen een sportgroep beginnen.
W hebben elke maand een gymzaal ter beschikking om lekker samen te kunnen sporten.
Iedere keer een ander sportaanbod, dus voor ieder wat wils.
De sportgroep is voor alle leeftijden en familie en vrienden zijn ook zeer welkom.
Iedere 1e zondag van de maand, 19.30 – 21.30 (kleedkamers open vanaf 19.15) Gymzaal Palembangstraat 1, Nijmegen
http://www.contactbreastprosthesis.com/ Wij verkopen de borstprothesen via onze online winkel, maar ook via persoonlijk contact. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat u het moeilijk vindt om een goede keuze te maken tussen de verschillende maten, modellen en kleur. Bovendien gaat het om een heel persoonlijke en intieme aanschaf.
Het is daarom altijd mogelijk telefonisch vragen te stellen over de borstprothese. Drie keer in de week zijn wij persoonlijk bereikbaar voor al uw vragen.
Wij zijn transgender vriendelijk. In onze collectie zijn speciale modellen voor transgender mensen opgenomen zoals; Amolux en Aphrodite
Telefonisch spreekuur:
Maandag, dinsdag en woensdag: 18.00 – 19.00 uur
Tel. : 0031(0)165-344831
http://www.contactbreastprosthesis.com/
Bezoek ons op afspraak
Mail: info@contactbreastprosthesis.com
Met de laagste prijsgarantie en geen verzendkosten.
Wij zijn gevestigd in Rucphen(Nederland). Rucphen ligt op de Belgisch/Nederlandse grens.
Wij leveren in discrete verpakking aangetekend met PostNL ook in België en andere landen in West Europa.
Bij vooruit betalen kunt u het orderbedrag ook voldoen in een ander valuta dan de Euro. Stuur ons een e-mail op info@contactbreastprosthesis.com
Transgenders Amsterdam heeft als doel de emancipatie en integratie van transgenders te bevorderen. Zij streven daartoe naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.
Op de eerste woensdag van de maand houdt Transgenders Amsterdam in Amsterdam een ‘gender overschrijdende’ transgender ontmoetingsavond. Door het onderhouden van contacten en het uitwisselen van ervaringen tijdens die avonden, willen zij transgenders helpen in het proces van zelfacceptatie; maar het is vooral een gezellige avond.
De transgender avond wordt bewust in een openbare locatie gehouden – het Jordanees café de Kat in de Wijngaert – om actief deel uit te maken van de multiculturele samenleving van Amsterdam. Transgenders Amsterdam wil daarmee vooral de doelgroep zelf stimuleren en inspireren om zich te ontwikkelen en te emanciperen. De transgenderavond staat dus open voor iedereen die zichzelf thuis voelt bij transgenders.
Ontmoetingsavond Transgender Amsterdam op elke 1e woensdag van de maand.
Adres: Café de Kat in de Wijngaert, Lindengracht 160, 1015 KL Amsterdam
Contact: Via email info@transgendersamsterdam.nl
Facebook: https://www.facebook.com/tgAmsterdam
De maandelijkse ontmoetingsavond van Genres Pluriels is een gezellig en respectvol moment in het kader van de baruitbating door de verenigingen van het Regenbooghuis van Brussel. Kom gemoedelijk een glaasje drinken. De ontmoetingsavond is open voor allen. We zijn ook zeer waakzaam betreffende de privacy van allen, daarom worden camera’s of opnameapparatuur niet toegelaten.
La permanence mensuelle de Genres Pluriels est un moment convivial et de respect dans le cadre du bar associatif de la Maison Arc-en-ciel de Bruxelles. Venez boire un verre relax ! La permanence est ouverte à toustes. Nous sommes très attentiVEs au respect de la vie privée de chacun.e. Aucune caméra ni enregistrement ne sont autorisés.
Organisatie: Genres Pluriels
Plaats: Regenbooghuis, Kolenmarkt 42, Brussel
Wanneer: en elke eerste donderdag van de maand
Praatgroep voor Trans*personen start (13u)
15 u start (entourage)Praatgroep voor vrienden en familieleden van transgenders
Wil je graag jouw ervaring, je mening delen en bespreken met andere trans*personen in een vriendschappelijk kader ? Dat kan in de spreekgroep transgender/interseksueel van Genres Pluriels. Het gaat hier niet om een therapiegroep, maar om een groep om ervaringen te delen, en in tegenstelling tot de gewone ontmoetingavonden, in een welomlijnd kader en tijdsbestek. De spreekgroep is uitsluitend bedoeld voor mensen met een transidentiteit of interseksualiteit vanaf de leeftijd van 16. Deze praatgroep is enkel in het frans!
Praatgroep voor vrienden en familieleden van transgenders
Wil je graag jouw ervaring, je mening of vragen delen en bespreken met andere mensen die ook bij trans*/interseksuele personen betrokken zijn in een vriendschappelijk kader ? Dat kan in de spreekgroep voor naasten en vrienden van Genres Pluriels. Deze praatgroep is enkel in het frans!
Groupe de paroles pour les personnes Trans*
Vous désirez partager, discuter de votre expérience de votre point de vue avec d’autres personnes transgenres dans un cadre bienveillant ? Le groupe de parole trans* de Genres Pluriels vous offre cette possibilité. Ce groupe n’est pas un groupe thérapeutique mais de partage dans un cadre et un laps de temps plus précis que la permanence. Ce groupe est réservé aux seules personnes transidentitaires à partir de 16 ans.
Groupe de paroles pour les proches des personnes Trans*/Inter
Vous désirez partager, poser vos questions, discuter de votre expérience de votre point de vue avec d’autres personnes proches de personnes transgenres/intersexué.es dans un cadre bienveillant ? Le groupe de parole pour les proches de Genres Pluriels vous offre cette possibilité. Ce groupe n’est pas un groupe thérapeutique mais de partage dans un cadre et un laps de temps plus précis que la permanence.
Organisatie: Genres Pluriels
Taal: enkel Frans
Plaats: Regenbooghuis, Kolenmarkt 42, Brussel
Wanneer: 15 oktober (en elke derde zaterdag van de maand) 13u (trans) of 15 u (entourage)
De vrouwengroepen van Transvisie zijn er voor mensen die als man zijn geboren, maar zich meer een vrouw voelen. Op deze pagina vind je informatie over de bijeenkomsten en de agenda. Verder vind je ook informatie over professionele hulpverlening, films, boeken en links.
Man-naar-vrouw transseksuelen, of transvrouwen, zijn biologisch gezien mannen, maar voelen zich een vrouw. Ze willen vaak ook als zodanig leven en voor de buitenwereld herkenbaar zijn, en willen operaties ondergaan om hun lichaam zoveel mogelijk te laten passen bij hun gevoel van vrouw-zijn.
