Ziektekostenverzekering en VUMC

Hier kun je alles kwijt over topics die te maken hebben met Transseksualiteit.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Chantal C.
Forumdiva
Berichten: 1759
Lid geworden op: vr okt 03, 2003 12:27
Locatie: Hellevoetsluis

Bericht door Chantal C. »

Franka van Brakel schreef:Ik zit bij VGZ, overigens is IZA en IZZ ook VGZ.
Dat klopt niet helemaal... Ze delen de administratie en vallen onder één holding, maar verder zijn het gescheiden zorgverzekeraars.
A person is grown up not when they can take care of themselves, but when they can take care of others.
barrie
daar ben ik weer
Berichten: 15
Lid geworden op: ma nov 13, 2006 13:14

Bericht door barrie »

Nu ik dat verhaal van Franka zo hoor ben ik toch wel weer een beetje gerust gesteld :)
Ik heb inderdaad ook even naar ONVZ gekeken, maar ik ben bang dat die echt te duur gaat worden (ik zou dan ongeveer 30 euro per maand meer gaan betalen). Mijn huidige verzekeraar is volmacht voor VGZ, maar dan afgesloten via de werkgever. Zou wel goed moeten zitten toch?

Groetjes!
Gebruikersavatar
qt
dagelijks aanwezig
Berichten: 156
Lid geworden op: wo okt 18, 2006 14:35

Bericht door qt »

Op TS-NL is er voruig jaar ook een dergelijke discussie geweest. Daar kwam de VGZ juist erg slecht uit. De IZZ weigerde zelfs de geslachtsoperatie van een vriendin van mij in Duitsland bij Dr Krege te betalen. Zij is naar ONVZ gegaan, en kreeg naast de operatie ook nog een machtiging van 12.500 euro voor electrische epilatie.

Overigens heeft ONVZ ondertussen de regels voor epilatie aangescherpt en krijg je alleen bij het duurste pakket nog dergelijke vergoedingen. (en daar moet je voor gekeurd worden)

Het slaat nergens op als een verzekeraar niet in het buitenland wil vergoeden, en volgens mij is 1 maal de prijs van een operatie in Nederland sowieso in het basispakket opgenomen. Een operatie in het buitenland is haast altijd goedkoper dan de idioot dure en kwalitatief lage geslachtsoperaties bij het VU. Alleen Monstrey in Belgie en een aantal artsen in Engeland zijn duurder. Een geslachtsoperatie in Nederland kost zo'n 16.000 euro, terwijl zelfs Suporn maar zo'n 11.000 euro rekent.
Helemaal belachelijk is de prijs van een borstvergroting in Nederland, via het VU komt daar nog 4600 euro bij, duurder dan de allerduurste prioveklinieken in Nederland, en dat terwijl je al onder narcose bent (narcose al gauw 2500 euro)

Mijn vriendinnetje die in Belgie geopereerd is kreeg een rekening van maar liefst 21.000 euro, wel door ZF betaald, maar of ik het resultaat nou beter vind dan mijn operatie van 4200 euro...nou nee.

Het is een zooitje...

Groetjes, Quinty
chick on a mission
Gebruikersavatar
Misz-Toxica
dagelijks aanwezig
Berichten: 125
Lid geworden op: za feb 21, 2004 10:16
Locatie: Heerlen

Bericht door Misz-Toxica »

ik vindt dat bouman toch een aardig mooie muts bij mij heeft gemaakt, dus kwalitatief ben ik zeer tevreden met het resultaat.

zeker geen spijt ervan dat ik het hier heb laten doen, en tis nog gratis ook.

ik heb nu iig een echte hollandse muts :D
I am, who i am!!!!
Gebruikersavatar
Nicole-vt
dagelijks aanwezig
Berichten: 190
Lid geworden op: wo sep 03, 2003 23:12
Locatie: C'borg

Bericht door Nicole-vt »

Even een paar vraagjes:

Wat is een machtiging? Is dat hetzelfde als een verwijsbriefje? (in ons geval een verwijfbriefje... :lol: )

Als er in de voorwaarden staat dat electrische epilatie vergoed wordt (bij medische indicatie) geld dat dan alleen voor baardepilatie of ook voor andere lichaamsdelen? Borst-, buik-, been-, bal- en Armhaar etc.

