wens: vrouwelijker uiterlijk

Hier kun je alles kwijt over topics die te maken hebben met Transgenderisme.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Jaimee
Eredivisie
Berichten: 620
Lid geworden op: vr dec 24, 2004 21:56
Locatie: Amsterdam

Bericht door Jaimee »

Een vrouwelijker uiterlijk maar geen hormonen??

Dan zou ik voor cosmetische chirurgie gaan.

Er zijn chirurgen die de volgende ingrepen willen doen zonder dat je verder hormonen slikt of whatever:

- Borstimplantaten zetten. (Er wordt vaak eerst een expander gezet om de huid te doen oprekken en daarna pas wordt het definitieve implantaat gezet..)
- Laserontharing gezicht en lichaam.
- Tracheal shave.
- Kaakhoekreductie beiderzijds.
- Kinreductie. (chirurgisch de kin korter en minder breed maken...)
- Neuscorrectie
- Browridge reductie of voorhoofd-herplaatsting...
- Lipostyling buik/ billen... (Meestal wordt vet weggezogen uit de buikregio en ingespoten in de billen...)
- Lippen laten vullen met siliconenolie of aquamid.
- Jukbeenderimplantaten...


Al deze ingrepen geven je een vrouwelijker/ zachter uiterlijk zonder dat je ervoor naar het VU hoeft of dat je hormonen hoeft te slikken.
Veel she-males in het buitenland slikken alleen maar oestrogeen zodat ze wel een stijve penis kunnen houden.


Ik heb nooit om die penis gegeven en ik was zooooooooo blij dat die erectie nu weg is door de castratie en oestrogenen!

Maarja; iedereen zal dat anders beleven...

Succes!
Gebruikersavatar
Carla van Eibergen
dagelijks aanwezig
Berichten: 91
Lid geworden op: di dec 23, 2003 15:01
Locatie: Westervoort
Contacteer:

vrouwelijke vormen

Bericht door Carla van Eibergen »

Hoi hoi,

Ik ben nu een maand of 4 aan de "hop"
Erg braaf, zelden een dag overgeslagen, en ik geeft eerlijk toe hoewel ik er geen vertrouwen in had dat m'n lijf veranderd,
Beetje meer vet op de heupen, en dat terwijl mijn gewicht op 69 kg zit, en (heerlijk hoor) mijn borstjes, klein, maar toch wezenlijk verschil met de periode voor de hop.
Het gaat erg langzaam, en te langzaam voor mijn geduld.
Ik hoop dat mijn begripvolle huisarts mij vlug verder kan helpen en dan ga ik toch over op hormomen, en zonder testosteron remmers

Kusjes, Carla
Pluk de dag voordat je zelf in een vaasje komt
Loesje
dagelijks aanwezig
Berichten: 100
Lid geworden op: za apr 05, 2003 0:42

Bericht door Loesje »

Goed om te horen dat het niet helemaal gebakken lucht is, Carla! Maar inderdaad, het schijnt erg langzaam te gaan en een erg beperkte vervrouwelijking te geven.

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het verder met je zal gaan, als je aan de hormonen zonder testo-remmers gaat, omdat ik daar zelf ook over na zit te denken. Dus als je zo af en toe ons een beetje op de hoogte wilt houden zou dat fantastisch zijn! Ik denk dan voornamelijk aan je persoonlijke ervaringen, de uitleg en risico's die je huisarts/endo geven, etc.
Gebruikersavatar
Mara
ForumDiva 2000
Berichten: 2835
Lid geworden op: za jun 26, 2004 22:17
Locatie: Europa
Contacteer:

Bericht door Mara »

Meiden, jullie weten zeker, dat alleen door estradioltoediening, LH en FSH gaat dalen tot bijna null en daardoor dus de testosteronproduktie bijna gaat stoppen of tenminste drastisch gaat verminderen...... :roll:
Geen Seks Met Nazis Afbeelding --> hier niet op klikken <--
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

Hoi Mara,

Ik ken het verhaal van iemand in België die ook op die manier behandeld wordt (onder supervisie van het ziekenhuis in Gent), dat levert geen enkel probleem op.

Groetjes,

Frederique
Kijk ook eens op de genderkalender !
Gebruikersavatar
Mara
ForumDiva 2000
Berichten: 2835
Lid geworden op: za jun 26, 2004 22:17
Locatie: Europa
Contacteer:

Bericht door Mara »

Ik zeg ook niet, dat dit een probleem is, wou alleen aantonen, hoe complex de samenhangen in het endokrinologe systeem zijn.....