Ben je een transvrouw of heb je het gevoel dat je een transvrouw bent, en wil je erover praten met lotgenoten, dan kun je terecht bij één van onze gespreksgroepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan.
Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van man naar vrouw inhoudt.
Belangrijk voor transvrouwen die in aanmerking komen voor een genderbevestigende operatie
Heb je ‘groen licht’ voor de transitie, en kom je in aanmerking voor een genderbevestigende operatie, dan is het belangrijk om te weten of je de genitale-zone moet laten ontharen of juist niet; permanent ontharen kost veel tijd en laat beginnen kan uitstel van de operatie betekenen. Lees er meer over in onze brochure man-naar-Vrouw op de pagina INFO
Bijeenkomsten
Lotgenotengroep voor transvrouwen
Op twee plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transvrouwen terecht kunnen: in Groningen en in Amsterdam, lees hieronder meer.
Wat er nog meer te doen is voor transgenders in Nederland vind je onder Andere organisaties
Lotgenotengroep voor naasten van transgenders
Als je ontdekt transseksueel of transgender te zijn, kun je danig in de war raken en heel erg met jezelf bezig zijn. Maar bij de partner en familieleden kan dit ook veel emoties teweegbrengen. Speciaal voor hen is er de werkgroep (H)Erkenning
Genderhome Groningen
In Groningen is er maandelijks een bijeenkomst voor zowel transmannen als transvrouwen in Noord Nederland. Soms hebben ze een gezamenlijk programma, en soms apart. Meer informatie vind je op de pagina van Genderhome Groningen
Vrouwengroep Amsterdam
In Amsterdam is er maandelijks een bijeenkomst van de Vrouwengroep Amsterdam.
De Vrouwengroep is er voor transvrouwen van alle leeftijden vanaf 18 jaar, en in alle fasen van het transitieproces. De Vrouwengroep is een prettige en veilige plek om andere transvrouwen te ontmoeten, van gedachten te wisselen en nieuwe contacten te maken.
Programma
Een bijeenkomst kan bestaan uit een ontmoetingsmiddag, een groepsgesprek, een gastspreker, of een combinatie hiervan. Er is ook altijd ruimte om gezellig met elkaar samen te zijn, en iets te eten en te drinken.
Groepsgesprekken
In groepsgesprekken komen allerlei onderwerpen aan bod, die met transseksualiteit te maken hebben:
- Hoe vertel ik het aan familie, ouders, partner en kinderen, en vrienden?
- Hoe vertel ik het op mijn werk?
- Hoe zal mijn omgeving reageren?
- Hoe kan ik een nieuwe relatie aangaan, zal de ander mij accepteren?
- Wat zijn de ervaringen met het medische traject?
Gastsprekers
Als je in de andere rol wilt gaan leven, betekent dat ook lichamelijk een grote verandering. Er zijn verschillende specialisten die een transvrouw daarbij kunnen helpen. Daarom worden er soms gastsprekers uitgenodigd, zoals artsen van het Genderteam die spreken over het gebruik van hormonen of over de mogelijkheden van plastische chirurgie.
Soms worden andere deskundigen uitgenodigd die een transvrouw nodig kan hebben, zoals een logopedist(e) die uitlegt hoe je stem vrouwelijker kan klinken door oefening; een haarwerkspecialist over de toepassing van pruiken en haarwerken of haartransplantatie; een schoonheidsspecialiste over het gebruik van make-up en nagelverzorging, of een specialist(e) op het gebied van lichaamsontharing.
Gegevens Vrouwengroep Amsterdam
Regio | Heel Nederland |
Toelating | Aanmelden niet verplicht |
Doelgroep | Transseksuele vrouwen vanaf 18 jaar |
Plaats | Amsterdam, in het pand ‘Human’ Weteringschans 259 1017 XJ Amsterdam |
Wanneer | 3e zondag van de onderstaande maanden |
Duur | 13:00 – 18:00 uur |
Parkeren | Parkeren achter Humanitas, Sarphatistraat 4, vanaf 12:30 uur! |
Begeleiders | Sophie, Willemijn, Miranda |
Contact | vrouwengroep@transvisie.nl |
Telefoon | Secretariaat 020 2050 914 |
Programma | Diverse thema middagen met en zonder gastsprekers, zie agenda |
http://www.zelfhechtendeborsten.nl/
https://contactborstprothese.com
Wij verkopen de borstprothesen via onze online winkel, maar ook via persoonlijk contact. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat u het moeilijk vindt om een goede keuze te maken tussen de verschillende maten, modellen en kleur. Bovendien gaat het om een heel persoonlijke en intieme aanschaf.
Het is daarom altijd mogelijk telefonisch vragen te stellen over de borstprothese. Drie keer in de week zijn wij persoonlijk bereikbaar voor al uw vragen.
Wij zijn transgender vriendelijk. In onze collectie zijn speciale modellen voor transgender mensen opgenomen zoals Aphrodite
Telefonisch spreekuur:
Maandag, dinsdag en woensdag: 18.00 – 19.00 uur
Tel. : 0031(0)6 49038458
T&T is een afkorting voor travestie en transseksualiteit
Op travestie rust nog steeds een groot taboe, de beleving ervan speelt zich voor het grootste gedeelte in het verborgene af. Helaas vinden de meeste mensen nog steeds dat een man zich als man gedragen moet – alle emancipatie ten spijt.
Dat de mannenrol nauwer is afgebakend dan de vrouwenrol in onze cultuur, komt doordat voor velen “vrouwelijkheid” ten onrechte een lagere status heeft dan “mannelijkheid”.
Als een man zich wil manifesteren als een vrouw, levert dat doorgaans meer problemen op dan wanneer een vrouw voor de mannenrol kiest.
Zo heerst nog vaak het beeld, dat een man in de verpleging een ‘mietje’ is en een vrouw op de vrachtwagen een “kei van een wijf”!
De angst om in de vrouwenrol te worden afgewezen door vrienden, familie, buren, collega’s en soms de eigen partner, vormt een van de belangrijkste problemen waar transgenders mee te maken hebben.
Voor man naar vrouw-transseksuelen en zij die nog zoekende zijn, geldt ongeveer het zelfde als bovenstaand relaas.
In de medische wereld is de transseksueel geaccepteerd.
Er is medisch gezien wat aan te doen.
Dit wil niet zeggen dat het voor vrouw naar man-transseksuelen zonder problemen gaat.
Ook voor hen is sociale acceptatie vaak ver te zoeken.
Als werkgroep Transgenders Hoorn zetten wij ons in om daar wat aan te doen.
De bijeenkomsten van de werkgroep zijn veelal gezelligheidsbijeenkomsten voor travestieten, transseksuelen en voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft.
De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, om gewoon iets te komen drinken, of een praatje te maken, maar ook om meer informatie te krijgen, of ervaringen uit te wisselen met anderen die bij travestie of transseksualiteit betrokken zijn.
