Ik voel me even zwaar ***

Algemeen

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Kellyanna
daar ben ik weer
Berichten: 20
Lid geworden op: ma dec 22, 2003 21:18
Locatie: Den Haag

Ik voel me even zwaar ***

Bericht door Kellyanna »

Meiden,

Het nieuwe jaar is begonnen, maar ik voel me nu zwaar ***. Ik zit nu in een zware dip. Vorige week had ik mijn eerste coming out en voelde me fantastisch bevrijd. Ik heb nu echt een terugval en voel dat ik nog verre van gelukkig ben. Ik kan wel mijn favoriete rok en topje aantrekken voor op mijn kamer, maar zodra ik even de gang op ga of naar de keuken, moet ik al uitkijken of de andere kamerhuurders me niet kunnen zien. Zelfs als ik naar de wc ga moet ik uitkijken. Het is ook zo vreselijk koud en ik heb nog geen goeie kleding voor deze tijd.

Gisteren voor het eerst ontharingscreme geprobeerd op een klein stukje van mijn arm. Ik heb gelijk behoorlijke uitslag en vraag me af of dat normaal is. Het voelt aan of ik te lang in de zon heb gezeten. Ik baal ervan dat deze ontharingsmethode voor mij niet geschikt is. Dan zal ik toch weer aan het scheermesje moeten denk. Inmiddels zijn mijn haren overal weer gegroeid tot 3 mm en ik voel mijn hele lichaam als een stekelvarken. Dat kost me weer een paar uur scheren. Als ik geld genoeg had zou ik mijn hele lichaam laten ontharen.

Ik loop echt met mijn ziel onder mijn arm nu, lijkt wel of ik die elk moment kan laten vallen. Ik heb het gevoel nu helemaal alleen te staan. Het oudejaarsfeestje bij mijn zus was op zich wel gezellig, maar ’s nachts ergens in een cafe werd ik toch weer behoorlijk jaloers op twee meiden die vrij intiem met elkaar aan het dansen waren. Ik dacht de hele tijd, was ik maar een van hun. Zowieso voel ik me zonder vriendin constant alleen.

Ik ben er nog lang niet aan toe om al in het openbaar naar buiten te treden, hoewel ik vorige week daar wel op hoopte. Waarschijnlijk heb ik niet echt een gezicht dat ooit als vrouwelijk gezien zal worden. Gisteren heb ik nog een versie van “Salon Styler Pro” gedownload en eens zitten experimenteren met een foto van mezelf en dan allerlei kapsels uitgeprobeerd. Je kan echt honderden kapsels proberen en ook makeup. Maar uiteindelijk had ik niet het gevoel dat ik er echt goed uit zag. Ik heb nu het idee dat de rest van mijn lichaam nog redelijk als vrouwelijk kan doorgaan (op mijn borsten na dan), maar dat het met mijn gezicht niks kan worden. Ik weet nu echt niet wat voor soort pruik ik zou kunnen kopen. Het voelt als of elke pruik die ik bestel toch niks wordt. Het is wel heerlijk vrouwenkleding te dragen, maar waarschijnlijk ziet het er totaal niet uit. Sorry maar ik ben even in een heel negatieve bui en zie vandaag niet meer zitten.

Ik heb ook verschrikkelijke koppijn en maandag is mijn vakantie weer afgelopen en moet ik weer aan werk gaan denken. Software is wel het laatste waar ik nu mee bezig wil zijn. Het voelt alsof ik het begin van een mooie droom heb meegemaakt de afgelopen week en dat ik nu weer keihard wakker wordt in de realiteit. Ik wil een vrouw zijn maar zie er zo niet uit. Ik voel me belemmerd te kunnen zijn wie ik wil zijn. Dat ontharen gaat rot. Ik heb weinig vrienden, geen vriendin, maandag weer aan het werk. Ik krijg het gevoel dat ik alleen als ik slaap nog gelukkig kan zijn.