Who knows how it works?
Let it be..
Gebruikersavatar
Chantal C.
Forumdiva
Berichten: 1759
Lid geworden op: vr okt 03, 2003 12:27
Locatie: Hellevoetsluis

Bericht door Chantal C. »

Nicole-vt schreef:Wat is een machtiging? Is dat hetzelfde als een verwijsbriefje? (in ons geval een verwijfbriefje... :lol: )
Een machtiging is als het ware een toestemming van je zorgverzekeraar dat ze het vergoeden.

Voor bepaalde behandelingen (bv epilatie) moet je vooraf een machtiging aanvragen (moet de behandelend specialist doen). Je zorgverzekeraar beoordeeld vervolgens of je een vergoeding krijgt en hoeveel. Ze geven je dan een machtiging... :wink:
A person is grown up not when they can take care of themselves, but when they can take care of others.
Gebruikersavatar
qt
dagelijks aanwezig
Berichten: 156
Lid geworden op: wo okt 18, 2006 14:35

Bericht door qt »

Misz-Toxica schreef:ik vindt dat bouman toch een aardig mooie muts bij mij heeft gemaakt, dus kwalitatief ben ik zeer tevreden met het resultaat.
Gelukkig maar. Ik hoop en denk dat de kwaliteit ook wel snel zal verbeteren, vooral als de chirurgen nu langer blijven, en ook nieuwe inzichten toepassen. (meen dat Bouman nog een en ander van Monstrey geleerd heeft).

Groetjes,
Quinty
chick on a mission
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

quintytamara schreef: Gelukkig maar. Ik hoop en denk dat de kwaliteit ook wel snel zal verbeteren, vooral als de chirurgen nu langer blijven, en ook nieuwe inzichten toepassen. (meen dat Bouman nog een en ander van Monstrey geleerd heeft).
Dat klopt ja. Maar in Belgie hoor ik weer heel andere verhalen over de kwaliteiten van Monstrey, die lang niet altijd positief blijken te zijn. Waar kun je nu nog vanuit gaan?

Kit.
Gebruikersavatar
qt
dagelijks aanwezig
Berichten: 156
Lid geworden op: wo okt 18, 2006 14:35

Bericht door qt »

Kitty Mermaid schreef:Dat klopt ja. Maar in Belgie hoor ik weer heel andere verhalen over de kwaliteiten van Monstrey, die lang niet altijd positief blijken te zijn. Waar kun je nu nog vanuit gaan?
Is ook zo, ik gaf dat zelfs al aan bij een commentaar iets hierboven. Geweldig mooi is het resultaat niet dat ik ken, wel ruim voldoende.
Monstrey is nogal goed met zenuw-dingetjes, bijvoorbeeld een stuk huid van de arm gebruiken voor een fallus en daar ook nog gevoel in die huid bewaren. En hij is constant aan het verbeteren en experimenteren. Dat is ook het nadeel, veel van zijn werk is experimenteel en er gaat nogal eens wat fout. Dit geldt veel minder voor M/V operaties omdat dat voor hem integenstelling tot phalloplastiek wel routinematig is.

Toch is het m.i. heel goed dat bijv. Bouman bij hem in de leer gaat. De oude garde van het VU is in een ver verleden heus wel aardig geweest, maar de resultaten waren nbiet echt meer van deze tijd. Ik heb zoveel slechte verhalen van chirurgen zoals Mulder en Kanhai gehoord, dat het ook niet echt vertrouwen schept als die de volgende generatie artsen opleiden.