Sommigen denken namelijk, dat als je enkel estradiol gaat gebruiken, hun testo op pijl blijft, vandaar :wink:

Wie met hormonen bezig is, zal ovrigens ook maar zelf op net op zoek gaan naar informatie zoals deze, sorry is op duits, maar wel erg interessant.....

groetjes
Geen Seks Met Nazis Afbeelding --> hier niet op klikken <--
Gebruikersavatar
Sandra 01
ff weer wat posten
Berichten: 48
Lid geworden op: wo mei 12, 2004 17:11

Bericht door Sandra 01 »

Waarom is alles toch zo moeilijk :-?
Ik wil borstjes zonder "de rest" aan te tasten .. beetje meer heupen kan ook geen kwaad.

Met of zonder hormonen wil ik dus borstgroei krijgen .. dus alle ervaringen, informatie .... posten maar :o
mannenlichaam vol met vrouwelijke hormonen ....
Gebruikersavatar
Cynthia
Chat Ops
Berichten: 1824
Lid geworden op: ma mei 26, 2003 19:49

Bericht door Cynthia »

Sandra 01 schreef:Waarom is alles toch zo moeilijk :-?
Ik wil borstjes zonder "de rest" aan te tasten .. beetje meer heupen kan ook geen kwaad.
Sandra,

De veiligste methode die de rest niet aantast zijn implantaten.
Weet je zeker dat de rest op peil blijft.
Cyn.
Loesje
dagelijks aanwezig
Berichten: 100
Lid geworden op: za apr 05, 2003 0:42

Bericht door Loesje »

Als het om een beperkte verdrukking gaat, is dat misschien helemaal niet zo erg voor mij. Ik heb een paar andere hormonale problemen die misschien wel zullen verminderen of verdwijnen wanneer mijn testosteron afneemt.
Een andere situatie is het als het betekent dat ál je testosteron verdwijnt, want daar ben ik niet naar op zoek. Als daarmee het libido en de functionaliteit van je zaakje verdwijnt, kan je net zo goed voor een SRS gaan en ik heb besloten dat in ieder geval voorlopig nog niet te willen.

Ik heb wel vaker gehoord van mensen dat het nemen van oestrogeen (of zelfs hop tabletten) op den duur leidt tot het verdwijnen van je testosteron produktie, maar daarentegen heb ik het tegenovergestelde ook vaak genoeg gehoord. Zo staat er in het document van www.europeants.org wat Kitty hier plaatste het volgende:

"Testosteron, LH en FSH: Bij transseksuelen zijn waarden lager dan de ondergrens te verwachten; een logisch gevolg van de hormoontherapie. Deze lagere waarden zijn geen probleem. Bij transgenderisten, die hun testikels nog hebben en geen anti-mannelijke hormonen gebruiken, zullen de waarden van de FSH en LH normaal zijn, en kan de testosteron spiegel lager zijn door verdringing met de estrogenen (zie ook appendix 1)."

En ook:

"Met anti-mannelijke hormonen kun je wel een gedeeltelijke onderdrukking van het testosteron krijgen, als dat wenselijk is. (Soms met gedeeltelijk verlies van het mannelijke libido.)"

en kort daaronder:
"Een reductie van het testosteron kan leiden tot verminderd libido, hetgeen niet elke transgenderist wenselijk acht."

Ik ben bij lange na geen specialist... maar als ik dit verhaal zo lees, dan lijkt er te staan dat het wel mogelijk is om de testosteron produktie in ieder geval voor een gedeelte op gang te houden. Volgens mij wordt hier gezegd dat de oestrogenen de testosteronspiegel verlagen, maar niet doen verdwijnen.
Ook omdat er specifiek geschreven wordt dat anti-mannelijke hormonen gebruikt kunnen worden om het testosteron gedeeltelijk te onderdrukken, wat insinueert dat dat zonder anti-mannelijke hormonen niet of in ieder geval niet zoveel gebeurt.

Verder staat er in appendix 1 het volgende:
"Als de concentratie steroïdhormonen (testosteron en oestrogenen) in het bloed daalt, wordt de hypothalamus geprikkeld en maakt LHRH aan. Deze stof zet de hypofyse aan tot het produceren van FSH en LH. Als de concentratie FSH in het bloed omhoog gaat, gaan de testikels meer testosteron produceren. LH stimuleert in de man de spermaproduktie. "

en daarna:
"Indien onderdrukking van de testosteronproductie gewenst is, kan dit worden bereikt op twee manieren: <......>
2. Een hoge dosis oestrogenen. Dit werkt via het verdringingsmechanisme. De hersenen reageren op de hoeveelheid steroïdhormonen in het bloed. Hoe hoger die worden, hoe minder LHRH er wordt geproduceerd en daardoor ook minder FSH en LH. En geen FSH betekent dat de testikels ook geen testosteron zullen produceren.
"