De werkgroep beschikt verder over een uitgebreid bestand met adressen van hulpverleners, medici of andere meer praktische zaken zoals kappers, schoonheidsspecialisten, kleding of schoenen-zaken, die de travestiet en de transseksuele mens op weg kunnen helpen zichzelf te aanvaarden en aanvaardbaar te zijn voor zijn/haar omgeving.
Op onze avonden ben je welkom in de kleding of “outfit” die jij vindt dat bij je past. Wij stellen het echter wel op prijs dat men in nette kleding aanwezig is.
Ook is er desgewenst gelegenheid om je om te kleden en op te maken, zodat je eventueel “veilig” over straat kunt gaan. Geef dat van tevoren even aan telefonisch of per e-mail.
Plaats van samenkomst: Wout’s Beerhouse (voorheen De Oude Stadskroeg) aan het Kerkplein 33 in Hoorn. Parkeren kan meestal gewoon aan de overkant op het kerkplein.
Mocht dat eens niet lukken, dan kan men parkeren in Parkeer garage ’t Jeudje” Navigatie adres (TomTom e.d.) : Vollerswaal 61A, 1621GD Hoorn. Het bevindt zich op nog geen vijf minuten lopen naar onze locatie.
De bijeenkomsten zijn op elke derde woensdag van de maand, vanaf 20.00 uur.
De Transgendercirkel voor het delen van jouw diepere gevoelens
De Transgendercirkel is in het bijzonder voor de (parttime)transvrouw of als je je transanders voelt. Wil je jouw diepere gevoelens delen met gelijkgestemden dan kan dat bij de transgendercirkel.
In een veilige en discrete setting en onder professionele begeleiding bied ik je die mogelijkheid. Met een kleine groep kun je hetgeen dat je het diepst in je bezighoudt, delen.
Nu eens niet voor een hapje en een drankje, vooral voor diepgang, voor het delen van jouw gevoelens, voor het uitwisselen van ervaringen en persoonlijke ontwikkeling.
De Transgendercirkel wordt georganiseerd door William Slotboom, (Outdoor) Lifecoach en expert in genderidentiteit.
Thema’s voor transgender personen
Afhankelijk van de behoefte komen thema’s aan bod als:
Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en waar kies ik voor
De voor jouw passende uitingsvorm
Wat doet het transgender zijn met je
Zoveel mogelijk jezelf mogen zijn, wat betekent dat voor jou
Hoe betrek je jouw partner en dierbaren in jouw zijn
Sociale veiligheid
Pas jij je aan na opmerkingen of beledigingen
Nadere informatie
De locatie is in Sassenheim. Je mag natuurlijk komen op de wijze of outfit die op dat moment voor jou passend is. De avonden duren van 19.30 uur tot circa 22.00 uur. Een discrete locatie, parkeren voor de deur, voor koffie en thee wordt gezorgd.
De kosten bedragen €20,- per avond per persoon. De avonden zijn eens per maand op de derde donderdag in de maand.
Lijkt het je wat, heb je nog vragen, wil je je aanmelden, neem dan contact met mij op via info@b-lifecoaching.nl of via 06 53893515
William (soms Amilia) Slotboom
Website: www.b-lifecoaching.nl
Mail: info@b-lifecoaching.nl
Telefoon: 06 53893515
De mannengroepen zijn bedoeld voor vrouw-naar-man transseksuelen. Op deze pagina vind je informatie over de bijeenkomsten en de agenda. Verder vind je ook specifieke informatie professionele hulpverlening, films, boeken, mailgroepen en overige links.
Vrouw-naar-man transseksuelen, kortweg ook wel transmannen genoemd, zijn biologisch gezien vrouwen, maar voelen zich man, hebben een mannelijke identiteit. Ze willen zich vaak ook als zodanig presenteren naar de buitenwereld en willen operaties ondergaan om het lichaam zoveel mogelijk aan te passen aan hun gevoel van manzijn.
Ben je op zoek, twijfel je over je identiteit of weet je zeker dat je een transman bent en wil je erover praten met lotgenoten, ervaringen uitwisselen en informatie krijgen, dan kun je terecht bij één van onze gespreksgroepen in het land. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan.
Voor inhoudelijke informatie dit onderwerp verwijzen we je naar de pagina’s genderthema’s en INFO
Bijeenkomsten
Patiëntenorganisatie Transvisie organiseert op twee plaatsen in Nederland gespreksgroepen voor transmannen
-
In Amsterdam ben je vanuit het hele land welkom bij de mannengroep Amsterdam;
-
In Groningen ben je welkom bij het Genderhome Groningen, waar transmannen en transvrouwen, soms gescheiden, soms gezamenlijk, thema’s bespreken. In Groningen worden daarnaast is samenwerking met de Stichting Transman ook buitenactiviteiten georganiseerd. Ga naar de pagina van Genderhome Groningen
Informatie over de activiteiten in Amsterdam staan hieronder.
Voor sociale activiteiten kun je ook terecht bij Stichting Transman. Zie de website van Stichting Transman
Als iemand ontdekt transseksueel of transgender te zijn, kan dit bij de partner en familieleden veel emoties teweegbrengen. Daarom is er speciaal voor partners en familieleden de werkgroep (H)Erkenning.
Mannengroep Amsterdam
De Mannengroep is er voor alle vrouw-naar-man transseksuelen. De mannen die de groep bezoeken zitten in verschillende stadia van omgaan met hun genderdysforie. Er komen mannen die korter of langer rondlopen met een gevoel van twijfel over hun identiteit en die willen onderzoeken wat de juiste weg voor hun is. Er komen mannen die niet twijfelen en al sinds lange tijd weten dat zij de mannelijke identiteit hebben. Er komen mannen die ergens in het traject van hun transitie zitten en behandeld worden door een genderteam en er komen mannen die hun transitie al lang en breed achter de rug hebben.
In de Mannengroep worden groepsgesprekken afgewisseld met gastsprekers, bijv. een plastisch chirurg of psycholoog. Partners, familieleden en vrienden zijn van harte welkom bij de bijeenkomsten.
Gegevens mannengroep Amsterdam
Regio | Heel Nederland |
Toelating | Aanmelden niet verplicht |
Doelgroep | Transseksuele mannen vanaf 18 jaar |
Plaats | Amsterdam, in het pand ‘Human’ Weteringschans 259 1017 XJ Amsterdam |
Wanneer | Elke 4e zaterdag van de maand |
Parkeren | Parkeren achter Humanitas, Sarphatistraat 4, afgesloten parkeerterrein. Van 14.15 uur tot 14.30 uur is er iemand aanwezig met de sleutel. |
Duur | 14:00 – 19:00 uur |
Contact | mannengroep@transvisie.nl |
Telefoon | Secretariaat 020 2050 914 |
Programma | Diverse themamiddagen met en zonder gastsprekers, zie agenda. 14:00 – 15:00 uur: inloop met koffie, thee en frisdrank 15:00 – 17:00 uur: groepsgesprek of thema, onderbroken door een pauze 17:00 – 19:00 uur: gezamenlijke uitloop met hapjes en drankjes |
Elke 1e zondag van de maand Sportgroep.