Het is de wet van de remmende vooruitgang, ooit liep Nederland voorop qua genderteam en geslachtsaanpassingen, daarna zaten we met de oude troep. (Denk aan engelands straatverlichting, zij waren het eerst maar toen de electrische lampjes hier automatisch aangingen werden daar nog stuk voor stuk de olielampjes aangestoken)

Daarom is het goed dat er nu ook in het buitenland kennis wordt opgedaan, want de techniek heeft niet stilgestaan. En daarnaast baart oefening kunst, dus als Bouman nou gewoon blijft en zijn nieuw geleerde kunstjes veel oefent levert 'ie vast goede en steeds betere resultaten af.

Ben trouwens erg benieuwd naar zijn resultaten qua uiterlijk, gevoel en diepte. Vooralsnog ben ik niet helemaal gerust op de resultaten van het VU. Van de weinige verhalen die ik afgelopen tijd erover gehoord heb zaten er alweer ernstige complicaties van anna tussen, kleine complicaties als de ontsteking van Joca, en ook Danielle's opmerking van "de klit begint gevoel te vertonen, wat wel ff irritant is, tis nog geen lekker gevoel." stelt me nog niet gerust.
Ik heb geen een complicatie gehad, en had direct lekker gevoel in mijn clit. Kon bij de eerste serieuze poging na 40 dagen al klaarkomen. Mijn vriendinnetje die door Monstrey geopereerd is al na 14 dagen :)
Maarja, dat heeft ook weer erg met je state-of-mind te maken.

/edit: En voor mij was diepte doorslaggevend, ik was besneden en in Europa halen ze doorgaans met een onbesneden piemel maar 12,5 cm.
Dat Dr. Krege 5 keer in een consult zei: "jammer dat je besneden bent" was voor mij helemaal doorslaggevend mijn SRS in Thailand te laten doen, waar Dr. Chettawut ruim 6 inch/15 cm diepte met hetzelfde donormateriaal wist te maken.

Groetjes,
Quinty
chick on a mission
barrie
daar ben ik weer
Berichten: 15
Lid geworden op: ma nov 13, 2006 13:14

Bericht door barrie »

Ik hoor de laatste tijd wel veel klachten over de operaties van het VUMC en dat baart me toch zorgen. Hoewel een eventueele operatie voor mij helaas nog jaren weg is, ben ik toch wel erg benieuwd of ik niet beter vast kan gaan sparen voor een operatie in het buitenland .
Heeft iemand hier misschien vergelijkende foto's ofzo met resultaten van het VUMC?, ik ben inmiddels toch wel benieuwd geworden. Niet dat een cosmetisch perfecte doos nu echt mijn belangrijkste wens is (als het maar een doos is :) ) , maar het is toch iets waar je de rest van je leven mee moet doen.
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

barrie schreef: Heeft iemand hier misschien vergelijkende foto's ofzo met resultaten van het VUMC?, ik ben inmiddels toch wel benieuwd geworden. Niet dat een cosmetisch perfecte doos nu echt mijn belangrijkste wens is (als het maar een doos is :) ) , maar het is toch iets waar je de rest van je leven mee moet doen.
Hoewel er wel veel resultaten te vinden zijn op internet van chirurgen in het buitenland, heb ik er nog geen gevonden van een Nederlands chirurg. Je zal dus af moeten gaan op wat anderen jou vertellen.


