Pagina 1 van 7

Verleden laten rusten...

Geplaatst: zo sep 05, 2004 13:09
door zena23
Wil niemand aanvallen haal gewoon een onderwerp aan en de vraag is "Het verleden laten rusten"

Ik ben op enkele website geweest van dames die hier een profiel hebben en informatief en leuk en mooi gedaan en openhartig maar waneer komt voor jullie de tijd dat je het verleden laat rusten en vooruit kijkt.??

Ik heb ook een website maar mijn operatie is nu al 2,5jaar geleden en ik hoef echt niet mee te gaan delen hoe alles in de vork steekt. Ik weet dat ik anders ben en dat zal altijd zo blijven.. Dat is iets voor mij zelf.
Nee geen schaamte maar ik wil verder. Ik maak er geen geheim van, geen moeite mee als iemand het vraagt maar op een duur moet je het ook loslaten om verder te kunnen gaan in je nieuwe indentiteit of je eindelijk aan jouw toebehorende indentiteit.(hoe je het wil zien)

Jouw mening?? En natuurlijk is het ieders goed recht om te doen wat ie wil...
Groetjes XXx Zèna

Geplaatst: zo sep 05, 2004 15:10
door fenna69
Hoi Zena, hier mijn bijdrage:
Dat je niet in het verleden moet blijven hangen is voor mij wel duidelijk, maar ergens weet ik ook dat ik ben wie ik ben juist door dat verleden!
Als je in het verleden rondjes blijft draaien, kom je nergens meer. Er komt geen 'nieuw' verleden bij. Zelf ben ik mijn verleden als een soort van overloop tank gaan zien. ongebruikt verleden kan eruit om plaats te maken voor nieuw verleden. Op deze manier kan ik mezelf blijven ontwikkelen en zal transsexualiteit geleidelijk meer een achtergrondrol spelen.
greetz Fenna :wink:

Geplaatst: zo sep 05, 2004 16:33
door capt haok
Zena, hoe ik met het verleden om ga?
Net zoals jij, het verleden hoort eenmaal bij mij, heeft mij gevormt en helaas ook misvormt zoals ik nu ben. Dit ontkennen zou betekenen dat ik weer mezelf ontken. Wel sta ik niet te trappelen mensen het te vertellen over mijn verleden wanneer zij mij van die periode niet kennnen.
Dit brengt me in een spagaat, van de ene kant je verleden erkennen, en van de andere kant afscheid nemen.
En hoe ga je er bv mee om als iemand je dingen vraaft wat typisch vrouwelijk is.
Kleine voorbeeld, op mijn werk vroeg een collega of ik maandverband bij me had.
Ik heb haar niet wijzer gemaakt, vindt dit niet nodig, maar het laat zien hoe snel je niet in een situatie bent dat je iets moet ontkennen.
Je verleden iets moet verdraaien, anders je iedere keer weer tekst en uitleg moet geven.


Anouk
x

Geplaatst: zo sep 05, 2004 20:24
door WilmaB
Mijn verleden is wie ik ben, mijn verleden heeft me tot de vrouw gemaakt die ik nu ben.
m'n SRS,het trouwen, de scheidng van m'n exman, de zelfmoord van m'n exman, van al die dingen uit mijn verleden heb ik geleerd.
Dus ik zit aan dat verleden vast, zoals dat verleden aan mij vast zit.
zonder dat verleden was ik niet de vrouw geworden die ik altijd heb willen zijn, al is dat verleden dan ook verleden tijd.
Ik zal me nooit schamen voor wie ik in het verleden was, kan er alleen maar ape trots op zijn.

groetjes,
Wilma.