Een lekker middagje sporten met je team, het lijkt zo simpel, maar voor veel transgenders is het lastig om hun plek te vinden in de sport. Het komt vaak voor dat een transgender niet mag deelnemen in het mannen- of vrouwenteam waar ze zich thuis voelen of niet welkom is in de kleedkamer.
Sporten moet voor iedereen leuk zijn en daarom gaat de Transgendergroep Nijmegen een sportgroep beginnen.
W hebben elke maand een gymzaal ter beschikking om lekker samen te kunnen sporten.
Iedere keer een ander sportaanbod, dus voor ieder wat wils.
De sportgroep is voor alle leeftijden en familie en vrienden zijn ook zeer welkom.
Iedere 1e zondag van de maand, 19.30 – 21.30 (kleedkamers open vanaf 19.15) Gymzaal Palembangstraat 1, Nijmegen
http://www.contactbreastprosthesis.com/ Wij verkopen de borstprothesen via onze online winkel, maar ook via persoonlijk contact. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat u het moeilijk vindt om een goede keuze te maken tussen de verschillende maten, modellen en kleur. Bovendien gaat het om een heel persoonlijke en intieme aanschaf.
Het is daarom altijd mogelijk telefonisch vragen te stellen over de borstprothese. Drie keer in de week zijn wij persoonlijk bereikbaar voor al uw vragen.
Wij zijn transgender vriendelijk. In onze collectie zijn speciale modellen voor transgender mensen opgenomen zoals; Amolux en Aphrodite
Telefonisch spreekuur:
Maandag, dinsdag en woensdag: 18.00 – 19.00 uur
Tel. : 0031(0)165-344831
http://www.contactbreastprosthesis.com/
Bezoek ons op afspraak
Mail: info@contactbreastprosthesis.com
Met de laagste prijsgarantie en geen verzendkosten.
Wij zijn gevestigd in Rucphen(Nederland). Rucphen ligt op de Belgisch/Nederlandse grens.
Wij leveren in discrete verpakking aangetekend met PostNL ook in België en andere landen in West Europa.
Bij vooruit betalen kunt u het orderbedrag ook voldoen in een ander valuta dan de Euro. Stuur ons een e-mail op info@contactbreastprosthesis.com
Transgenders Amsterdam heeft als doel de emancipatie en integratie van transgenders te bevorderen. Zij streven daartoe naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.
Op de eerste woensdag van de maand houdt Transgenders Amsterdam in Amsterdam een ‘gender overschrijdende’ transgender ontmoetingsavond. Door het onderhouden van contacten en het uitwisselen van ervaringen tijdens die avonden, willen zij transgenders helpen in het proces van zelfacceptatie; maar het is vooral een gezellige avond.
De transgender avond wordt bewust in een openbare locatie gehouden – het Jordanees café de Kat in de Wijngaert – om actief deel uit te maken van de multiculturele samenleving van Amsterdam. Transgenders Amsterdam wil daarmee vooral de doelgroep zelf stimuleren en inspireren om zich te ontwikkelen en te emanciperen. De transgenderavond staat dus open voor iedereen die zichzelf thuis voelt bij transgenders.
Ontmoetingsavond Transgender Amsterdam op elke 1e woensdag van de maand.
Adres: Café de Kat in de Wijngaert, Lindengracht 160, 1015 KL Amsterdam
Contact: Via email info@transgendersamsterdam.nl
Facebook: https://www.facebook.com/tgAmsterdam
De maandelijkse ontmoetingsavond van Genres Pluriels is een gezellig en respectvol moment in het kader van de baruitbating door de verenigingen van het Regenbooghuis van Brussel. Kom gemoedelijk een glaasje drinken. De ontmoetingsavond is open voor allen. We zijn ook zeer waakzaam betreffende de privacy van allen, daarom worden camera’s of opnameapparatuur niet toegelaten.
La permanence mensuelle de Genres Pluriels est un moment convivial et de respect dans le cadre du bar associatif de la Maison Arc-en-ciel de Bruxelles. Venez boire un verre relax ! La permanence est ouverte à toustes. Nous sommes très attentiVEs au respect de la vie privée de chacun.e. Aucune caméra ni enregistrement ne sont autorisés.
Organisatie: Genres Pluriels
Plaats: Regenbooghuis, Kolenmarkt 42, Brussel
Wanneer: en elke eerste donderdag van de maand
Praatgroep voor Trans*personen start (13u)
15 u start (entourage)Praatgroep voor vrienden en familieleden van transgenders
Wil je graag jouw ervaring, je mening delen en bespreken met andere trans*personen in een vriendschappelijk kader ? Dat kan in de spreekgroep transgender/interseksueel van Genres Pluriels. Het gaat hier niet om een therapiegroep, maar om een groep om ervaringen te delen, en in tegenstelling tot de gewone ontmoetingavonden, in een welomlijnd kader en tijdsbestek. De spreekgroep is uitsluitend bedoeld voor mensen met een transidentiteit of interseksualiteit vanaf de leeftijd van 16. Deze praatgroep is enkel in het frans!
Praatgroep voor vrienden en familieleden van transgenders
Wil je graag jouw ervaring, je mening of vragen delen en bespreken met andere mensen die ook bij trans*/interseksuele personen betrokken zijn in een vriendschappelijk kader ? Dat kan in de spreekgroep voor naasten en vrienden van Genres Pluriels. Deze praatgroep is enkel in het frans!
Groupe de paroles pour les personnes Trans*
Vous désirez partager, discuter de votre expérience de votre point de vue avec d’autres personnes transgenres dans un cadre bienveillant ? Le groupe de parole trans* de Genres Pluriels vous offre cette possibilité. Ce groupe n’est pas un groupe thérapeutique mais de partage dans un cadre et un laps de temps plus précis que la permanence. Ce groupe est réservé aux seules personnes transidentitaires à partir de 16 ans.
Groupe de paroles pour les proches des personnes Trans*/Inter
Vous désirez partager, poser vos questions, discuter de votre expérience de votre point de vue avec d’autres personnes proches de personnes transgenres/intersexué.es dans un cadre bienveillant ? Le groupe de parole pour les proches de Genres Pluriels vous offre cette possibilité. Ce groupe n’est pas un groupe thérapeutique mais de partage dans un cadre et un laps de temps plus précis que la permanence.
