Travagance magazine a broken dream?

Algemeen

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Vida Jane
ff weer wat posten
Berichten: 56
Lid geworden op: do okt 30, 2003 16:19
Locatie: Amsterdam

Travagance magazine a broken dream?

Bericht door Vida Jane »

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de vele positieve reacties op mijn voornemen om een Nederlandstalig blad voor de T-gemeenschap te gaan maken. Neem mij a.u.b. niet kwalijk :oops: dat ik verzuimd heb eerder uit te leggen waarom het maar niet van de grond komt, maar neem van me aan dat e.e.a. niet eenvoudig (voor een vrouw alleen) was/is. Dat had ik me natuurlijk eerder kunnen bedenken, maar ja droomster he :wink:. Wie A zegt, zegt ook B, nou bij deze dan?

Het meest moeilijke is het vinden van enthousiaste medwerkers die er ook voor willen gaan. Op Hedy Valenka (tekstschrijvster en meedenkster) na dan kreeg ik maar niet de back-up die nodig is om de organisatie rond om een magazine op poten te krijgen. Voor er een letter op papier staat gedrukt heb je 10-tallen mensen nodig. Ik ben goed in ontwerp en idee, dat is tenslotte mijn dagelijks werk maar ik kan niet alles. He he dat is er uit. Tenslotte moet e.e.a. ook in de spaarzame vrije tijd gedaan worden. Ik heb dat er voor over maar kan geen ijzer met handen breken.

Meedoen?
Op een op aanvraag beschikbare link kun je een beetje zien hoe het blad "online" zou kunnen worden. Deze link met TESTSITE is uitgekleed om auteursrechtelijke redenen en werkt niet optimaal. De site zou een belangrijke functie vervullen en het blad gaan ondersteunen.
Aanvraag link mailto: vida@travagance.com
Motiveer je aanvraag wel. Als je gewoon nieuwsgierig bent (snap ik heel goed) moet ik je helaas teleurstellen. Laten we hopen dat er genoeg mensen zijn die willen meewerken, dan kunnen we er allemaal van genieten.
Ik stel het wel op prijs als je mailt en belangstelling voor een dergelijk blad hebt. Tenslotte een blad zonder lezers is...
Dus heb je (nog steeds) interesse dan hoor ik dat graag!

Misschien dat ik langs deze weg toch nog mensen mee kan krijgen.
Nodig zijn:
Vormgevers
Tekstschrijvers/redacteuren
Mensen met kennis van Internet- en databasetechnologie (php) e.d.
Bladmanager
Fotografen
Financiele specialisten
Stylistes
Modellen
Regel duizendpoten
Adverteerders
Meedenkers
Sponsoren

Uiteraard is alles om te beginnen liefdewerk oud papier (knelpuntje?)

Mijn taak wil ik i.i.g. beperken tot vormgeving en meedenken.
Ik zou het nog steeds heel nuttig en leuk vinden mee te werken aan een serieus blad voor en door de T-gemeenschap gemaakt. Uitgangspunt voor mij blijft wel dat het blad niet in ranzigheid vervalt. Op de testsite staat de missie geformuleerd.

Hedy bedankt voor je mooie missieformulering en het artikel/intervieuw met Marcha. Ik heb er veel aan gehad. Het is precies het soort informatie dat ik van een kwaliteitsblad zou verwachten.

De inhoud en teksten op de testsite behoren tot de rechthebbenden, Hedy Valenka, en Vida F**n. Advertentiemateriaal is eigendom van de rechthebbenden en is slechts gebruikt als voorbeeld.

Liefs,

Vida
Pamela-
Moderator
Berichten: 1849
Lid geworden op: wo mar 13, 2002 1:00
Locatie: zuid holland

Bericht door Pamela- »

Vida,

Succes en hoop alsnog dat het gaat lukken. Mocht ik iets kunnen betekenen voor je wat in mijn macht lig hoo rik het graag.

Pamela
<i><b>Change the things you can, accept the things you can't change.</i></b>
Alexistv
ff weer wat posten
Berichten: 26
Lid geworden op: vr jul 15, 2005 9:06
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Bericht door Alexistv »

Ik wil nogmaals onderstrepen dat ik het een heel goed idee vind en dat ik je veel succes wens met je quest naar de juiste mensen. Als ik in een klankbord of op andere manier iets kan betekenen dan hoor ik het graag.

Liefs, Alexis
I'll always try everything at least once!
Gebruikersavatar
Vida Jane
ff weer wat posten
Berichten: 56
Lid geworden op: do okt 30, 2003 16:19
Locatie: Amsterdam

Re: Travagance magazine a broken dream?

