Opmerking over het gedrag op het Forum.

Wil je wat kwijt over travestie.org? Doe het dan hier.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Silvia_
dagelijks aanwezig
Berichten: 198
Lid geworden op: za mar 26, 2005 16:35

Opmerking over het gedrag op het Forum.

Bericht door Silvia_ »

Al gedurende langere tijd stoor ik me hoe het bij bepaalde onderwerpen op dit forum het uit de hand kan lopen. Op den duur is het oorspronkelijke onderwerp niet meer te sprake. Alsnog reageren op het oorspronkelijke onderwerp is dan naar mijn mening dan ook volkomen zinloos geworden. Vooral bepaalde gebruikers hebben het gemunt om medegebruikers op een veilige plaats de kop in te drukken, zwart te maken of belachelijk te maken. Let wel: Deze website en dus dit forum is geen gemakkelijk onderwerp. We hebben hier te maken met gevoelens van mensen. Dat is iets anders dan een forum over een meer abstract onderwerp b.v. auto’s. Een discussie starten bij een bepaald onderwerp moet naar mijn mening mogelijk zijn, maar het moet wel leuk blijven. Iemand kwetsen of pijn doen is hier absoluut niet op zijn plaats. Iedere T* ervaart het T*-zijn op zijn of haar eigen manier. Ik zou zeggen: waardeer elkaar, heb respect voor elkaar en accepteer elkaar.

De soms grimmige sfeer heeft ook tot gevolg dat veel mensen wegblijven. Ze hebben geen zin om in een dergelijk conflict verzeild te raken. Dat is jammer. Het forum is juist voor iedereen en door iedereen. Het is juist een middel om van elkaars ervaringen te leren en kennis uit te wisselen. Als je er alleen opuit bent om iemand zwart te maken omdat je je frustraties kwijt wilt, zou ik zeggen doe dat maar ergens anders.

Liefs,
Edith
Josette
Forumdiva
Berichten: 1470
Lid geworden op: ma dec 09, 2002 22:51

Bericht door Josette »

Eens, ik wil er niets meer aan toevoegen. Niet iedereen wil of kan even snel als de hardcore T*, er zijn er zat die veel tijd nodig hebben om te ontdekken wie ze zijn terwijl ze ook nog een gezit en fulltime baan hebben.
liefs, Josette
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Ook ik ben het daar mee eens. Dat er af en toe stevige discussies worden gevoerd is tot daar aan toe, niets mis mee. Maar wat vergeten wordt is dat een groot deel van dit forum vrij toegangkelijk is (ofwel vrij te lezen) voor iedereen. Wij, en daarmee bedoel ik alle deelnemers op dit forum, bepalen daarmee het gezicht van de TV / TG / TS aan de buitenwereld. En dat is mijns inziens niet altijd positief te noemen, helaas - zie de post van Edith hierboven.

Stel, je bent net nieuw in de T* wereld en je gaat op zoek naar mede- of lotgenoten. Je Googled even. Je komt op deze site terecht. Je bezoekt eens het forum. En aangezien een eerste indruk vaak voldoende is... Nou, ja, verder hoef ik niet uit te wijden, denk ik.

Kitty.
Martiene
dagelijks aanwezig
Berichten: 228
Lid geworden op: za mei 11, 2002 13:59
Locatie: Drenthe

Bericht door Martiene »

Kitty Mermaid schreef:Ook ik ben het daar mee eens. Dat er af en toe stevige discussies worden gevoerd is tot daar aan toe, niets mis mee. Maar wat vergeten wordt is dat een groot deel van dit forum vrij toegangkelijk is (ofwel vrij te lezen) voor iedereen. Wij, en daarmee bedoel ik alle deelnemers op dit forum, bepalen daarmee het gezicht van de TV / TG / TS aan de buitenwereld. En dat is mijns inziens niet altijd positief te noemen, helaas - zie de post van Edith hierboven.

Stel, je bent net nieuw in de T* wereld en je gaat op zoek naar mede- of lotgenoten. Je Googled even. Je komt op deze site terecht. Je bezoekt eens het forum. En aangezien een eerste indruk vaak voldoende is... Nou, ja, verder hoef ik niet uit te wijden, denk ik.

Kitty.
Samen met de opmerking van Edith heb ik er niets meer aan toe te voegen.
Helemaal mee eens dus.