Organisatie: Genres Pluriels
Taal: enkel Frans
Plaats: Regenbooghuis, Kolenmarkt 42, Brussel
Wanneer: 15 oktober (en elke derde zaterdag van de maand) 13u (trans) of 15 u (entourage)
De vrouwengroepen van Transvisie zijn er voor mensen die als man zijn geboren, maar zich meer een vrouw voelen. Op deze pagina vind je informatie over de bijeenkomsten en de agenda. Verder vind je ook informatie over professionele hulpverlening, films, boeken en links.
Man-naar-vrouw transseksuelen, of transvrouwen, zijn biologisch gezien mannen, maar voelen zich een vrouw. Ze willen vaak ook als zodanig leven en voor de buitenwereld herkenbaar zijn, en willen operaties ondergaan om hun lichaam zoveel mogelijk te laten passen bij hun gevoel van vrouw-zijn.
Ben je een transvrouw of heb je het gevoel dat je een transvrouw bent, en wil je erover praten met lotgenoten, dan kun je terecht bij één van onze gespreksgroepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan.
Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van man naar vrouw inhoudt.
Belangrijk voor transvrouwen die in aanmerking komen voor een genderbevestigende operatie
Heb je ‘groen licht’ voor de transitie, en kom je in aanmerking voor een genderbevestigende operatie, dan is het belangrijk om te weten of je de genitale-zone moet laten ontharen of juist niet; permanent ontharen kost veel tijd en laat beginnen kan uitstel van de operatie betekenen. Lees er meer over in onze brochure man-naar-Vrouw op de pagina INFO
Bijeenkomsten
Lotgenotengroep voor transvrouwen
Op twee plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transvrouwen terecht kunnen: in Groningen en in Amsterdam, lees hieronder meer.
Wat er nog meer te doen is voor transgenders in Nederland vind je onder Andere organisaties
Lotgenotengroep voor naasten van transgenders
Als je ontdekt transseksueel of transgender te zijn, kun je danig in de war raken en heel erg met jezelf bezig zijn. Maar bij de partner en familieleden kan dit ook veel emoties teweegbrengen. Speciaal voor hen is er de werkgroep (H)Erkenning
Genderhome Groningen
In Groningen is er maandelijks een bijeenkomst voor zowel transmannen als transvrouwen in Noord Nederland. Soms hebben ze een gezamenlijk programma, en soms apart. Meer informatie vind je op de pagina van Genderhome Groningen
Vrouwengroep Amsterdam
In Amsterdam is er maandelijks een bijeenkomst van de Vrouwengroep Amsterdam.
De Vrouwengroep is er voor transvrouwen van alle leeftijden vanaf 18 jaar, en in alle fasen van het transitieproces. De Vrouwengroep is een prettige en veilige plek om andere transvrouwen te ontmoeten, van gedachten te wisselen en nieuwe contacten te maken.
Programma
Een bijeenkomst kan bestaan uit een ontmoetingsmiddag, een groepsgesprek, een gastspreker, of een combinatie hiervan. Er is ook altijd ruimte om gezellig met elkaar samen te zijn, en iets te eten en te drinken.
Groepsgesprekken
In groepsgesprekken komen allerlei onderwerpen aan bod, die met transseksualiteit te maken hebben:
- Hoe vertel ik het aan familie, ouders, partner en kinderen, en vrienden?
- Hoe vertel ik het op mijn werk?
- Hoe zal mijn omgeving reageren?
- Hoe kan ik een nieuwe relatie aangaan, zal de ander mij accepteren?
- Wat zijn de ervaringen met het medische traject?
Gastsprekers
Als je in de andere rol wilt gaan leven, betekent dat ook lichamelijk een grote verandering. Er zijn verschillende specialisten die een transvrouw daarbij kunnen helpen. Daarom worden er soms gastsprekers uitgenodigd, zoals artsen van het Genderteam die spreken over het gebruik van hormonen of over de mogelijkheden van plastische chirurgie.
Soms worden andere deskundigen uitgenodigd die een transvrouw nodig kan hebben, zoals een logopedist(e) die uitlegt hoe je stem vrouwelijker kan klinken door oefening; een haarwerkspecialist over de toepassing van pruiken en haarwerken of haartransplantatie; een schoonheidsspecialiste over het gebruik van make-up en nagelverzorging, of een specialist(e) op het gebied van lichaamsontharing.
Gegevens Vrouwengroep Amsterdam
Regio | Heel Nederland |
Toelating | Aanmelden niet verplicht |
Doelgroep | Transseksuele vrouwen vanaf 18 jaar |
Plaats | Amsterdam, in het pand ‘Human’ Weteringschans 259 1017 XJ Amsterdam |
Wanneer | 3e zondag van de onderstaande maanden |
Duur | 13:00 – 18:00 uur |
Parkeren | Parkeren achter Humanitas, Sarphatistraat 4, vanaf 12:30 uur! |
Begeleiders | Sophie, Willemijn, Miranda |
Contact | vrouwengroep@transvisie.nl |
Telefoon | Secretariaat 020 2050 914 |
Programma | Diverse thema middagen met en zonder gastsprekers, zie agenda |
http://www.zelfhechtendeborsten.nl/
https://contactborstprothese.com
Wij verkopen de borstprothesen via onze online winkel, maar ook via persoonlijk contact. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat u het moeilijk vindt om een goede keuze te maken tussen de verschillende maten, modellen en kleur. Bovendien gaat het om een heel persoonlijke en intieme aanschaf.
Het is daarom altijd mogelijk telefonisch vragen te stellen over de borstprothese. Drie keer in de week zijn wij persoonlijk bereikbaar voor al uw vragen.
Wij zijn transgender vriendelijk. In onze collectie zijn speciale modellen voor transgender mensen opgenomen zoals Aphrodite
Telefonisch spreekuur:
Maandag, dinsdag en woensdag: 18.00 – 19.00 uur
Tel. : 0031(0)6 49038458
T&T is een afkorting voor travestie en transseksualiteit
Op travestie rust nog steeds een groot taboe, de beleving ervan speelt zich voor het grootste gedeelte in het verborgene af. Helaas vinden de meeste mensen nog steeds dat een man zich als man gedragen moet – alle emancipatie ten spijt.
Dat de mannenrol nauwer is afgebakend dan de vrouwenrol in onze cultuur, komt doordat voor velen “vrouwelijkheid” ten onrechte een lagere status heeft dan “mannelijkheid”.
Als een man zich wil manifesteren als een vrouw, levert dat doorgaans meer problemen op dan wanneer een vrouw voor de mannenrol kiest.
Zo heerst nog vaak het beeld, dat een man in de verpleging een ‘mietje’ is en een vrouw op de vrachtwagen een “kei van een wijf”!
De angst om in de vrouwenrol te worden afgewezen door vrienden, familie, buren, collega’s en soms de eigen partner, vormt een van de belangrijkste problemen waar transgenders mee te maken hebben.