Kitty.
Gebruikersavatar
Chantal C.
Forumdiva
Berichten: 1759
Lid geworden op: vr okt 03, 2003 12:27
Locatie: Hellevoetsluis

Bericht door Chantal C. »

barrie schreef:Ik hoor de laatste tijd wel veel klachten over de operaties van het VUMC en dat baart me toch zorgen.
Je hoort alleen maar de mensen klagen waar het niet goed gegaan is. Alle andere gevallen hoor je niet. Dus zoveel zorgen maak ik me niet...
A person is grown up not when they can take care of themselves, but when they can take care of others.
Gebruikersavatar
qt
dagelijks aanwezig
Berichten: 156
Lid geworden op: wo okt 18, 2006 14:35

Bericht door qt »

barrie schreef:Ik hoor de laatste tijd wel veel klachten over de operaties van het VUMC en dat baart me toch zorgen. Hoewel een eventueele operatie voor mij helaas nog jaren weg is, ben ik toch wel erg benieuwd of ik niet beter vast kan gaan sparen voor een operatie in het buitenland .
Ik wilde niet onrust stoken hoor, ik vind juist eigenlijk dat het de goede kant op lijkt te gaan met het VU wat betreft chirurgen. Ze hebben dus nieuwe en die studeren ook nog over de grens. Danielle is positief en Joca tot nu toe ook op kleinigheidje na.

En ik neem wel eens aan dat iedereen al die chirurgen maar kent enzo, voor barrie en anderen, die Dr. Krege is weer een Duitse chirurge overigens van heel goede naam en faam. Alleen in europa lijken de artsen die ik ken conservatiever en konden mij ivm besnijdenis niet zo goed helpen als ik wilde. Mijn Thaise arts gebruikt routinematig scrotal-skingrafts (overgebleven huid van balzak) voor extra diepte. En ik vind mijn doosje mooi en ze doet het goed, maar perfect is ze ook niet.

Ben wel gewoon heel benieuwd naar meer en uitgebreidere verslagen over resultaat.

Groetjes,
Quinty
chick on a mission
Gebruikersavatar
Misz-Toxica
dagelijks aanwezig
Berichten: 125
Lid geworden op: za feb 21, 2004 10:16
Locatie: Heerlen

Bericht door Misz-Toxica »

barrie,

ik ben 8 nov geopereerd in het VU, ik lag met 2 andere op de kamer, waaronder joca. Ik heb die week dat ik in het ziekenhuis lag niemand horen klagen dat het er vies en lelijk uitzag.

nu 4-5 weken later, nu de zwellingen flink zijn afgenomen maar wel nog aanwezig zijn, zie ik het resultaat steeds beter komen, en ik ben zeer tevreden. Ook mijn vriendinnen die het zien, zeggen dat het er super goed uitziet.

zoals chantal al zegt, je hoort altijd mensen klagen, en goede dingen hoor je amper.

Nou bij deze, dr bouman heeft mooi werk geleverd, tot nu toe geen complicaties geweest, af en toe kleine bloeding, maar dat komt niet van de vagina zelf af, maar van een onderhuidse puistje in de buurt van de vagina.

Ik kan alleen zeggen, laat je niet afschrikken door verhalen, ieder lichaam is anders, elke persoonlijkheid is anders.
Zorg dat je gezond en fit bent, dan zal het allemaal goed komen.

Nog nooit problemen met het VU gehad. Alles liep naar wens, soms wat lang wachten, maar ach, las ik na ga dat ik al 30 jr lang heb gewacht, kan die extra wachttijd er ook wel bij
I am, who i am!!!!
Gebruikersavatar
betteke
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: ma dec 12, 2005 17:33

Bericht door betteke »

Chantal C. schreef:
barrie schreef:Ik hoor de laatste tijd wel veel klachten over de operaties van het VUMC en dat baart me toch zorgen.
Je hoort alleen maar de mensen klagen waar het niet goed gegaan is. Alle andere gevallen hoor je niet. Dus zoveel zorgen maak ik me niet...
Daar heb je helemaal gelijk in Chantal, dit geldt voor heel veel dingen!
Er spelen hier zo veel dingen mee, dat je geen een geval kunt vergelijken, en het is natuurlijk niet leuk, maar ook van complicaties leren ze weer....... :-? :wink:
liefs,
Betteke
Plaats reactie