Geplaatst: zo sep 05, 2004 20:57
door Joanne
Ik ben wie ik ben. Deels man deels vrouw en deels een uniek wezen met kennis die normale mannen of vrouwen niet bezitten. Mijn verleden is mijn verleden daar kan ik niets aan veranderen alleen ik blijf er ook niet aan hangen. Nu is de weegschaal nog zo dat mijn verleden als man zwaarder weegt dan mijn nieuwe levenservaringen. Hoe meer die weegschaal gaat overhellen naar die vrouwelijke kant hoe meer ik in balans zal raken. Maar dat gaat nog een tijd duren. Ik ben immers 30 jaar man geweest en de dingen die ik nu meemaak zijn toch wezenlijk anders dan de gemiddelde man of vrouw ze meemaakt. Daar wil ik gewoon over kunnen praten en dat betekent dan automatisch dat ik af en toe uitleg zal moeten geven over wie ik nu precies ben. Geen probleem wat mij betreft maar zie het absoluut niet als hangen aan het verleden. Ik zie het juist als progressie. Hoe makkelijker ik met dit soort dingen leer omgaan hoe steviger ik in mijn schoenen sta. Voorbeeldje ik zit in de metro afgelopen donderdag en werd gespot door een surinaams vrouwelijk duo. Ik hoorde ze over me praten daar ik een beetje surinaams versta en praat. In plaats dat ik me betrapt en ellendig voelde moest ik alleen maar lachen omdat ze dacht dat ik het niet hoorde. Toen we de metro uitstapte zei ik: sommige nederlanders spreken ook surinaams hoor:o) Zei voelde zich volgens mij lulliger dan ik me voelde omdat ik gespot werd.

Geplaatst: zo sep 05, 2004 21:34
door capt haok
Joanne, als ik hoor dat jij nog gespot wordt dan denk ik o jee.....
Hoe lang heb ik nog te gaan?
Zullen ze me ooit zien als degene die ik me voel, want ik wil niet mijn hele leven een transzijn.
Dan had ik beter in het veborgene kunnen blijven...

Anouk
x

Geplaatst: zo sep 05, 2004 21:45
door Joanne
~~**~~ schreef:Joanne, als ik hoor dat jij nog gespot wordt dan denk ik o jee.....
Hoe lang heb ik nog te gaan?
Zullen ze me ooit zien als degene die ik me voel, want ik wil niet mijn hele leven een transzijn.
Dan had ik beter in het veborgene kunnen blijven...

Anouk
x
Maakt het nou werkelijk wat uit of je wel of niet gespot wordt. In plaats van me daar aan te ergeren heb ik mijn energie gestoken in het wennen aan het feit dat dat mijn lot is. If you can't change it accept it. Voel me vrij en ongedwongen in mijn leven en dat is waar alles om draaide. Dat mensen eens wat aan mij zien so be it. Kan ze niet dwingen me als vrouw te zien. Als ik me maar goed voel. Ik ga tenslotte niet dood van de mening van een ander, wel van ellende omdat ik mijzelf niet kan zijn. Maar alles went zelfs een vent hahaha...

Geplaatst: zo sep 05, 2004 21:59
door capt haok
[/quote]
Maakt het nou werkelijk wat uit of je wel of niet gespot wordt. In plaats van me daar aan te ergeren heb ik mijn energie gestoken in het wennen aan het feit dat dat mijn lot is. If you can't change it accept it. Voel me vrij en ongedwongen in mijn leven en dat is waar alles om draaide. Dat mensen eens wat aan mij zien so be it. Kan ze niet dwingen me als vrouw te zien. Als ik me maar goed voel. Ik ga tenslotte niet dood van de mening van een ander, wel van ellende omdat ik mijzelf niet kan zijn. Maar alles went zelfs een vent hahaha...[/quote]

Joanne, je instelling is okay.
Ik vraag me wel af of het zo bij mij werkt, maar de tijd zal het leren.

Anouk
x

heeft er geen zin in......

Geplaatst: zo sep 05, 2004 22:06
door Joanne
Hey Anouk

Effe aanhalingstekens en recht haakje terug zetten bij de quote tag in het begin:o)

Ik heb makkelijk praten trouwens maar het valt soms niet mee om er mee om te gaan. Ik vertik het alleen om slachtoffer te blijven van mensen die altijd maar moeten oordelen. Laat ze liever op een humoristische en adremme manier merken hoe dom ze eigenlijk bezig zijn. Al zal ik dat de rest van mijn leven moeten doen dan nog geef ik het niet op. Ben dan ook nogal koppig als ik een mening heb soms:o)

Geplaatst: zo sep 05, 2004 23:17
door capt haok
Joanne, het is me niet gelukt met quote, soms doet tie het soms doet tie het niet.

