Hoe heb jij make-up aanbrengen geleerd?

Wat trek jij aan, hoe laat jij jezelf zien en waar haal je je kleding

Moderator: Moderators

Jaimee
Eredivisie
Berichten: 620
Lid geworden op: vr dec 24, 2004 21:56
Locatie: Amsterdam

Bericht door Jaimee »

Je moet gewoon veel vragen aan vriendinnen en zo moeilijk is het echt niet hoor; alleen als je echt die DRAG look wil tsja, dat is een heel apart iets want 'gewone' vrouwen maken zich ook nooit zo op dus dan moet je maar aan een paar ervaren travo's dat vragen denk ik...
Maruscha
Eredivisie
Berichten: 777
Lid geworden op: vr mei 17, 2002 20:32
Contacteer:

Bericht door Maruscha »

Jamie schreef:Je moet gewoon veel vragen aan vriendinnen en zo moeilijk is het echt niet hoor; alleen als je echt die DRAG look wil tsja, dat is een heel apart iets want 'gewone' vrouwen maken zich ook nooit zo op dus dan moet je maar aan een paar ervaren travo's dat vragen denk ik...
En hier maak je een hele grote fout: de meeste echte vrouwen weten namelijk niet hoe je je als man moet opmaken. En dan heb ik het niet over drag, maar juist over het wegwerken van de mannelijke gezichtskenmerken. Professionals weten dat meestal wel.
Echte gender-outlaws dragen panty's over hun hoofd.
Jaimee
Eredivisie
Berichten: 620
Lid geworden op: vr dec 24, 2004 21:56
Locatie: Amsterdam

Bericht door Jaimee »

Ja, dat kan.. Ik had het eigenlijk meer over de techniek van het opbrengen zegmaar... En dat kun je best van je vriendinnen leren.
Gebruikersavatar
Nathalie
Forumdiva
Berichten: 1230
Lid geworden op: zo jun 17, 2001 2:00
Locatie: 't Gooi
Contacteer:

Bericht door Nathalie »

Maruscha schreef:Professionals weten dat meestal wel.
Ook lang niet alle pro's, helaas, Maruscha.
Er is meer nodig om van een man een enigszins acceptabel lijkende te vrouw maken dan alleen wat mascara, oogschaduw, blusher en lippenstift.
Afbeelding
<i>Hoe groter de chaos, des te effectiever de glimlach.</i>
Monique-M
ff weer wat posten
Berichten: 32
Lid geworden op: do nov 24, 2005 18:29

Bericht door Monique-M »

Ik heb me in het begin een paar keer op laten maken zonder uit te zoeken wie zij zijn. Dat is wel jammer want ze hebben me niet kunnen vertellen waar ze mee bezig waren.

Al jaren ben ik op zoek naar boeken. Sites voor en van schoonheidsspecialisten laten hun boekenlijsten niet zien en de tijdschrijften vind ik veel te glossy. Ik hou niet van acteurs en modellen enzo. Zulke tijdschriften zijn voor mij een grote ergernis. Zoeken op Bol.com en Proxis was ook geen succes... Tot voor kort dan.

Ik heb een boek gevonden:
Cosmetische praktijk, Wim van Straten, isbn: 90-313-4133-9 .

Het boek heb ik nog niet gelezen. Het is bedoeld voor schoonheidsspecialisten maar ik ben ervan overtuigd dat er geen mythen in beschreven worden. Als het boek me bevalt wil ik ook andere boeken van dezelfde auteur lezen. Want hij heeft een hele reeks boeken geschreven over schoonheids verzorging. Ik hoop binnenkort in staat te zijn een recensie te geven.

In een tweedehands zaak heb ik ooit een boek gevonden voor estheticiennes. Daarin staan allerlei nuttige tips. Deze is alleen nog maar tweedehands verkrijgbaar en heet: Kosmetika en aanverwante produkten door L. Klaphaak.

Je hebt de kunst van het make-up opbrengen en je hebt de huidverzorging. Een esthetiecienne houdt zich meer met dat laatste bezig. Daarover heb ik wat adviezen.

adviezen:

Gebruik ontreinigers voordat je begint met jezelf op te maken (of was je gezicht met een gezichtszeep).
Gebruik melk, lotion en eye lotion/remover. Soms wordt er wel geklaagd over de eye-remover, deze zou moeilijker make-up restjes verwijderen dan gezichtmelk. Dat klopt wel, maar de huid rond de ogen is heel erg gevoelig, eye-remover is wat beter voor de huid. Wrijf daar dan ook niet hard. Het verwijderen van oog make-up is een klusje waar je even de tijd voor moet nemen.
Op een gereinigd gezicht breng je dagcreme aan. En een oogcreme voor rond de ogen (spaar daarbij je oogleden). Je gezicht moet gereinigd zijn omdat in de dagcreme allerlei stoffen zitten die vocht in je huid transporteren. Dagcreme heeft ook een PH-waarde die overeenkomt met die van de huid. Dagcreme aanbrengen op een vuile huid verstoort de PH-waarde en de samenstelling van de creme.
Nadat de creme ongeveer tien minuten de tijd heeft gehad om in te trekken mag je make-up aanbrengen. Vergeet de hals en je oorlelletjes niet.

