Pagina 1 van 7

Onderzoek reintegratie transseksuelen

Geplaatst: ma mei 24, 2004 22:45
door Forumwatch
Wellicht hebben jullie op onze prikbord een bericht gezien van Jeanine over een project waar ze mee bezig is. Wij hebben het volgende bericht gehad van haar hierove:
Via mijn werk ben ik bezig met een onderzoekje naar de behoefte binnen deze groep aan specifieke begeleiding op het terrein van de reintegratie. De veronderstelling is dat er een behoorlijk percentage werkloos is of in de wao zit. Reguliere reintegratiebureaus hebben in de regel geen of nauwelijks ervaring met transseksuelen en zullen de gebruikelijke methodes toepassen. De bedoeling van ons is om samen met zowel werkloze als werkende transseksuelen een adequate methodiek te ontwikkelen, die de kansen op duurzame reintegratie vergroot.
Jeanine heeft ons benaderd, met het verzoek om toegang tot het TS forum, om ondermeer achter proberen te komen hoe groot de groep is die werkloos is en behoefte aan reintegratie heeft.

Gezien het doel van haar onderzoek, hebben wij haar toegang verleend tot het TS forum, voor de duur van haar onderzoek. Wij vertrouwen op jullie medewerking.

Forumwatch

Geplaatst: di mei 25, 2004 0:24
door Joanne
Leuk inititatief. Ik ben benieuwd.

Geplaatst: di mei 25, 2004 5:26
door Cynthia
Joanne,

Ben ik helemaal met je eens.
Ik heb dan ook al een privé mailtje gestuurd.
Want ook ik moet straks reïntegreren: op m'n eigen werkplek!!

Geplaatst: di mei 25, 2004 6:11
door Amanda
Ik vraag me af wat ze hier zal vinden.....
Er zijn heel veel transen die helemaal niet op internet zitten of die stealth leven en geen forum over transen nodig hebben. Lijkt me beter om dit soort dingen via de vu te checken, die zijn denk ik aardig op de hoogte.

Een kleine introductie van betreffende dame lijkt me op zijn plaats.

Groetjes, Amanda (die het maar vreemd vind)

Geplaatst: di mei 25, 2004 7:19
door Lisa met een S
Amanda,

Jeanine is een professioneel, en wij moeten vertrouwen, dat ze weet waar ze mee bezig is. Vanuit privacyoverwegingen zijn dit soort gegevens niet zondermeer via instellingen zomaar op te vragen. Bovendien, veronderstel je dat het VU dit soort gegevens verzamelt op een op statistische wijze op te vragen manier. Om inzicht te krijgen in gegevens die er wel zijn, zowel bij het VU als bij, bijvoorbeeld, het UWV, zal ze eerst aannemelijk moeten maken, dat er een aantoonbaar probleem is. En dat kan best met zelf-vergaarde informatie.

Op de site van Humanitas, staat "Wereldwijd voelt 1 op de 11.000 mannen en 1 op de 30.000 vrouwen zich uiterst onbehaaglijk in het 'aangeboren' geslacht en kan dus transseksueel (of ook wel genderdysfoor) worden genoemd".

Op mijn rekenmachine, is 8.000.000 (aantal als man geboren) gedeeld door 11.000 727. Dus zijn er ongeveer 700 mtf transseksuelen in Nederland. Er zijn ongeveer 120 leden in het TS forum, waarvan het aantal familie of verwanten te verwaarlozen is. Er zit wel een aantal belgen bij. Maar toch, tenzij je denkt dat er een heel groot aantal leden zijn, die onterecht zichzelf als transseksueel bestempelen, is een zeer respectabele deel van alle nederlandse transen lid van het TS forum.

Lisa

Geplaatst: di mei 25, 2004 12:39
door Joanne
Ik ben druk bezig met reintegreren dus ik werk wel mee als dat nodig is. Kost me niets en als het wat oplevert voor transnederland dan doe ik daar graag aan mee.

Geplaatst: di mei 25, 2004 15:38
door capt haok
Leuk.

Geplaatst: di mei 25, 2004 16:40
door petra_
Ik ben gereïntredingesd door argonaut.

Geplaatst: di mei 25, 2004 19:34
door capt haok
Violet Skye schreef:Ik ben gereïntredingesd door argonaut.
Watte??