Ik wil ook geen slachtoffer worden van prietpraat van anderen.
Anders ga je er onderdoor.
Mijn reaktie kwam ook door mijn veronderstelling dat jij wel passabel zou zijn.

Anouk
x

Geplaatst: ma sep 06, 2004 11:54
door Joanne
De eerste quote tag moet zijn [ quote = "Joanne" ] maar dan zonder spaties alles aan elkaar dus de laatste moet zijn [ / quote ] ook zonder spaties dan werkt het wel.

Geplaatst: ma sep 06, 2004 11:59
door petra_
~~**~~ schreef:Joanne, als ik hoor dat jij nog gespot wordt dan denk ik o jee.....
Hoe lang heb ik nog te gaan?
Zullen ze me ooit zien als degene die ik me voel, want ik wil niet mijn hele leven een transzijn.
Dan had ik beter in het veborgene kunnen blijven...
Als nooit meer gespot worden een voorwaarde is voor het slagen van je transitie, kruip dan maar weer in de kast. Stealth bestaat niet.

Geplaatst: ma sep 06, 2004 12:00
door Joanne
~~**~~ schreef:Ik wil ook geen slachtoffer worden van prietpraat van anderen.
Anders ga je er onderdoor.
Mijn reaktie kwam ook door mijn veronderstelling dat jij wel passabel zou zijn.
In veel gevallen wel maar blijf een byzondere verschijning met mijn 1:85m. Sommige oplettende mensen zien wat aan me andere niet. Uiteindelijk was passabilitiet niet mijn doel maar het opheffen van mijn genderdysforie. Passabiliteit is leuk meegenomen maar had de behandeling ook gedaan als ik een bouwvakker in bloemetjesjurk geworden zou zijn. Dat wilde ik even zeggen eigenlijk

Geplaatst: ma sep 06, 2004 12:13
door zena23
~~**~~ schreef: Dan had ik beter in het veborgene kunnen blijven...
Anouk
x
Als je gelukkig bent dat is het belangrijkste..
Het verleden heeft je zeker gemaakt tot de persoon die je nu bent..
Soms blijf ik verbaast als ik ergens ben en er word mevrouw gezegd dan is dat toch wel raar.. Ze hebben gelijk natuurlijk maar vroeger leken die woorden zo ver weg..

Ik heb eens aan een reintregratie programma mee gedaan en ik was net een jaar geopereerd de dag dat iedereen zich moest voorstellen heb ik gelijk maar alles op tafel gegooid zodat ik in rust het programma kon volgen zodat niemand meer zou twijfelen of in hun hoofd zou denken dat is een rare of wat een vreemde stem of wat dan ook..
Vanaf dat moment kon ik ook mezelf zijn zonder dat vrees in mijn hoofd.

Nu sept ga ik beginnen aan een opleiding receptioniste en weer kom ik in een klas nu met jongeren en ik heb nu al voor mij zelf gezegd dat ik dat aan niemands neus ga hangen ik ben 2,5jaar verder en ben daar enkel en alleen om te slagen en voor mijn toekomst.. Niet om mannen te versieren en niet om een open boek tezijn..
Ik weet allang al wie ik ben waarom zou ik het zelf vertellen sommige zullen het zien en dat is prima zal ook wel eerlijk antwoord geven als het op een respectvolle manier word gevraagd..
Maar anders kan ik prima voor mij zelf opkomen..
Het is eigenlijk niet meer zo'n probleem..

Maar uit mij zelf nee dat is niet nodig ik ga verder ik ben een vrouw qua uiterlijk en voor de wet Nee niks anders dus!!!!

Geplaatst: ma sep 06, 2004 12:16
door zena23
Wat ik eigenlijk wil zeggen is als je er mee bezig blijft in je hoofd kan je ook nooit echt verder en ik ben al 2,5jaar geopereerd en weet dus waar ik over praat.. Wanneer je uit je hoofd kan laten gaan dat je anders ben of oh ze kijken want misschien kunnen ze het zien dan blijf je in een angst leven en dat helpt je niet vooruit..
Ik zelf heb twee jaar stil gestaan!! En natuurlijk is het niet voor iedereen zo maar ik deel mijn ervaring mee!!!