Ik heb het maar even van me afgeschreven, sorry dat ik jullie waarschijnlijk prettige nieuwjaarsstemming even niet deel. Of zijn er anderen die ook even niet zo goed in hun vel zitten? Ik ga even huilen nu....

Toch veel liefs en knuffels iedereen en hoop dat het jullie beter gaat dan mij,

Kellyanna
tonnie54
ff weer wat posten
Berichten: 56
Lid geworden op: di okt 21, 2003 12:30
Contacteer:

Bericht door tonnie54 »

och Kellyanna

dat gevoel van een dipje hebben we allemaal geloof ik wel eens
ik wens je toch een goed jaar toe

doe het rustig aan dan komt het vanzelf wel.
ikzelf kom heeeeel langzaam uit de kast.
en heb dezelfde problemen met mijn vrouw zijn....gezicht enz.

knuf
Gebruikersavatar
Isabelle Raulin dAymeries
dagelijks aanwezig
Berichten: 230
Lid geworden op: za aug 31, 2002 14:33
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door Isabelle Raulin dAymeries »

Hee Kellyanna,

De dips horen erbij. Maar gedeelde smart is halve smart. En door gevoelens te delen, kan je ze transformeren in iets positiefs: kijk maar eens naar Oprah of zo, dan zie je hoe vrouwen dat doen.

En scheren is beter dan ontharingsspul. Gebruik voor je benen driebladige mesjes, die al te bot zijn voor je gezicht. Maak er een vaste routine van: de ochtend van je vaste stapdag. Je armen doe je tweemaal per week, even 's ochtends na je gezicht. Kortom: zoek nu je regelmaat in dit soort dingen.

Nog steeds een rotgevoel? Winkelen! Een badjas voor die gang, en pantoffels, geen al te mannelijke kleur uiteraard. Ook al heb je wat aan, gooi die badjas eroverheen, als je je kamer uit moet. En bij de etos, de hema, of het kruidvat: een lichte kleur vloeibare make-up, en twee potloodjes. Ga een paar uurtjes zitten spelen voor de spiegel, en maak ondertussen nieuwe foto's voor dat salon pro-ding.

Enneuh, pas nooit een pruik zonder make-up...

Isabelle
Get over it.
Gebruikersavatar
Kathleen
ForumFan
Berichten: 428
Lid geworden op: do feb 13, 2003 19:37
Locatie: Belgie
Contacteer:

Bericht door Kathleen »

Hoi Kelly-Anna

Als ik jouw posting lees, lijkt het wel alsof ik mezelf hoor praten zo'n jaartje of wat terug. Niet dat ik geen dipjes meer heb, want hier is het jaar ook niet echt goed gestart (geen verdere uitleg, hihi), maar rond die tijd zat ik ook in zak en as. :-?

Het was de tijd vòòr mijn avondjes uit als 'Kathleen'. Hoewel mijn partner toen al van mijn bezigheden op de hoogte was, kreeg ik hier toch erg veel verzet te verduren. Bovendien vond ik mezelf ook niet toonbaar toen. Veel geëxperimenteer met make-up en ook weinig succes daarin. Een pruik had ik toen zelfs nog niet.

Maar op een bepaald moment heb ik tegen mezelf gezegd, kop op! Werk aan je zelf en wees ook eens tevreden met bereikte resultaten, ook al is het nog niet het neusje van de zalm. Een dipje hebben kan, maar dat mag niet te lang duren of het heet een depressie.

Wat ik maar wil zeggen, meid. Als T*girl zit je nog in de groei (ikzelf trouwens ook, het groeien blijft altijd maar doorgaan). Waar je nu de grootste moeite mee hebt doe je binnen een jaar spelenderwijs. En wat vrienden en vriendinnen betreft. Hier heb je er al vele en wanneer je wat meer T*gerelateerde gelegenheden bezoekt bouw je ook daar een goede kennisenkring (lees vriendenkring) op. Wanneer jij je goed voelt, draag je dat ook over op anderen en trek je automatisch mensen aan. Naar een kniezer stapt gewoon niemand toe.