Voor man naar vrouw-transseksuelen en zij die nog zoekende zijn, geldt ongeveer het zelfde als bovenstaand relaas.
In de medische wereld is de transseksueel geaccepteerd.
Er is medisch gezien wat aan te doen.
Dit wil niet zeggen dat het voor vrouw naar man-transseksuelen zonder problemen gaat.
Ook voor hen is sociale acceptatie vaak ver te zoeken.
Als werkgroep Transgenders Hoorn zetten wij ons in om daar wat aan te doen.
De bijeenkomsten van de werkgroep zijn veelal gezelligheidsbijeenkomsten voor travestieten, transseksuelen en voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft.
De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, om gewoon iets te komen drinken, of een praatje te maken, maar ook om meer informatie te krijgen, of ervaringen uit te wisselen met anderen die bij travestie of transseksualiteit betrokken zijn.
De werkgroep beschikt verder over een uitgebreid bestand met adressen van hulpverleners, medici of andere meer praktische zaken zoals kappers, schoonheidsspecialisten, kleding of schoenen-zaken, die de travestiet en de transseksuele mens op weg kunnen helpen zichzelf te aanvaarden en aanvaardbaar te zijn voor zijn/haar omgeving.
Op onze avonden ben je welkom in de kleding of “outfit” die jij vindt dat bij je past. Wij stellen het echter wel op prijs dat men in nette kleding aanwezig is.
Ook is er desgewenst gelegenheid om je om te kleden en op te maken, zodat je eventueel “veilig” over straat kunt gaan. Geef dat van tevoren even aan telefonisch of per e-mail.
Plaats van samenkomst: Wout’s Beerhouse (voorheen De Oude Stadskroeg) aan het Kerkplein 33 in Hoorn. Parkeren kan meestal gewoon aan de overkant op het kerkplein.
Mocht dat eens niet lukken, dan kan men parkeren in Parkeer garage ’t Jeudje” Navigatie adres (TomTom e.d.) : Vollerswaal 61A, 1621GD Hoorn. Het bevindt zich op nog geen vijf minuten lopen naar onze locatie.
De bijeenkomsten zijn op elke derde woensdag van de maand, vanaf 20.00 uur.
De Transgendercirkel voor het delen van jouw diepere gevoelens
De Transgendercirkel is in het bijzonder voor de (parttime)transvrouw of als je je transanders voelt. Wil je jouw diepere gevoelens delen met gelijkgestemden dan kan dat bij de transgendercirkel.
In een veilige en discrete setting en onder professionele begeleiding bied ik je die mogelijkheid. Met een kleine groep kun je hetgeen dat je het diepst in je bezighoudt, delen.
Nu eens niet voor een hapje en een drankje, vooral voor diepgang, voor het delen van jouw gevoelens, voor het uitwisselen van ervaringen en persoonlijke ontwikkeling.
De Transgendercirkel wordt georganiseerd door William Slotboom, (Outdoor) Lifecoach en expert in genderidentiteit.
Thema’s voor transgender personen
Afhankelijk van de behoefte komen thema’s aan bod als:
Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en waar kies ik voor
De voor jouw passende uitingsvorm
Wat doet het transgender zijn met je
Zoveel mogelijk jezelf mogen zijn, wat betekent dat voor jou
Hoe betrek je jouw partner en dierbaren in jouw zijn
Sociale veiligheid
Pas jij je aan na opmerkingen of beledigingen
Nadere informatie
De locatie is in Sassenheim. Je mag natuurlijk komen op de wijze of outfit die op dat moment voor jou passend is. De avonden duren van 19.30 uur tot circa 22.00 uur. Een discrete locatie, parkeren voor de deur, voor koffie en thee wordt gezorgd.
De kosten bedragen €20,- per avond per persoon. De avonden zijn eens per maand op de derde donderdag in de maand.
Lijkt het je wat, heb je nog vragen, wil je je aanmelden, neem dan contact met mij op via info@b-lifecoaching.nl of via 06 53893515
William (soms Amilia) Slotboom
Website: www.b-lifecoaching.nl
Mail: info@b-lifecoaching.nl
Telefoon: 06 53893515
De mannengroepen zijn bedoeld voor vrouw-naar-man transseksuelen. Op deze pagina vind je informatie over de bijeenkomsten en de agenda. Verder vind je ook specifieke informatie professionele hulpverlening, films, boeken, mailgroepen en overige links.
Vrouw-naar-man transseksuelen, kortweg ook wel transmannen genoemd, zijn biologisch gezien vrouwen, maar voelen zich man, hebben een mannelijke identiteit. Ze willen zich vaak ook als zodanig presenteren naar de buitenwereld en willen operaties ondergaan om het lichaam zoveel mogelijk aan te passen aan hun gevoel van manzijn.
Ben je op zoek, twijfel je over je identiteit of weet je zeker dat je een transman bent en wil je erover praten met lotgenoten, ervaringen uitwisselen en informatie krijgen, dan kun je terecht bij één van onze gespreksgroepen in het land. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan.
Voor inhoudelijke informatie dit onderwerp verwijzen we je naar de pagina’s genderthema’s en INFO
Bijeenkomsten
Patiëntenorganisatie Transvisie organiseert op twee plaatsen in Nederland gespreksgroepen voor transmannen
-
In Amsterdam ben je vanuit het hele land welkom bij de mannengroep Amsterdam;
-
In Groningen ben je welkom bij het Genderhome Groningen, waar transmannen en transvrouwen, soms gescheiden, soms gezamenlijk, thema’s bespreken. In Groningen worden daarnaast is samenwerking met de Stichting Transman ook buitenactiviteiten georganiseerd. Ga naar de pagina van Genderhome Groningen
Informatie over de activiteiten in Amsterdam staan hieronder.
Voor sociale activiteiten kun je ook terecht bij Stichting Transman. Zie de website van Stichting Transman
Als iemand ontdekt transseksueel of transgender te zijn, kan dit bij de partner en familieleden veel emoties teweegbrengen. Daarom is er speciaal voor partners en familieleden de werkgroep (H)Erkenning.
Mannengroep Amsterdam
De Mannengroep is er voor alle vrouw-naar-man transseksuelen. De mannen die de groep bezoeken zitten in verschillende stadia van omgaan met hun genderdysforie. Er komen mannen die korter of langer rondlopen met een gevoel van twijfel over hun identiteit en die willen onderzoeken wat de juiste weg voor hun is. Er komen mannen die niet twijfelen en al sinds lange tijd weten dat zij de mannelijke identiteit hebben. Er komen mannen die ergens in het traject van hun transitie zitten en behandeld worden door een genderteam en er komen mannen die hun transitie al lang en breed achter de rug hebben.
In de Mannengroep worden groepsgesprekken afgewisseld met gastsprekers, bijv. een plastisch chirurg of psycholoog. Partners, familieleden en vrienden zijn van harte welkom bij de bijeenkomsten.
