Ervaringen met permanente ontharing van gezicht / baardgroei

Wat trek jij aan, hoe laat jij jezelf zien en waar haal je je kleding

Moderator: Moderators

Plaats reactie
yasmine_tv
daar ben ik weer
Berichten: 15
Lid geworden op: za feb 26, 2005 3:52

Ervaringen met permanente ontharing van gezicht / baardgroei

Bericht door yasmine_tv »

Hallo allemaal,

Ik zou graag ervaringen horen van diegenen die hun gezicht/baardgroei permanent hebben laten ontharen of daar mee bezig zijn. Welke methode je gebruikt hebt of gebruikt, hoe de resultaten zijn, hoe het er tussen de behandelingen door uitzag of ziet, of je het pijnlijk vond/vind, etc.

Ik ben al een tijdje bezig met het laten behandelen van mijn lichaam met de Aurora (ELOS-techniek) en ik overweeg al een hele poos om ook mijn gezicht te laten behandelen maar er zijn een paar zaken die mij er nog van weerhouden:

1. Ik weet niet zeker of de behandelingen daadwerkelijk op heel mijn gezicht aan zullen slaan en ben bang om er een onregelmatige baardgroei aan over te houden (hier wel haar, daar geen haar). Met name in het gezicht lijkt me dat erg storend, dan nog beter gewoon baardgroei over mijn gehele gezicht.

2. Het gezicht behandelen lijkt me een uiterst pijnlijke aangelegenheid. Ik ben bij mijn hals behandeld en daar begon het al akelig veel pijn te doen (terwijl ik op mijn borst bijvoorbeeld nergens last van heb).

3. Het gedurende lange tijd niet met gezicht in de zon mogen of sunblock gebruiken lijkt me ook niet fijn en handig.

Graag hoor ik van jullie.

Grtjs,

Yasmine.
Gebruikersavatar
Miss Laura
dagelijks aanwezig
Berichten: 187
Lid geworden op: vr aug 08, 2003 10:37
Locatie: Borne

Bericht door Miss Laura »

Hoi Yasmin,

Ik heb goede ervaring met de diode-laser Lightsheer. Ik ben nu 7* geweest voor mijn gezicht. Bijna alle zwarte haren weg. Alleen de witte zijn nog over. Ik moet wel stellen dat het niet pijnloos is, maar een kind krijgen gaat ook niet zonder pijn. Op dit moment heb ik nog een afspraak staan voor behandeling nr 8. Hierna ga ik over op elek. ontharen. Moet nog even met enkele collega schoonheidsheidsspecialistes babbelen over de kosten. Bij mij in de buurt wonen moeder en dochter. Moeder is altijd examinatrice elek. ontharen geweest bij de Stivas (ik heb ook mijn diploma bij haar behaald) de dochter geeft les bij een vooraanstaand instituut) Beide gelden ze als experts op dat gebied. Ook het elek. ontharen is niet pijnloos, ben zelf al examenmodel geweest voor een medeleerling.
Maar onthoud: wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

Groetjes,
Afbeelding

Op 1-2-2008 is de rups een prachtige (meisjes)vlinder geworden
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Momenteel ben ik bezig met definitieve ontharing. Zoals ik in de thread hierboven al geschreven heb, werkte laser in mijn geval niet, of nauwelijks. Het bleek flink pijnlijk te zijn, hoewel ik moet zeggen dat dat van persoon tot persoon verschilt. Ja, het klopt dat je een zomer bezig bent met sunblock.
Daarom laat ik het nu iedere week elektrisch ontharen. Dat is minder pijnlijk (ik ben een van de weinige die bijna in slaap valt tijdens het ontharen) en het werkt - in mijn geval - stukken beter.

Liefs, Kitty.
yasmine_tv
daar ben ik weer
Berichten: 15
Lid geworden op: za feb 26, 2005 3:52

Bericht door yasmine_tv »

Oke dank je voor jullie reakties. En als ik nog vragen mag, hoe zag/ziet de baardgroei eruit gedurende de gehele periode? Begonnen er echt gaten in de baardgroei te vallen? Ontstonden er 'rare' schaduwen?

Ik heb zelf het idee dat wanneer je ermee begint je het ook echt af moet maken, omdat het er anders raar uit zou zien.

Hadden de behandelingen verder nog invloed op je huid? Of misschien alleen kort na de behandeling?
Gebruikersavatar
PaulasBeauty
dagelijks aanwezig
Berichten: 92
Lid geworden op: di mar 08, 2005 20:35
Locatie: Julianadorp
Contacteer:

Bericht door PaulasBeauty »

yasmine_tv schreef:Oke dank je voor jullie reakties. En als ik nog vragen mag, hoe zag/ziet de baardgroei eruit gedurende de gehele periode? Begonnen er echt gaten in de baardgroei te vallen? Ontstonden er 'rare' schaduwen?

Ik heb zelf het idee dat wanneer je ermee begint je het ook echt af moet maken, omdat het er anders raar uit zou zien.

Hadden de behandelingen verder nog invloed op je huid? Of misschien alleen kort na de behandeling?
Hoi Yasmine,

Inderdaad wanneer je begint aan permanente ontharing dan is het beste dat jehet afmaakt want anders loop inderdaad met kale plekken en behaarde plekken in je gezicht.
De meeste ervaren met laser of IPL veel pijn echter heb je ook een ander systeem dat heet LHE dat haalt ook witte, blonde en rode haren weg.
En haalt haren weg bij de donkere tot hele donkere huid.
De baardgroei heeft vaak wat meerdere behandelingen nodig omdat de baarhaar veel stugger is dan de rest van het lichaam en ook meer haargroei heeft ten opzichte van het gehele lichaam waar beharing zit.
Bij het systeem van LHE ervaar je veel warmte wat een beetje pikkerig aan kan voelen maar is veel minder pijnlijk dan laser of IPL

Succes,

groetjes, Paula :)
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Groetjes,
Paula
yasmine_tv
daar ben ik weer
Berichten: 15
Lid geworden op: za feb 26, 2005 3:52

Bericht door yasmine_tv »

Hoi Paula,

Heb je enig idee waar ik LHE behandelingen kan laten doen? Ik woon in zuid-holland. Ik kan met Google maar twee salons vinden die met LHE werken, eentje in Alkmaar en eentje in Nieuwegein als ik het goed heb.

Groetjes,

Yasmine.
Gebruikersavatar
Chantal C.
Forumdiva
Berichten: 1759
Lid geworden op: vr okt 03, 2003 12:27
Locatie: Hellevoetsluis

Bericht door Chantal C. »

Ik zou naar Korpos in Den Haag gaan. www.korpos.nl

Zij doen de ELOS-methode. Het gezicht doen ze niet in de zomermaanden ivm zon en evt ontstaan van pigmentvlekken. Je betaalt bij hun max 120 euro. (of minder als ze sneller klaar zijn).

Ik heb er nu 2 behandelingen gehad en ben al zo goed als kaal, alleen op mijn kin en bovenlip zitten nog haren.
A person is grown up not when they can take care of themselves, but when they can take care of others.
Plaats reactie