Dus, ook voor jou geldt, kop op meid! Je komt er wel! Kraak jezelf niet zo af, iedereen is mooi op zijn eigen manier. En zit de schoonheid nog niet van buiten, binnenin is ze er wel, dat weet ik heel zeker.

You're doing fine, girl!

Groetjes en een dikke knuffel om je wat op te peppen!

Ciao! :D :D
Liefs, Kathleen
Come una ragazza! Per sempre!
Gebruikersavatar
Cynthia
Chat Ops
Berichten: 1824
Lid geworden op: ma mei 26, 2003 19:49

Bericht door Cynthia »

Kathleen

Wat een goeie oppepper zo aan het begin van het jaar.
Dit kan ik alleen maar volmondig beamen.

Kelyanna
Wanneer je zulke momenten hebt dat je het even niet meer ziet zitten, ga dan maar even rustig zitten, en kijk eens even terug wat er allemaal niet is gebeurd en hoe je bent gegroeid.
Dat laat je beseffen hoeveel je al bereikt hebt. Ook kan het geen kwaad dit eens voor jezelf op te schrijven.

En als het een (schrale) troost voor je is, zulke momenten kennen we allemaal hoor.
Cyn.
Martiene
dagelijks aanwezig
Berichten: 228
Lid geworden op: za mei 11, 2002 13:59
Locatie: Drenthe

Bericht door Martiene »

Dipjes, praat me er niet van. Helaas dat hebben meer van ons wel.
Dan ben je in staat je hele kast met spullen in de container te kiepen, maar een uur later sta je alles er weer uit te vissen. Blèh.

En uiterlijk, haren, helaas we hebben dat probleem nu eenmaal. De een wat meer dan een ander. Ik moet ook heel veel scheren wil ik er goed uit zien, maar ik heb dan zoiets van; tis veel werk maar je hebt er echt veel plezier van.
En een andere keer laat ik het gewoon zitten, dan maar wat meer bedekkende kleding.

Kop op meid,
Omdat ik wel een vrouw wil zijn, maar het niet wil worden. (©martiene)
liefs.
Joanne
ForumDiva 2000
Berichten: 2380
Lid geworden op: di jun 19, 2001 2:00
Locatie: Flevoland

Bericht door Joanne »

En de makkelijkste tip van allemaal is gewoon lekker even vroeg je bed in. De dip ziet er na een goeie nacht slapen vaak heel wat minder heftig uit. Trusten KellyAnna en morgen gezond weer op.
Kellyanna
daar ben ik weer
Berichten: 20
Lid geworden op: ma dec 22, 2003 21:18
Locatie: Den Haag

Bericht door Kellyanna »

Meiden,

Bedankt voor de opbeurende woorden. Ik voelde me gisteren al gelijk een stukje beter. Sorry voor de negativiteit, daar zitten jullie ook niet op te wachten, maar het hielp wel om het even weg te schrijven.

Lekker gewinkeld gisteren en nog wat kleding gekocht. Werkt goed als je even in een dipje zit. Hebben jullie ervaring met epileren in plaats van scheren. Hoelang blijft in verhouding met scheren dat haar weg? Het doet wel verschrikkelijk pijn zeg borst en buikhaar epileren! Net een martel werktuig zo'n apparaatje. Neemt die pijn na verloop van tijd af of blijft dat zo?

Liefs en fijn dat jullie er voor me zijn,

Kellyanna
Gebruikersavatar
Cynthia
Chat Ops
Berichten: 1824
Lid geworden op: ma mei 26, 2003 19:49

Bericht door Cynthia »

Kellyanna,

Bij epileren blijven de haren langer weg, omdat ze met "wortel" worden uitgetrokken. Het duurt dus even voordat de haar weer aan de oppervlakte gekomen is (het punt wat je met scheren bereikt).
En aan de pijn wen je op den duur wel denk ik.
Na verloop van tijd komen de haren wel minder snel terug dacht ik.