Bericht door Vida Jane »

Vida schreef: Hedy bedankt voor je mooie missieformulering
Hierbij de missieformulering:

Travagance is een modern, kwalitatief hoogwaardig lifestyle blad voor iedereen met belangstelling voor travestie (T*), in de ruimste zin van dat begrip. Travagance is er voor iedere man of vrouw met T*-gevoelens: travestiet, transgender en transseksueel. Travagance is er ook voor partners van T*s, hun vrienden en hun verdere omgeving. En Travangance is er ook voor iedere ander.

Travagance wil de acceptatie van T* in de samenleving bevorderen door travestie in woord en beeld zichtbaar te maken. Door het te laten zien. Door er over te praten en er over te discussiëren. Met reportages, met interviews en met opinies. Met eigen onderzoek en met verslagen van activiteiten en evenementen. Travagance wil de boeiende, interessante en veelkleurige aspecten van T* in al zijn veelzijdigheid belichten. Dat kan beter dan op welke andere manier ook met een magazine.

Daarnaast wil Travagance een praktische gids zijn voor elke T*. Met aandacht voor alles wat met T*-zijn te maken heeft. Met reportages, rubrieken en work shops over kleding, haardracht, sieraden, verzorging, make up en hulpmiddelen. Met aandacht voor T*-vriendelijke winkel-, verzorgings-, uitgaans- en hulpverleningsmogelijkheden in het hele land.
En met aandacht voor een breed scala aan producten en diensten op dit gebied.

In Travagance is verder ruim plaats voor alles wat met het leven te maken heeft. Met het dagelijks leven en met de bijzondere momenten daarin. Liefde, vriendschap en relaties, wonen, werken en vakantie, theater & muziek, amusement en verstrooiïng, eten en drinken.
Door de combinatie van aandacht voor de T*-wereld en aandacht voor alles wat het leven interessant en boeiend kan maken, creëert Travagance een unieke en aantrekkelijke bladformule die het volop waard is bekeken en gelezen te worden.
Travangance is er, zodoende, voor mannen en voor vrouwen, met specifieke aandacht voor wat zich tussen die twee allemaal kan voordoen.

Wil of zou je een bijdrage kunnen leveren in de vorm van meedenken of heb je kennis of ervaring met e.e.a., of ken je iemand die dit wel heeft, dan hoor ik dat graag. vida@travagance.com

liefs,

Vida
Gebruikersavatar
Vida Jane
ff weer wat posten
Berichten: 56
Lid geworden op: do okt 30, 2003 16:19
Locatie: Amsterdam

Ter aanvulling

Bericht door Vida Jane »

Vida schreef:Het meest moeilijke is het vinden van enthousiaste medwerkers die er ook voor willen gaan. Op Hedy Valenka (tekstschrijvster en meedenkster) na dan kreeg ik maar niet de back-up die nodig is om de organisatie rond om een magazine op poten te krijgen.
Wat ik vergeten ben te vermelden is dat het mensen zouden moeten zijn die op een of andere manier iets met T* zijn van doen hebben. En die zijn schaars.

Ik ken hele goeie tekst schrijvers maar die hebben niets met de T wereld. Ik ken bladmanagers die er ook niets mee hebben. Ik ken internetspecialisten enzovoort...

Het blad zou voor en vooral ook door mensen uit het wereldje moeten zijn.

liefs,

Vida
Als je van iemand houdt, heeft alles nog meer zin.
kim dietrich
ForumFan
Berichten: 349
Lid geworden op: za aug 13, 2005 20:33
Locatie: Boven de grote rivieren

Bericht door kim dietrich »

Hallo Vida,

ik vind het idee prachtig. Ik vraag me al tijden af waar de Nederlandstalige T-tijdschriften zijn.

Maar een nieuw blad beginnen is niet makkelijk en volhouden misschien nog wel lastiger. Veel werk dus.

Aan wat voor oplage denk je en hoe denk je die te slijten? Wat zou een nummer moeten kosten? Hoevaak zou het moeten verschijnen per jaar en hoe dik? Hoe zou de inhoud samengesteld moeten zijn qua verhouding tekts, foto's en advertenties?

Misschien is het het beste om maar gewoon te beginnen.

Als ik kan wil ik graag meehelpen. Ik weet eventueel nog wel iemand. Ik mail je wel.

Groet,

Kim D.
T's aller landen, verenigt u en trekt ten strijde!
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

Nog een heel andere vraag: zou het een idee zijn om deze ideëen te combineren met het blad "transformatie" van de LKGT&T? Dat blad drijft ook op bijdragen van T*'s en heeft nogal een groot probleem om schrijvers te vinden. Misschien dat jullie frisse blik en nieuwe energie (in combinatie met een financiële basis en vrijwilligers van LKGT&T) een goede combinatie zouden kunnen vormen...