Gegevens mannengroep Amsterdam
Regio | Heel Nederland |
Toelating | Aanmelden niet verplicht |
Doelgroep | Transseksuele mannen vanaf 18 jaar |
Plaats | Amsterdam, in het pand ‘Human’ Weteringschans 259 1017 XJ Amsterdam |
Wanneer | Elke 4e zaterdag van de maand |
Parkeren | Parkeren achter Humanitas, Sarphatistraat 4, afgesloten parkeerterrein. Van 14.15 uur tot 14.30 uur is er iemand aanwezig met de sleutel. |
Duur | 14:00 – 19:00 uur |
Contact | mannengroep@transvisie.nl |
Telefoon | Secretariaat 020 2050 914 |
Programma | Diverse themamiddagen met en zonder gastsprekers, zie agenda. 14:00 – 15:00 uur: inloop met koffie, thee en frisdrank 15:00 – 17:00 uur: groepsgesprek of thema, onderbroken door een pauze 17:00 – 19:00 uur: gezamenlijke uitloop met hapjes en drankjes |
De maandelijkse ontmoetingsavond van Genres Pluriels is een gezellig en respectvol moment in het kader van de baruitbating door de verenigingen van het Regenbooghuis van Brussel. Kom gemoedelijk een glaasje drinken. De ontmoetingsavond is open voor allen. We zijn ook zeer waakzaam betreffende de privacy van allen, daarom worden camera’s of opnameapparatuur niet toegelaten.
La permanence mensuelle de Genres Pluriels est un moment convivial et de respect dans le cadre du bar associatif de la Maison Arc-en-ciel de Bruxelles. Venez boire un verre relax ! La permanence est ouverte à toustes. Nous sommes très attentiVEs au respect de la vie privée de chacun.e. Aucune caméra ni enregistrement ne sont autorisés.
Organisatie: Genres Pluriels
Plaats: Regenbooghuis, Kolenmarkt 42, Brussel
Wanneer: en elke eerste donderdag van de maand
Elke 1e zondag van de maand Sportgroep.
Een lekker middagje sporten met je team, het lijkt zo simpel, maar voor veel transgenders is het lastig om hun plek te vinden in de sport. Het komt vaak voor dat een transgender niet mag deelnemen in het mannen- of vrouwenteam waar ze zich thuis voelen of niet welkom is in de kleedkamer.
Sporten moet voor iedereen leuk zijn en daarom gaat de Transgendergroep Nijmegen een sportgroep beginnen.
W hebben elke maand een gymzaal ter beschikking om lekker samen te kunnen sporten.
Iedere keer een ander sportaanbod, dus voor ieder wat wils.
De sportgroep is voor alle leeftijden en familie en vrienden zijn ook zeer welkom.
Iedere 1e zondag van de maand, 19.30 – 21.30 (kleedkamers open vanaf 19.15) Gymzaal Palembangstraat 1, Nijmegen
http://www.contactbreastprosthesis.com/ Wij verkopen de borstprothesen via onze online winkel, maar ook via persoonlijk contact. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat u het moeilijk vindt om een goede keuze te maken tussen de verschillende maten, modellen en kleur. Bovendien gaat het om een heel persoonlijke en intieme aanschaf.
Het is daarom altijd mogelijk telefonisch vragen te stellen over de borstprothese. Drie keer in de week zijn wij persoonlijk bereikbaar voor al uw vragen.
Wij zijn transgender vriendelijk. In onze collectie zijn speciale modellen voor transgender mensen opgenomen zoals; Amolux en Aphrodite
Telefonisch spreekuur:
Maandag, dinsdag en woensdag: 18.00 – 19.00 uur
Tel. : 0031(0)165-344831
http://www.contactbreastprosthesis.com/
Bezoek ons op afspraak
Mail: info@contactbreastprosthesis.com
Met de laagste prijsgarantie en geen verzendkosten.
Wij zijn gevestigd in Rucphen(Nederland). Rucphen ligt op de Belgisch/Nederlandse grens.
Wij leveren in discrete verpakking aangetekend met PostNL ook in België en andere landen in West Europa.
Bij vooruit betalen kunt u het orderbedrag ook voldoen in een ander valuta dan de Euro. Stuur ons een e-mail op info@contactbreastprosthesis.com
Transgenders Amsterdam heeft als doel de emancipatie en integratie van transgenders te bevorderen. Zij streven daartoe naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.
Op de eerste woensdag van de maand houdt Transgenders Amsterdam in Amsterdam een ‘gender overschrijdende’ transgender ontmoetingsavond. Door het onderhouden van contacten en het uitwisselen van ervaringen tijdens die avonden, willen zij transgenders helpen in het proces van zelfacceptatie; maar het is vooral een gezellige avond.
De transgender avond wordt bewust in een openbare locatie gehouden – het Jordanees café de Kat in de Wijngaert – om actief deel uit te maken van de multiculturele samenleving van Amsterdam. Transgenders Amsterdam wil daarmee vooral de doelgroep zelf stimuleren en inspireren om zich te ontwikkelen en te emanciperen. De transgenderavond staat dus open voor iedereen die zichzelf thuis voelt bij transgenders.
Ontmoetingsavond Transgender Amsterdam op elke 1e woensdag van de maand.
Adres: Café de Kat in de Wijngaert, Lindengracht 160, 1015 KL Amsterdam
Contact: Via email info@transgendersamsterdam.nl
Facebook: https://www.facebook.com/tgAmsterdam
http://www.zelfhechtendeborsten.nl/
https://contactborstprothese.com
Wij verkopen de borstprothesen via onze online winkel, maar ook via persoonlijk contact. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat u het moeilijk vindt om een goede keuze te maken tussen de verschillende maten, modellen en kleur. Bovendien gaat het om een heel persoonlijke en intieme aanschaf.
Het is daarom altijd mogelijk telefonisch vragen te stellen over de borstprothese. Drie keer in de week zijn wij persoonlijk bereikbaar voor al uw vragen.
Wij zijn transgender vriendelijk. In onze collectie zijn speciale modellen voor transgender mensen opgenomen zoals Aphrodite
Telefonisch spreekuur:
Maandag, dinsdag en woensdag: 18.00 – 19.00 uur
Tel. : 0031(0)6 49038458
T&T is een afkorting voor travestie en transseksualiteit
Op travestie rust nog steeds een groot taboe, de beleving ervan speelt zich voor het grootste gedeelte in het verborgene af. Helaas vinden de meeste mensen nog steeds dat een man zich als man gedragen moet – alle emancipatie ten spijt.
Dat de mannenrol nauwer is afgebakend dan de vrouwenrol in onze cultuur, komt doordat voor velen “vrouwelijkheid” ten onrechte een lagere status heeft dan “mannelijkheid”.