Hier staat in principe dat als je zoveel oestrogenen neemt dat het genoeg is voor je hele lichaam (zoals bij transseksuelen), dat er dan geen FSH en LH wordt geproduceerd, want het lichaam heeft immers genoeg steroidhormonen. Maar als je een lagere dosis oestrogeen slikt, wat niet genoeg is voor je hele lichaam, wordt er weer FSH en LH geproduceerd om het gebrek te compenseren.
Volgens dit document is het dus goed mogelijk om alleen oestrogeen te slikken, hoewel je misschien een lagere dosis moet gebruiken dan de gemiddelde transseksueel. Het is denk ik voor transgenders/transgenderisten dubbel zo belangrijk dat ze regelmatig hun bloedspiegels/hormoonspiegels/whatever laten checken om te zorgen dat alles goed verloopt.

Of heb ik het fout? Zo ja, hoor ik het graag!
Waar ik nog mijn twijfels en vragen over heb, zijn echter de risico's van oestrogeen + testosteron. Sowieso lijken veel risico's te kunnen worden vermeden door pleisters te gebruiken (of in ieder geval geen pillen). Osteoperose lijkt voor een transgender geen risico te vormen, omdat het lichaam zelf ook altijd nog gestimuleerd wordt om hormonen aan te maken. Theoretisch gezien zou je zelfs een tijdje oestrogeen kunnen nemen, en er daarna volledig mee stoppen? (of niet? wederom.. ik hoor het graag als het niet zo is!)
De vermoeidheid die sommige transseksuelen ervaren vanwege de Androcur, lijkt voor een transgender ook geen probleem omdat die geen Androcur slikt. Tot zover het rijtje uit het document van www.europeants.org, maar dat rijtje zal vast niet compleet zijn gezien mijn mazzel!

P.S. Helaas kan ik het document van Mara niet lezen. Ik moet eerst maar eens Duitse lessen nemen voordat ik daar aan begin :)
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Cynthia schreef:
Sandra 01 schreef:Waarom is alles toch zo moeilijk :-?
Ik wil borstjes zonder "de rest" aan te tasten .. beetje meer heupen kan ook geen kwaad.
Sandra,

De veiligste methode die de rest niet aantast zijn implantaten.
Weet je zeker dat de rest op peil blijft.
Klopt. Maar je verouderingsproces is dat van een man. Hoe gaat je eruitzien over pakweg 10 - 20 jaar? Kaalheid, lichaamsbeharing, noem maar op... Immers, hormonaal ben je volledig man. Lijkt me, dat als je borstjes wilt, ook bijvoorbeeld je hoofdhaar wilt behouden. In dat geval lijken me hormonen een betere optie, zeker op de langere termijn. Krijgt ze ook nog een beetje heupjes...

Kit.
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

Hoi Marloes,

Er zijn niet zo veel mensen die de keuze vrouwelijk-zonder-anti-mannelijk maken. Ik denk dat het dus ook moeilijk voor ons is om die vragen te beantwoorden.

Gevoelsmatig denk ik dat artsen niet zoveel problemen verwachten op dit punt, anders zouden ze niet toestemmen in het uitproberen van het een zonder het ander...

Maar wil je het zeker weten dan heb je toch echt de hulp van een endocrinoloog nodig. Zowieso zou ik zelf nooit zonder begeleiding van een arts hormonen gaan slikken...

Met vr. gr.

Frederique
Kijk ook eens op de genderkalender !
Gebruikersavatar
Carla van Eibergen
dagelijks aanwezig
Berichten: 91
Lid geworden op: di dec 23, 2003 15:01
Locatie: Westervoort
Contacteer:

Bericht door Carla van Eibergen »

Hoi hoi

Ik ben ook zeker niet van plan om "zelf te gaan dokteren"
Het standpunt van Frederique ben ik het helemaal mee eens
Alleen maar met ondersteuning en begeleiding van de huisarts.
Er is voor mij eigelijk ook geen andere optie, daar ik medicijnen slik tegen hoge bloedruk, en met name de hoge bloedruk is een bijverschijnsel van het slikken van hormonen.

Voor wat dat betreft blijft mijn bloedruk op niveau met de hop.
In ieder geval; zal ik van tijd tot tijd eventjes de laatste stand van zaken komen vertellen

Kus, Carla
Pluk de dag voordat je zelf in een vaasje komt
Gebruikersavatar
Irene
ForumDiva 3000
Berichten: 3151
Lid geworden op: di mar 28, 2006 16:48
Locatie: Breda
Contacteer:

Bericht door Irene »

Ik kan me ook niet zo goed verplaatsen in de gedachte dat iemand wel als vrouw zou willen leven, maar seksueel gezien man zou willen blijven. Even los gezien van het wel of niet ondergaan van een SRS, zie ik weinig voordelen. Ik heb hier helemaal geen ervaring mee, dus zal het wel aan mij liggen.