Hoi

Geplaatst: di mei 25, 2004 20:53
door Marry
Ik vind het wel een goed idee.
Ik zelf moet nog een her operatie ondergaan en van het UWV heb ik nog een jaar uitstel gekregen om te werken vanwege die operatie.
Daarna kan ik de reintregatietelefoon bellen voor evt. omscholing.
door de operatie die nog moet komen ben ik genoodzaakt om vrijwilligers werk te doen of achter de Geraniums te gaan zitten en dat laatste wil ik dus absoluut niet.
Dus ik vind het wel goed dat er een onderzoek plaats vind voor reintregratie voor ons.
gr: Marry

Hoi

Geplaatst: di mei 25, 2004 20:55
door Marry
Ik vind het wel een goed idee.
Ik zelf moet nog een her operatie ondergaan en van het UWV heb ik nog een jaar uitstel gekregen om te werken vanwege die operatie.
Daarna kan ik de reintregatietelefoon bellen voor evt. omscholing.
door de operatie die nog moet komen ben ik genoodzaakt om vrijwilligers werk te doen of achter de Geraniums te gaan zitten en dat laatste wil ik dus absoluut niet.
Dus ik vind het wel goed dat er een onderzoek plaats vind voor reintregratie voor ons.
gr: Marry

Geplaatst: di mei 25, 2004 21:26
door petra_
~*anouk*~ schreef: Watte??
Toen ik in de ww terecht kwam zagen ze het bij het gak niet zitten dat ik snel weer een baantje zou krijgen, dus kwam ik voor omscholing in aanmerking. Ik werd toen doorverwezen naar Argonaut, een reïntegratie bureau. Daar heb ik een psychotechnisch onderzoek gedaan en daar kwam uit dat ik op een gemiddeld tot hoog hbo niveau zat (ik had de avond van te voren tot 3 uur in de kroeg gezeten) en dat ik het allerbeste maar imam kon worden. Dat leek me niet zo geweldig en omdat ik niet zo ambitieus ben wou ik liever naar het mbo om dierenarts assistente te worden. Dat mocht niet, ik moest hbo gaan doen omdat de psychologe verwachtte dat ik als iets onder mijn kunnen zou gaan doen, het me snel zou gaan vervelen. Dus heb ik een toelatingsexamen voor de NHL in Leeuwarden gedaan en daar doe ik nu culturele maatschappelijke vorming. Het is alleen wel jammer dat een mbo omscholing volledig vergoed wordt en dat je dan ook nog je ww uitkering behoudt. Hbo mag je, met een beetje hulp van de informatie beheer groep, zelf betalen.

Geplaatst: wo mei 26, 2004 9:46
door Joanne
Mmm ken het verhaal Violet

Ik zit ook in een reintegratie traject met opleiding.
Toen ik een jaar in de ziektewet zat (vanaf 03-2000) ging dat over in gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid 55/65% en gedeeltelijke WW.
Vanaf januari 2003 ben ik nu bezig met een opleiding netwerkbeheer en dat bevalt prima. Ook doe ik het lekker rustig op mijn eigen tempootje omdat het in combinatie met mijn nieuwe leven best zwaar is. Ik heb hiervoor ook een psychologische beroepskeuze test gedaan en heb ook nog wat extra cursussen erbij gevolgd. Onderandere communicatieve vaardigheden en het officepakket met word, excel en acces. Plus natuurlijk de niet te versmaden sollicitatie trainingen. Alles bijelkaar ben ik best te spreken over de hele gang van zaken. Behalve dan dat ik mijn reintegratieconsulent niet echt top vind. Die zit me maar te jagen en te jagen dat ik er gewoon gek van wordt. Ik heb dus maar een telefoontje naar zijn superieuren gepleegd en duidelijk gemaakt dat hij me daar niet mee helpt. Hij is volgens mij nu terug in zijn hok geblaft want ik hoor niets meer van hem. :wink:
Anyway van Dreumel Depiro dat is mijn reintegratiebureau.
Nog vragen? Stel ze maar!!!

Geplaatst: wo mei 26, 2004 15:55
door esther-marye
Ik krijg nu de reintegratie via Agens. Daar gaat het vrij goed. Geen gejaag, ik mag zelf aangeven wanneer ik met mijn opleiding wil beginnen. Ik heb nu zelf aangeven om na de zomer vakantie te beginnen, alleen zit ik dan volgend jaar wel met een grote tussen stop i.v.m de SRS.

Geplaatst: wo mei 26, 2004 16:11
door capt haok
Hai, kom ik ook even met mijn verhaal.
Sinds 2 weken werk ik op p&o en salarisadministratie van mijn werk.
Bevalt me goed, het werk is wel niet wat ik normaal doe, begeleiden van verstandelijk gehandicapten, maar het is wel even goed zo.
Kan in het arbeidsproces blijven en ook aan mezelf blijven werken.
De doelgroep waar ik mee werkte waren geen doetjes, waar ik mijn aandacht niet bij nodig had.
En een aantal zouden er niet mee overweg kunnen dat ik van man naar vrouw ga. Ze zouden me niet meer serieus nemen, en gaan muiten.
Over een tijd ga ik weer werken als begeleider (v) , en dit staat ook keurig op papier.
Uiteraard op een plek waar ze me niet kennen als man, nieuwe start met nieuwe kansen.
Het lijkt er op dat de toekomst me toelacht.

anouk
x