Als een man zich wil manifesteren als een vrouw, levert dat doorgaans meer problemen op dan wanneer een vrouw voor de mannenrol kiest.
Zo heerst nog vaak het beeld, dat een man in de verpleging een ‘mietje’ is en een vrouw op de vrachtwagen een “kei van een wijf”!
De angst om in de vrouwenrol te worden afgewezen door vrienden, familie, buren, collega’s en soms de eigen partner, vormt een van de belangrijkste problemen waar transgenders mee te maken hebben.
Voor man naar vrouw-transseksuelen en zij die nog zoekende zijn, geldt ongeveer het zelfde als bovenstaand relaas.
In de medische wereld is de transseksueel geaccepteerd.
Er is medisch gezien wat aan te doen.
Dit wil niet zeggen dat het voor vrouw naar man-transseksuelen zonder problemen gaat.
Ook voor hen is sociale acceptatie vaak ver te zoeken.
Als werkgroep Transgenders Hoorn zetten wij ons in om daar wat aan te doen.
De bijeenkomsten van de werkgroep zijn veelal gezelligheidsbijeenkomsten voor travestieten, transseksuelen en voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft.
De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, om gewoon iets te komen drinken, of een praatje te maken, maar ook om meer informatie te krijgen, of ervaringen uit te wisselen met anderen die bij travestie of transseksualiteit betrokken zijn.
De werkgroep beschikt verder over een uitgebreid bestand met adressen van hulpverleners, medici of andere meer praktische zaken zoals kappers, schoonheidsspecialisten, kleding of schoenen-zaken, die de travestiet en de transseksuele mens op weg kunnen helpen zichzelf te aanvaarden en aanvaardbaar te zijn voor zijn/haar omgeving.
Op onze avonden ben je welkom in de kleding of “outfit” die jij vindt dat bij je past. Wij stellen het echter wel op prijs dat men in nette kleding aanwezig is.
Ook is er desgewenst gelegenheid om je om te kleden en op te maken, zodat je eventueel “veilig” over straat kunt gaan. Geef dat van tevoren even aan telefonisch of per e-mail.
Plaats van samenkomst: Wout’s Beerhouse (voorheen De Oude Stadskroeg) aan het Kerkplein 33 in Hoorn. Parkeren kan meestal gewoon aan de overkant op het kerkplein.
Mocht dat eens niet lukken, dan kan men parkeren in Parkeer garage ’t Jeudje” Navigatie adres (TomTom e.d.) : Vollerswaal 61A, 1621GD Hoorn. Het bevindt zich op nog geen vijf minuten lopen naar onze locatie.
De bijeenkomsten zijn op elke derde woensdag van de maand, vanaf 20.00 uur.
De Transgendercirkel voor het delen van jouw diepere gevoelens
De Transgendercirkel is in het bijzonder voor de (parttime)transvrouw of als je je transanders voelt. Wil je jouw diepere gevoelens delen met gelijkgestemden dan kan dat bij de transgendercirkel.
In een veilige en discrete setting en onder professionele begeleiding bied ik je die mogelijkheid. Met een kleine groep kun je hetgeen dat je het diepst in je bezighoudt, delen.
Nu eens niet voor een hapje en een drankje, vooral voor diepgang, voor het delen van jouw gevoelens, voor het uitwisselen van ervaringen en persoonlijke ontwikkeling.
De Transgendercirkel wordt georganiseerd door William Slotboom, (Outdoor) Lifecoach en expert in genderidentiteit.
Thema’s voor transgender personen
Afhankelijk van de behoefte komen thema’s aan bod als:
Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en waar kies ik voor
De voor jouw passende uitingsvorm
Wat doet het transgender zijn met je
Zoveel mogelijk jezelf mogen zijn, wat betekent dat voor jou
Hoe betrek je jouw partner en dierbaren in jouw zijn
Sociale veiligheid
Pas jij je aan na opmerkingen of beledigingen
Nadere informatie
De locatie is in Sassenheim. Je mag natuurlijk komen op de wijze of outfit die op dat moment voor jou passend is. De avonden duren van 19.30 uur tot circa 22.00 uur. Een discrete locatie, parkeren voor de deur, voor koffie en thee wordt gezorgd.
De kosten bedragen €20,- per avond per persoon. De avonden zijn eens per maand op de derde donderdag in de maand.
Lijkt het je wat, heb je nog vragen, wil je je aanmelden, neem dan contact met mij op via info@b-lifecoaching.nl of via 06 53893515
William (soms Amilia) Slotboom
Website: www.b-lifecoaching.nl
Mail: info@b-lifecoaching.nl
Telefoon: 06 53893515
Praatgroep voor Trans*personen start (13u)
15 u start (entourage)Praatgroep voor vrienden en familieleden van transgenders
Wil je graag jouw ervaring, je mening delen en bespreken met andere trans*personen in een vriendschappelijk kader ? Dat kan in de spreekgroep transgender/interseksueel van Genres Pluriels. Het gaat hier niet om een therapiegroep, maar om een groep om ervaringen te delen, en in tegenstelling tot de gewone ontmoetingavonden, in een welomlijnd kader en tijdsbestek. De spreekgroep is uitsluitend bedoeld voor mensen met een transidentiteit of interseksualiteit vanaf de leeftijd van 16. Deze praatgroep is enkel in het frans!
Praatgroep voor vrienden en familieleden van transgenders
Wil je graag jouw ervaring, je mening of vragen delen en bespreken met andere mensen die ook bij trans*/interseksuele personen betrokken zijn in een vriendschappelijk kader ? Dat kan in de spreekgroep voor naasten en vrienden van Genres Pluriels. Deze praatgroep is enkel in het frans!
Groupe de paroles pour les personnes Trans*
Vous désirez partager, discuter de votre expérience de votre point de vue avec d’autres personnes transgenres dans un cadre bienveillant ? Le groupe de parole trans* de Genres Pluriels vous offre cette possibilité. Ce groupe n’est pas un groupe thérapeutique mais de partage dans un cadre et un laps de temps plus précis que la permanence. Ce groupe est réservé aux seules personnes transidentitaires à partir de 16 ans.
Groupe de paroles pour les proches des personnes Trans*/Inter
Vous désirez partager, poser vos questions, discuter de votre expérience de votre point de vue avec d’autres personnes proches de personnes transgenres/intersexué.es dans un cadre bienveillant ? Le groupe de parole pour les proches de Genres Pluriels vous offre cette possibilité. Ce groupe n’est pas un groupe thérapeutique mais de partage dans un cadre et un laps de temps plus précis que la permanence.
Organisatie: Genres Pluriels
Taal: enkel Frans
Plaats: Regenbooghuis, Kolenmarkt 42, Brussel
Wanneer: 15 oktober (en elke derde zaterdag van de maand) 13u (trans) of 15 u (entourage)