Wel bestaat bij epileren het risico dat haren gaan "ingroeien" dus dat de huid zich sluit en de haar onder de huid verdergroeit.
Cyn.
Martiene
dagelijks aanwezig
Berichten: 228
Lid geworden op: za mei 11, 2002 13:59
Locatie: Drenthe

Bericht door Martiene »

Even over epileren. Wat ik begrijp gebruik je zo'n machientje. Ja, erg he.
Ik gebruik het ook soms en het is zo dat na een paar keer de haartjes gemakkelijker los laten....dus minder pijnlijk.

Tegen ingroeihaartjes helpt na het douchen goed afdrogen met een wat ruwe handdoek. Dan scrub je als het ware de huid weer open.
Geen garantie maar mij helpt het in elk geval.

Veel pijnplezier. :cry:
Martiene
Omdat ik wel een vrouw wil zijn, maar het niet wil worden. (©martiene)
liefs.
Monique
daar ben ik weer
Berichten: 21
Lid geworden op: za sep 14, 2002 21:58
Locatie: Omg. Utrecht

Bericht door Monique »

Hoi Kellyanna,

Fijn om te horen dat je je al weer wat beter voelt.
Winkelen en een goede nachtrust helpen meestal wel om je beter te voelen. Wat dat betreft zijn we denk ik precies het zelfde als vrouwen.
(Dit is een opmerking van mijn vrouw).
Nog even over het epileren. Een ontharingscrème werkt bij mij ook niet. Hier krijg ik ook uitslag van. Dus afgelopen week ben ik ook voor het eerst bezig geweest met epileren. Het resultaat vind ik wel beter dan met scheren. Alleen... het is wel een martelwerktuig, maar het resultaat is er wel naar. Veel gladder en na een week nogsteeds geen stoppels o.i.d. :lol:
Ik weet niet of er nog meer zijn die hier ervaringen mee hebben, maar ik zou ook graag willen weten hoevaak je het beste kan epileren en wat je wel en misschien beter niet zou kunnen epileren (borsthaar e.d. ??? :oops: )

Kellyanna, sterkte de komende tijd en met z'n allen komen we er wel.

Groetjes,

Monique.
Elke dag is er één, dus leef hem zoals jij dat wilt...
Pamela-
Moderator
Berichten: 1849
Lid geworden op: wo mar 13, 2002 1:00
Locatie: zuid holland

Bericht door Pamela- »

Dames,

Ik heb epileren ook geprobeerd maar was idd een martelwerktuig. Zo erg zelfs dat ik het opgegeven heb en met het mes verder ben gegaan. Vraag me af of die pijn normaal is want vooral in de holtes van je knie, mijn hemel, je gaat bijna eronder door.

Wat ik wel zou willen is een keer harsen dat lijkt me ook pijnlijk maar gewoon aan iemand overlaten die dan doorgaat. Iemand ervaring met harsen ?

Liefs,
<i><b>Change the things you can, accept the things you can't change.</i></b>
Joanne
ForumDiva 2000
Berichten: 2380
Lid geworden op: di jun 19, 2001 2:00
Locatie: Flevoland

Bericht door Joanne »

Hehehe de eerste keer dat ik mijn benen ging ontharen liet ik het bij mijn schoonheidspecialiste doen door middel van harsen. Zij deed in tien minuten tijd mijn hele beenpartij inclusief de bikinilijn. Wow dat was heftig zeg maar wel heerlijk glad. Daarna heb ik het bijgehouden met de silkepil. De eerste keer was niet fijn maar nu ik het drie jaar doe heb ik nergens last meer van. Natuurlijk hebben de hormonen een behoorlijke invloed op de haargroei op mijn benen gehad en hoef ik het maar één keer per drie weken te doen daarbij heb ik verder geen lichaams haar op vervelende plekken dus valt het bij mij allemaal erg mee maar het begin was lastig in ieder geval.
Plaats reactie