Baardhaar verwijderen...

Wat trek jij aan, hoe laat jij jezelf zien en waar haal je je kleding

Moderator: Moderators

Plaats reactie

Prettigste methode?

IPL (laser)
11
52%
Electrolyse
2
10%
Andere...
8
38%
 
Totaal aantal stemmen: 21

anoniem123
is nieuw hier
Berichten: 2
Lid geworden op: zo okt 30, 2005 15:37

Baardhaar verwijderen...

Bericht door anoniem123 »

Ik heb de volgende vraag:

Heeft iemand hier ervaring met permanent ontharen van baardhaar?
Er zijn verschillende methodes, zoals IPL (met laser), electrolyse en vast nog andere methodes die ik nog niet ken.
Welke methode is het prettigst en meest comfortabel/minst pijnlijk?

Ik heb IPL geprobeerd, maar dat doet toch nog behoorlijk pijn!
Gebruikersavatar
Chantal C.
Forumdiva
Berichten: 1759
Lid geworden op: vr okt 03, 2003 12:27
Locatie: Hellevoetsluis

Bericht door Chantal C. »

Ik zweer bij ELOS. Helpt erg goed als je donkere haren hebt en een zo licht mogelijke huid (dus niet teveel in de zon of onder de zonnebank). Daarnaast helpt het ook als je een behandelaar(ster) hebt die verstand van zaken heeft en niet zomaar iets doet.

Ikzelf ga naar Korpos in Den Haag. Leuke meiden en betaalbaar: max 120 euro per behandeling.
A person is grown up not when they can take care of themselves, but when they can take care of others.
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Hoihoi,

Laat ik je zeggen dat ik (denk ik) degene ben die ongeveer alle systemen heeft uitgeprobeerd. Simpelweg omdat geen van alle op mij bleek te werken.

Laser is weliswaar gebaseerd op hetzelfde principe als IPL, maar er zit wel verschil tussen, hoor!

Het is dus eerder de vraag of een bepaald systeem bij jou goede resultaten biedt dan de vraag of iets comfortabel is. Slechts elektrisch epileren gaf bij mij resultaat, maar voor veel mensen is dat ook de pijnlijkste methode. Ik schreef: veel mensen, want ik val erbij in slaap. Elektrisch heeft weer het nadeel dat het een aanslag is op je huid. Bedenk ook dat IPL en laser alleen werken op donkere haren op een lichte huid. De blonde haren zul je dan met een andere methode eruit moeten zien te halen (elektrisch of LHE)

Sinds kort onderga ik bij Paula's beautysalon een zogeheten DPL behandeling. Het is nieuw en het lijkt een beetje op IPL, maar het is niet zo pijnlijk. Het lijkt erop dat het in mijn geval werkt, maar pas na meerdere weken kan ik dat met zekerheid zeggen. Wanneer dat het geval is zal ik dat wel even posten hier.

Liefs,

Kitty.
anoniem123
is nieuw hier
Berichten: 2
Lid geworden op: zo okt 30, 2005 15:37

Bericht door anoniem123 »

Bedankt voor de reacties tot nu toe.

Ik heb dus tot nu toe IPL geprobeerd, en het werkt goed. Ik heb donkere haren en een lichte huid. Alleen erg pijnlijk :D Dus ik sta open voor minder pijnlijke methodes!
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Dan is DPL de beste optie...

Kitty.
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Een kleine update betreffende het epileren van de bardharen:

Ik was enthousiast over DPL. Het werkte ook goed. Maar schoonheidsspecialiste die mij behandelde, kon dat niet echt regelmatig doen. Ik kan daar niet tegen, tegen die onregelmatigheid, die onzekerheid. Op zoek dus naar het zoveelste alternatief. Ik ben ooit een keertje behandeld met LHE, een flitstechniek die, in tegenstelling tot IPL en Laser, ook blond haar kan behandelen. En dat werkte ook. Degene die het apparaat toen had staan heeft om onbekende reden het apparaat de deur uit gedaan - weg behandelingen :evil:

Ik heb de stoute vinnen aangetrokken en het bedrijf dat LHE apparatuur verkoopt mijn verhaal toegestuurd. Binnen een week kon ik daar terecht, dus bij de bron! Mooier kan niet! Het blijkt dat men daar, zij het onder een andere naam, ook behandelingen geeft.

Dus als je in NoordHolland woont en je wilt met LHE behandeld worden, kijk dan eens op http://www.stophaargroei.nu, en vraag naar Loes Visser. Het bedrijf zit in Alkmaar.