Irene
Kleine stapjes
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Frederique_ schreef:Maar wil je het zeker weten dan heb je toch echt de hulp van een endocrinoloog nodig. Zowieso zou ik zelf nooit zonder begeleiding van een arts hormonen gaan slikken...

Met vr. gr.

Frederique
Ofschoon de huisarts de eerste stap is voor transgenders, heb ik wel eens vragen betreffende de kennis van een huisarts over hormonen of in ons geval een hormoontherapie. Mijn huisarts was heel eerlijk: hij zei mij dat hij niet voldoende kennis te hebben op dat gebied en heeft mij doorverwezen naar een endo. In mijn geval wilde ik een gehele HRT (Hormone Replacement Therapy), maar mijn endo heeft ook nog contact gezocht met het genderteam voor meer informatie.
Een gemiddelde endo (niet van de VU) heeft niet dagelijks te maken met transseksuelen of transgenders. Dat men op het gebied van een HRT extra informatie inwint vind ik alleen maar juist.

Kit.
Loesje
dagelijks aanwezig
Berichten: 100
Lid geworden op: za apr 05, 2003 0:42

Bericht door Loesje »

Hoi Irene,

Misschien begrijp ik je verkeerd, maar als je het hebt over 'seksueel als man blijven' dan neem ik aan dat je bedoeld dat de penis behouden wordt? Of dat de persoon in kwestie de 'mannelijke' rol tijdens de seks op zich neemt? Of bedoel je de 'mannelijke seksuele gevoelens' ?

Want je ziet het blijkbaar los van een SRS... En ik denk dat ons (of tenminste mijn) standpunt een stuk beter te begrijpen valt wanneer je het niet los van de SRS ziet. Want de keuze om niet voor de testo-remmers te gaan is voor mij persoonlijk een keuze die een boel met de SRS te maken heeft.

Voor mij persoonlijk wegen de nadelen van een SRS zwaarder dan de voordelen. Het voordeel voor mij zou puur het esthetische karakter zijn, en dat zou in principe alleen mijn vriend te zien krijgen. De nadelen zijn groot voor mij. De operatie is zwaar en pijnlijk, de neovagina is in feite 'gewoon' een open wond die je dagelijks open moet houden (no offense, ik probeer het vanuit mijn visie te belichten), libido en seksdrive (en daarmee seksleven) lijkt te verdwijnen. Daarbij heb ik niet eens een hekel aan mijn huidige geslachtsdeel!
Voor veel mensen, waaronder ik, is hun seksleven erg belangrijk. Ik beschouw mijn libido als een heel erg prettig iets en ik beleef er veel plezier aan.

Ik zie een neo-vagina ook niet als voorwaarde voor een vrouwelijke identiteit. Identiteit is, zo zouden we inmiddels moeten weten, geen lichamelijk iets. Daarnaast geloof ik niet in een absoluut begrip 'man' of 'vrouw' (of uberhaupt andere absolute begrippen), maar zie ik dergelijke begrippen als sociale constructen. Volgens die logica betekent 'vrouw zijn' hetzelfde als 'in de vrouwelijke rol leven'. Ik geloof meer in nurture dan nature (google anders naar het 'Nature nurture debat'.

De enige reden die overblijft om toch voor de SRS te kiezen, is dan om het plaatje compleet te maken. Maar de kosten van dat puntje op de i zijn mij te hoog, en onnodig.

En je kan deze kwestie denk ik niet goed los zien van een SRS. Want wanneer je er voor kiest om ook testo-remmers te nemen (en dus je 'mannelijke seksualiteit' op te geven) dan kies je er in feite voor om je geslachtsdeel 'nutteloos' te maken. Erecties, opwinding, etc. kun je vergeten. Dan is de stap naar een SRS snel genomen, want je hebt inmiddels toch niets meer aan 'dat ding'. Dus als je geen SRS wilt, is het volgens mij niet meer dan logisch dat je de boel werkend wilt houden. Wat heb je immers aan iets dat niet werkt?

Het gaat er voor mij dan ook niet om, om 'seksueel als man te blijven', maar vooral omdat ik 'seksueel wil blijven'. Seksualiteit is een belangrijk onderdeel van mijn identiteit, en niet iets wat ik gemakkelijk op geef.
Plaats reactie