(Het aanbregen van de make up sla ik over. Elders op deze site is er wel goede info over te vinden. Misschien dat ik er later wel iets over wil zeggen.)

's Avonds voordat je gaat slapen haal je je make-up er weer af. Make-up is namelijk niet goed voor de huid. Er zitten wel stoffen in make-up die ervoor zorgen dat de make-up milder is, maar make-up wordt niet nu eenmaal niet gerekent tot de verzorgende producten. Het verwijderen doe je volgens de bovenstaande manier. Met melk, eye-remover en lotion. Het mag ook met een gezichtszeep, die is ook wat grondiger, maar melk en lotion is ook prima en daarbij is het makkelijker. Voor het verwijderen van oog make-up neem je (nogmaals) de tijd. Het ooglid wrijf je voorzichtig schoon door van buiten naar binnen te wrijven. Onder het oog maak je schoon door van binnen naar buiten te wrijven (ik heb geen idee waarom dat is). Daarna breng je weer creme aan. Dat hoeft niet, maar als je je huid graag goed verzorgt is het wel aan te raden. Nachtcreme bevat bestanddelen die je net even wat beter helpen bij je schoonheidsslaapje. Het is namelijk zo dat je thuid zich tijdens de slaap herstelt. Voor de ogen gebruik je dan een gewone oogcreme.

Elke keer na het handen wassen kun je een handcreme gebruiken. Ook hier geld dat de creme pas goed werkt wanneer je huid schoon is. Handcreme verzorgt de handen, maakt ze zacht en soepel en beschermt ze voor zonlicht. Zelfs 's winters schijnt de zon en als je oude rimpelige handen wilt tegengaan is het gebruik van handcreme een aanrader. De veroudering wordt met name veroorzaakt door UV-straling. Een handcreme biedt redelijk wat UV-bescherming bij niet zomers weer. Maar ook kou kan je handen schade berokkenen, je handen kunnen uitdrogen. Handschoenen bieden in dat geval ook een oplossing. Elke keer als je handen vuil worden (en dat gebeurt heel gauw) wordt de PH-waarde van je huid ook verstoort door het vuil. Daarom is vaak handen wassen erg goed. Er is PH-neutrale zeep. Maar handcreme (net als dagcreme) bevat ongeveer dezelfde PH-waarde als je handen. Als je na elke keer wassen met gewone zeep handcreme gebruikt, houd je je huid gezond en de PH-waarde op peil.

Nog een paar opmerkingen:
Gebruik geen creme voor een verouderde huid als je 20 jaar jong bent. Gebruit geen creme voor een speciale huidtype als je een gewone huid hebt enz. In het boek `Kosmetika en aanverwante producten van L. Klaphaak' staat dat je alleen creme mag gebruiken voor een verouderde huid (terwijl je dat niet hebt) als je jarenlang geen dagcreme hebt gebruikt. Maar ook in dat geval is het de vraag of dat de verstandigste keuze is.

Ik denk dat ik hiermee de belangrijkste dingen wel heb opgesomt. Ik hoop dat jij en anderen er iets mee kunnen. Helemaal mooi is het als dit verhaal nagekeken wordt door een esthetiecienne want ik ben echt geen autoriteit op dat gebied. Als dat gebeurt zou het tevens niet mistaan bij `looking good' van travestie.org.

groetjes,

Monique
Monique-M
ff weer wat posten
Berichten: 32
Lid geworden op: do nov 24, 2005 18:29

Bericht door Monique-M »

Er is een speciale uitgave van Plus Magazine, een boek over schoonheid voor 40 plussers, maar veel dingen zijn algemeen. Het boek is nog wel verkrijgbaar. Er worden adviezen gegeven over huidverzorging, foundation, make up, handen & voeten en meer.

Schoonheid; een leven lang.
Een speciale uitgave van Plus Magazine.
ISBN: 90-5466-53l-9

groetjes,

Monique
Gebruikersavatar
Tara
dagelijks aanwezig
Berichten: 172
Lid geworden op: zo jul 17, 2005 0:29
Locatie: Ergens in het Gelderse (Genderse?) land

Kijken en doen

Bericht door Tara »

Tja, ik heb het meeste geleerd door veel te kijken en gewoon te doen.
Vraag je af wat de meest opvallende verschillen tussen mannen en vrouwen zijn en probeer daarvoor iets te bedenken.
Tips zijn daarbij natuurlijk zeer bruikbaar.
Dat scheelt weer in het uitvinden van wielen.
Ik heb wel het voordeel dat mijn moeder diverse cursussen heeft gevolgd op het gebied van make-up en visagie.
Ook toen heb ik gewoon goed opgelet.
De wereld is toch plat.
Te veel mensen vallen er van af.
Gebruikersavatar
Sanne
ff weer wat posten
Berichten: 49
Lid geworden op: za aug 14, 2004 16:58
Locatie: Overijssel