Martiene
Omdat ik wel een vrouw wil zijn, maar het niet wil worden. (©martiene)
liefs.
Gebruikersavatar
Carla van Eibergen
dagelijks aanwezig
Berichten: 91
Lid geworden op: di dec 23, 2003 15:01
Locatie: Westervoort
Contacteer:

Bericht door Carla van Eibergen »

Helemaal mee eens.
Dus ook niets meer aan toe te voegen
Kus, Carla
Pluk de dag voordat je zelf in een vaasje komt
Gebruikersavatar
Nathalie
Forumdiva
Berichten: 1230
Lid geworden op: zo jun 17, 2001 2:00
Locatie: 't Gooi
Contacteer:

Bericht door Nathalie »

Lijkt me een schone taak voor de moderators van dit forum, vind je niet ? Want wat was ook al weer modereren ?
Even voor de opfrissing:
Wat is modereren?
Met “modereren” wordt het leiden/sturen van discussies bedoeld. De persoon die een discussie stuurt wordt “moderator” genoemd.

Algemene richtlijnen

In het algemeen gelden de volgende richtlijnen voor de moderator:

. De moderator moet interactie en participatie stimuleren. Interactie vind niet alleen plaats met de deelnemers maar ook met informatie.
. De moderator moet het proces bewaken.
. Om een virtual community succesvol te laten zijn moet een moderator open en vriendelijk communiceren.

Een belangrijke rol van de moderator is het promoten van kennisuitwisseling en het accepteren van de volgende verantwoordelijkheden:
· Discussies scherp houden
· Specialistische kennis inbrengen
· Overzicht houden over verschillende discussies en deze bij elkaar te brengen waar mogelijk.

Bron: Informatiseringscentrum Universiteit van Amsterdam.
Handleiding tot het modereren van een discussie
En of dat hier tot op heden voldoende gebeurd, laat ik aan jullie eigen oordeel over. Mijns inziens kan het zwaartepunt veel meer verlegd worden naar het leiden/sturen van de discussies en het promoten van participatie. Ook ben ik van mening dat een goede discussie op basis van steekhoudende argumenten mogelijk moet blijven. Dat houdt een forum namelijk interessant, ook voor de wat meer ervarene forumgangers. Zelfs als een enkeling dit (foutief) kwalificieert als een ruzie danwel conflict omdat ze de inhoud of overwegingen niet begrijpen. Dan sla je de thread maar eventjes over. Wel blijft voorop staan dat het onderwerp on-topic dient te blijven. En een zinvolle bijdrage moet zijn binnen het kader van deze topic. Dit ter beoordeling van --daar hebben we ze weer-- de moderators.

Maar dat is mijn (niet zo heel) bescheiden mening ;-)
Afbeelding
<i>Hoe groter de chaos, des te effectiever de glimlach.</i>
Martiene
dagelijks aanwezig
Berichten: 228
Lid geworden op: za mei 11, 2002 13:59
Locatie: Drenthe

Bericht door Martiene »

Klopt Nathalie, wat dan overblijft is een gezonde discussie zonder modder gooien.
Omdat ik wel een vrouw wil zijn, maar het niet wil worden. (©martiene)
liefs.
Maruscha
Eredivisie
Berichten: 777
Lid geworden op: vr mei 17, 2002 20:32
Contacteer:

Bericht door Maruscha »

Martiene schreef:Klopt Nathalie, wat dan overblijft is een gezonde discussie zonder modder gooien.
Tja, wat jij modder gooien noemt, noemt Lisa een genuanceerde mening. En laat Lisa nu net zo'n moderator zijn ;)
Echte gender-outlaws dragen panty's over hun hoofd.
Gebruikersavatar
Caroline B
dagelijks aanwezig
Berichten: 113
Lid geworden op: di nov 18, 2003 10:44
Locatie: Arnhem

Bericht door Caroline B »

Ik vind dit een ontzettend moeilijk punt. Ook ik erger me, hoe de draad uit het oog verloren gaat, of aan persoonlijke ruzies. Maar waar trek je de grens wat wel en niet kan. Er zijn al regels genoeg en die moeten niet verscherpt worden, anders bloed het forum dood. Het zal vreselijk saai en nietszeggend worden. Iedereen moet kunnen zeggen wat zij of hij wil, zonder daarbij anderen te krenken. Dus niet op de persoon spelen maar het algemeen houden.
En eerlijk gezegd mis ik Violet Sky, of Petra wel. Zij bracht, op een verkeerde manier, wel leven in de brouwerij. Nog een voorbeeldje: onder 'Hallo allemaal' ontstond een draad met als onderwerptravestie.
Dit is eigenlijk niet op zijn plaats in het forum, maar wel heel verassend en leerzaam en kenmerkend voor travestie. Ik ben heel blij dat deze fantasie niet verwijderd is.
Ik ben het eens dat deze site een beeld geeft aan de buitenwereld over alle T’s en moet waken dat deze niet te negatief wordt. Maar wij zijn ook mensen met onze goede en slechte kanten. Om slechts één kant er uit te lichten zou irreëel zijn.
Ik hoop dat dit forum levendig en toch beschaafd blijft.
Caroline
Gebruikersavatar
JeanineO
ff weer wat posten
Berichten: 35
Lid geworden op: ma feb 21, 2005 13:26
Locatie: nabij Utrecht