't Is maar een idee.

Groetjes,

Frederique
Kijk ook eens op de genderkalender !
Gebruikersavatar
Carla van Eibergen
dagelijks aanwezig
Berichten: 91
Lid geworden op: di dec 23, 2003 15:01
Locatie: Westervoort
Contacteer:

Bericht door Carla van Eibergen »

Hoi Vida

Prima innitiatief hoor
Ik heb je een mailtje gesturd met een linbk naar een duits talig blad.
Die hebben o.a. een digitale versie.
Is wellicht een idee?

Kus,
Carla
kim dietrich
ForumFan
Berichten: 349
Lid geworden op: za aug 13, 2005 20:33
Locatie: Boven de grote rivieren

Bericht door kim dietrich »

Hallo Frederique,

ik herinner me heel lang geleden wel eens zo'n blaadje gezien te hebben. Waar kunnen we meer informatie over Transformatie vinden en eventueel de nummers zelf. (Dit is misschien een wat suffe vraag, maar hier in de buurt liggen dat soort tijdschriftjes niet echt in de supermarkt.)

Groetjes, Kim D.
T's aller landen, verenigt u en trekt ten strijde!
Gebruikersavatar
Lisa met een S
Moderator
Berichten: 3650
Lid geworden op: do aug 15, 2002 10:39
Locatie: Boven de rivieren
Contacteer:

Bericht door Lisa met een S »

Transformatie is het tijdschrift van de LKGT&T en wordt alleen via de post verspreid aan LKGT&T leden of is eventueel op de meeste T&T avonden te lezen.

Lisa
If all else fails, buy new shoes
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

@Vida en als aanvulling van Lisa haar bericht: 't kan natuurlijk geen kwaad dat als jullie iets anders van plan zijn om dat ook met LKGT&T te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan een soortgelijke constructie zoals bij de Computer!Totaal (dat verspreid wordt onder alle HCC-leden en ook in de winkels ligt - en waarbij een apart "leden-deel" in het blad is opgenomen). De Computer!Totaal was HCC haar oplossing voor het gebrek aan kracht bij eigen lezers om op regelmatige basis een professioneel blad samen te stellen. En voor uitgever IDG is het fijn om een vast lezerspubliek te hebben, ook al kost dat enkele pagina's HCC-inhoud. Misschien kunnen jullie op soortgelijke manier elkaar versterken...

Nogmaals: 't is maar een idee en je moet 't zelf weten. Wat ik wel jammer zou vinden is als meerdere bladen in dezelfde schrijvers-onder-T*'s-vijver vissen, waarbij de krachten niet gebundeld maar uit elkaar getrokken worden. Volgens mij kunnen jullie veel winnen door samen te werken.

Groetjes,

Frederique
Kijk ook eens op de genderkalender !
kim dietrich
ForumFan
Berichten: 349
Lid geworden op: za aug 13, 2005 20:33
Locatie: Boven de grote rivieren

Bericht door kim dietrich »

Lijkt me een zinnige opmerking.
T's aller landen, verenigt u en trekt ten strijde!
Gebruikersavatar
Lisa met een S
Moderator
Berichten: 3650
Lid geworden op: do aug 15, 2002 10:39
Locatie: Boven de rivieren
Contacteer:

Bericht door Lisa met een S »

Ik heb het misschien eerder gezegd, maar als Amerika, met 260.000.000 inwoners en Engeland, met 50.000.000, geen kwaliteitsblad op het gebied van travestie kan produceren (ik heb ze gezien, de bekendste Trav bladen daar), vraag ik mij af of Nederland, met 16.000.000 inwoners, dat voor elkaar kunt krijgen.

Lisa
If all else fails, buy new shoes
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

Ach.. Ik weet 't niet... Wat mij betreft moeten ze het gewoon proberen en als er te weinig draagvlak is (in bemensing of financiën) dan komen ze daar bij het uitwerken van hun plannen vanzelf achter.

Ik hoop in ieder geval dat het ze lukt: 't lijkt mij heel interessant om te zien waar ze mee komen.

Groetjes,

Frederique
Kijk ook eens op de genderkalender !
Chantale Nouveau
daar ben ik weer
Berichten: 21
Lid geworden op: za jan 07, 2006 18:23
Locatie: Rotterdam

Bericht door Chantale Nouveau »

@Vida: heerlijk initiatief! Wat kan ik er anders over zeggen? Vroeger heb ik een lullig literair tijdschriftje dat het vier nummers volhield gehad - zo leuk! Er is niets leuker dan je eigen dingetje uitgeven! Go for it!

En als het er van komt: ik word direct abo!
Plaats reactie