Groetjes,

Kitty.
Jaimee
Eredivisie
Berichten: 620
Lid geworden op: vr dec 24, 2004 21:56
Locatie: Amsterdam

Bericht door Jaimee »

Ik heb 8 laserbehandelingen gehad met een DiodeIIlightsheer laser bij Laser Aesthetic in Haarlem en laat me nu 'prikken' bij Marian Huyer in Amsterdam-Zuid...

Het is al bijna klaar; alleen nog wat dunne, witte haartjes op kin en lip...


Ik ben echt ZO blij dat al die vieze stugge baardharen allemaal al OPGEROT zijn!!! :)
Jaimee
Eredivisie
Berichten: 620
Lid geworden op: vr dec 24, 2004 21:56
Locatie: Amsterdam

Bericht door Jaimee »

Ohja, en pijn kan mij niks schelen; als het maar een goed resultaat geeft!!
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Ja, dat dacht ik dus ook. Laser, IPL... ik wilde wel door de grond zakken van de pijn, maar resultaat ho maar! Daarentegen voel ik bij elektrisch helemaal niets... ik val er bijna bij in slaap...
Nu ik met LHE bezig ben gaat het weer de goede kant op, maar dat mag ook wel na twee jaar.

Kitty
Silvia_
dagelijks aanwezig
Berichten: 198
Lid geworden op: za mar 26, 2005 16:35

Bericht door Silvia_ »

Hoi hoi allemaal,

Zelf ben ik bezig om mijn gelaatsbeharing te laten verwijderen door middel van IPL. Ik kan moeilijk spreken over de andere behandelmethoden omdat ik geen ervaring heb mijn deze methoden. Ik moet overigens zeggen dat het met de pijn wel heel erg mee valt ondanks dat het apparaat op de hoogste stand staat. Alleen de huid tussen neus en bovenlip is erg gevoelig. Daarnaast is het zo dat ik de pijn iedere keer anders ervaar. Een droge of vochtige huid, vermoeid zijn of andere factoren kunnen van belang zijn voor de gevoeligheid. Inmiddels heb ik zes behandelingen gehad. Ondanks het contrast tussen huidskleur en de haarkleur vrij groot is, zal ik nog wel een aantal behandelingen nodig hebben. Gelukkig is er wel al resultaat te zien. Ik moet overigens wel zeggen dat ik meer behandelingen nodig zal hebben dan in de verschillende reclamefoldertjes staat aangegeven. Kortom, we wachten gewoon af.

Groetjes,
Edith
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Dat je meer behandelingen nodig hebt komt omdat van oorsprong de apparatuur niet ontworpen is voor baardhaar. Die haren zijn zo stug en dik dat meerdere keren - als je huid het aankan zelfs twee of drie keer - tijdens dezelfde behandeling nodig hebt.

Kitty.
Gebruikersavatar
Cynthia
Chat Ops
Berichten: 1824
Lid geworden op: ma mei 26, 2003 19:49

Bericht door Cynthia »

Kitty Mermaid schreef:Ja, dat dacht ik dus ook. Laser, IPL... ik wilde wel door de grond zakken van de pijn, maar resultaat ho maar! Daarentegen voel ik bij elektrisch helemaal niets... ik val er bijna bij in slaap...
Ik kon ook altijd rustig 2 uur achter elkaar laten epileren. En ik ben inderdaad wel eens weggesoesd daarbij. Alleen vlak onder je neus was heel erg gevoelig.
Maar ik denk dat mijn huid door de homonen gevoeliger wordt. Afgelopen najaar heb ik zelfs een sessie afgebroken omdat ik er teveel last van kreeg. Ik ben dan ook blij dat het er bijna opzit en er na een uur niet veel meer te epileren valt.
Cyn.
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Nou, ik ben wat betreft het ontharen van mijn resterende baardhaartjes weer 'verhuisd'. Ik houd echt niet meer bij hoeveelste keer dit is...

Het stomme toeval is dat de schoonheidssalon waar ik begonnen ben met laser en elektrisch, nu ook LHE (Spa Touch) heeft staan. Dat is dus ongeveer bij mij om de hoek! (Beverwijk). Zij doen ook mijn gezichtsbehandelingen en semi-permanente make-up, dus bijna alles onder een dak! Kan niet mooier.

Liefs, Kitty.
Plaats reactie