Bericht door JeanineO »

Ik zit ook weleens op andere forums,en daar gaat het vaak niet anders.
Stel je b.v. een technische vraag,heb je na 10 reacties dat het ineens over wanneer de kliko buiten gezet gaat worden ,of dat iemand morgen een wortel behandeling aan zijn pijnlijke kies krijgt :-?

Zal altijd wel zo blijven dat een gesprek vaak op iets anders uitmond.
i love my dresses.
Gebruikersavatar
Wendy B
ForumFan
Berichten: 381
Lid geworden op: di apr 05, 2005 22:39
Locatie: Hilversum

Bericht door Wendy B »

Jeanine schreef:Ik zit ook weleens op andere forums,en daar gaat het vaak niet anders.
Stel je b.v. een technische vraag,heb je na 10 reacties dat het ineens over wanneer de kliko buiten gezet gaat worden ,of dat iemand morgen een wortel behandeling aan zijn pijnlijke kies krijgt :-?

Zal altijd wel zo blijven dat een gesprek vaak op iets anders uitmond.
Moet ik mij nu aangesproken voelen ? :lol:
kernel panic: root of unknown type; Not syncing
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

Op zich vind ik het niet zo'n probleem dat een thread op iets anders uitloopt als waar het mee begint (da's IRL toch ook zo? Mannen beginnen over autoraces en voor je het weet gaat het over vrouwen in de pitchstraat :-? ). Als je dat een probleem vindt stel dan in zo'n thread een vraag of een aanvullende opmerking over het oorspronkelijke onderwerp, da's volgens mij de enige manier om de thread weer de goede kant op te buigen.

Groetjes,

Frederique
Kijk ook eens op de genderkalender !
Gebruikersavatar
mireille
Eredivisie
Berichten: 838
Lid geworden op: do feb 26, 2004 23:10
Locatie: Schrödingers kast

Bericht door mireille »

Tja ik zie het soms wel eens met lede ogen aan want er kan soms flink over en weer gebitched worden. Dat moet ook wel kunnen enerzijds maar als je merkt dat het echt uit de spuigaten gaat lopen hou dan de eer aan jezelf en vecht dat dan prive uit ? goed, dan missen we wel een hoop lol, en een beetje verstrooing moet kunnen. Jw kan ook zelf even opletten of je niet aan het afdwalen ben. Verder ? leven en laten leven. 't hoort erbij.
Still hacking my gender anyway ¯\_(ツ)_/¯ Ried mai blåg!
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

mireille schreef:er kan soms flink over en weer gebitched worden.
Voor alle duidelijkheid: ik zie een verschil tussen afdwalen (daar heb ik niets op tegen) en bitchen (daar heb ik alles op tegen).

Groetjes,

Frederique
Kijk ook eens op de genderkalender !
Gebruikersavatar
Robinhood
ForumFan
Berichten: 399
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 19:46
Locatie: vlaardingen
Contacteer:

opmerkingen over het gedrag op het forum

Bericht door Robinhood »

Een discussie is altijd goed met de bedoeling van elkaar te leren.
Mijn ervaring is dat wanneer je bezig ben een ander af te zijken,dat je dan niet echt tevreden met jezelf bent.
Mijn raad is dan ook ,leer van je eigen ongenoegen,en ga besseffen dat wij broeders en zusterszijn.
Daar komt bij dat onze strijd al vaak zo eenzaam is,dus laten wij het elkaar niet aandoen om de strijd nog eenzamer te maken.

WEES EEN DAME,GEEN BITCH.
Met al mijn respect en liefde voor jullie,Robin
Hallo,ik ben een adrochyne,en travestie,41jr.Ziet er goed uit en heb al een vrouwelijk gezicht en lichaamsbouw van mijzelf.Ik hou van stoere vrouwelijke kleding .Ben gedipl.visagist,en kunst is mijn levensonderhoud .
.
Plaats reactie