Bericht door Sanne »

Gaat er iemand van de lezers deelnemen aan de visagiecursus van Sabina? (zie hoofdpagina)
"Dream as if you'll live forever,
live as if you'll die today"
Gebruikersavatar
Nathalie
Forumdiva
Berichten: 1230
Lid geworden op: zo jun 17, 2001 2:00
Locatie: 't Gooi
Contacteer:

Bericht door Nathalie »

Ik heb van Sabina begrepen dat ze 11 geinteresseerden een informatiepakket heeft gestuurd. Hoeveel er zich daarna daadwerkelijk zullen inschrijven is vooralsnog niet bekend. Maar a.s. maandag 9 januari is haar open dag. (voor info zie hier) dus zullen er vast meer geinteresseerden bijkomen, vermoed ik.

Overigens: de eerste opzet van haar portfolio staat online !
Voorlopig alleen foto's van modellen waar zij de visagie en vaak ook de hairstyling van heeft gedaan. Ik kan niet anders zeggen: een schitterend en zeer professioneel resultaat.

Bekijk ze eens: http://home.12move.nl/sabina/
Afbeelding
<i>Hoe groter de chaos, des te effectiever de glimlach.</i>
Gebruikersavatar
Sanne
ff weer wat posten
Berichten: 49
Lid geworden op: za aug 14, 2004 16:58
Locatie: Overijssel

Bericht door Sanne »

Ik heb van Sabina begrepen dat ze 11 geinteresseerden een informatiepakket heeft gestuurd.
Ik ben dan 1 van de elf....alleen kan ik moeilijk op maandag of donderdag. Ze heeft mij ook info gestuurd voor een weekend (4x een zaterdag of zondag in totaal).
"Dream as if you'll live forever,
live as if you'll die today"
Gebruikersavatar
Nathalie
Forumdiva
Berichten: 1230
Lid geworden op: zo jun 17, 2001 2:00
Locatie: 't Gooi
Contacteer:

Bericht door Nathalie »

Ja klopt, da's weer nieuw...
Afbeelding
<i>Hoe groter de chaos, des te effectiever de glimlach.</i>
Gebruikersavatar
Erotic Esther
daar ben ik weer
Berichten: 23
Lid geworden op: di dec 27, 2005 11:51

Bericht door Erotic Esther »

ik kan niet echt opmaken, een vriendinnetje doet dat altijd voor me. een keer was ze ziek en toen deed iemand anders het maar dat leek echt nergens op dus ben ik toch maar als man uitgegaan ;) ik vind dat je er gewoon op zijn allerbest moet uitzien, of dat je anders maar thuis moet blijven!
Hoi ik ben Erotic Esther - party animal in minirok!
Gebruikersavatar
Cynthia
Chat Ops
Berichten: 1824
Lid geworden op: ma mei 26, 2003 19:49

Bericht door Cynthia »

Volgens mij heeft de huidige discussie niks meer met het topic te maken "Hoe heb jij make-up aanbrengen geleerd".

(N.B. draad is gesplitst door moderator; zie hier)

Ik heb het mezelf geleerd in de loop der jaren.
Ben een keer naar een avondje geweest, en een keer naar een visagiste.
Verder heb ik de kunst eigen gemaakt door het te oefenen, en te luisteren naar mensen die eerlijk commentaar geven. En dat was meestal in de trant van "te veel, te overdreven, te ......."
De kunst is dan ook om met weinig make-up wel accenten aan te brengen, maar het natuurlijk te laten lijken.
Cyn.
Josette
Forumdiva
Berichten: 1470
Lid geworden op: ma dec 09, 2002 22:51

Bericht door Josette »

Cynthia schreef:De kunst is dan ook om met weinig make-up wel accenten aan te brengen, maar het natuurlijk te laten lijken.
Less is more, zoals Colin Chapman, geestelijk vader van de Lotus Seven zei. Oftewel: de kracht zit 'm in de eenvoud.
liefs, Josette
Gebruikersavatar
Erotic Esther
daar ben ik weer
Berichten: 23
Lid geworden op: di dec 27, 2005 11:51

Bericht door Erotic Esther »

Josette schreef:
Cynthia schreef:De kunst is dan ook om met weinig make-up wel accenten aan te brengen, maar het natuurlijk te laten lijken.
Less is more, zoals Colin Chapman, geestelijk vader van de Lotus Seven zei. Oftewel: de kracht zit 'm in de eenvoud.
niet altijd en zeker niet als je uitgaat ;)


Draad is gesplitst door moderator; zie hier
Hoi ik ben Erotic Esther - party animal in minirok!
Plaats reactie