Half werk (hormonen / ontharing)

Hier kun je alles kwijt over topics die te maken hebben met Transgenderisme.

Moderator: Moderators

Loesje
dagelijks aanwezig
Berichten: 100
Lid geworden op: za apr 05, 2003 0:42

Half werk (hormonen / ontharing)

Bericht door Loesje »

Hoi meiden,

Ik weet nog steeds niet goed in welke categorie (tv/tg/ts) ik thuis hoor, en misschien vorm ik wel mijn eigen categorie. Zodoende zoek ik een aantal antwoorden over hormoon gebruik en ontharing die bij mijn levensstijl passen.

Ik kon een boel informatie over hormonen vinden, maar mis toch nog wat antwoorden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als ik slechts tijdelijk (een maand of 3 tot 5) hormonen slik en daarna stop?
Zijn de risico's (hart ziektes, e.d.) minder, en hoeveel minder? Wat is het effect ná ik ben gestopt? Is het effect van de hormonen permanent of zal mijn lichaam langzamerhand weer terug veranderen nadat ik ben gestopt?

Een zelfde soort vraag heb ik over laser ontharing. Er wordt vaak gezegd dat er zo'n 5 tot 8 behandelingen nodig zijn om de gehele baard te verwijderen. Naast dat het erg duur is weet ik niet of ik wel echt permanent, de rest van mijn leven, geen baard wil hebben. Ik ben nog erg jong, en wie weet besluit ik over 10 jaar dat 'dat hele meisjes gedoe' toch maar niks voor mij is. Wat gebeurt er dus als ik in plaats van 5 behandelingen slechts 3 behandelingen neem?
Zoals ik het begrijp zorgt een laserbehandeling er voor dat de haarzakjes afsterven. Gebeurt dit na 1 keer behandelt te zijn, en zijn de overige behandelingen slechts voor de andere haarzakjes die de eerste keer niet behandelt zijn? Of is na 1 behandeling het haarzakje slechts beschadigd en moet het vaker behandeld worden om volledig kapot te gaan?

Het verschil, voor mij, zit hem er in dat in het ene geval de haartjes misschien minder snel groeien, en in het andere geval je misschien 2x zo weinig haartjes hebt.

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Groetjes,
Marloes
fenna69
ForumFan
Berichten: 337
Lid geworden op: di okt 14, 2003 23:08

Bericht door fenna69 »

hoi Marloes,

Veel vragen .... misschien heb ik een paar antwoorden voor je ....
- na ca 4-6 maanden anrocur kan er sprake zijn van chemische castratie ..... verder zijn de effecten redelijk omkeerbaar, hoewel er evt ook een klein beetje borstweefsel kan blijven zitten. Voor betere antwoorden is het misschien een aanbeveling om contact te zoeken met een endocrinoloog (= hormoon specialist)

over laserontharing kan ik uit eigen ervaring melden dat het niet zonder meer permanent is .....
uitleg: met ondersteuning van androcur (evt icm oestrogeen) zal het effect wel permanent zijn, maar zodra er weer (voldoende) testosteron door je lijf stroomt, wordt de baardgroei ook weer gestimuleerd (zelfde effect waardoor FTM transen baardgroei ontwikkelen)

greetz Fenna
Amanda
dagelijks aanwezig
Berichten: 185
Lid geworden op: di jul 30, 2002 23:57

Bericht door Amanda »

Hoi Marloes,

Als je niet weet of je tv,tg of ts bent lijkt het mij geen goed idee om op eigen houtje met hormonen te beginnen.
Om even de hormonen uit te proberen lijkt me erg fout.

Wat de weking betreft; oestrogenen geven je borstgroei die na 6 maanden al best aardig kunnen zijn, deze zullen niet snel weg raken, als ze al weg gaan, wanneer je stopt met hormonen.

androcur haalt je errecties weg, hiermee begint de vu als het nog niet zeker is of de patient erg zeker over komt, ofwel twijfels zijn.
Dat ze een chemische casteratie geven is zeker maar hoelang je dan andro moet slikken weet ik niet, mijn psych van de vu zij dat het voor mij nog mogelijk was te stoppen met andro en waarschijnlijk nog bruikbaar sperma te produceren en dat was na 1,5 jaar andro......

Het laseren gaat niet zo snel hoor, bij mij ging je na 5 behandelingen pas zien dat mijn baard toch wel minder aan het worden was. Nu na 11 behandelingen is alles zo goed als weg maar er zullen zeker weer haren terug komen..... Via via ken ik iemand die het traject van de vu was doorlopen maar er na een aantal jaren toch mee stopte om wat voor reden ook, die gebruikt nu make-up om een baardschuw te maken....

Maar goed, je bent behoorlijk onzeker over het t gebeuren en ik zou je willen aanraden om hierover met een deskundig iemand te praten.

Groetjes en sterkte, Amanda
Gebruikersavatar
Cynthia
Chat Ops
Berichten: 1824
Lid geworden op: ma mei 26, 2003 19:49

Bericht door Cynthia »

Hoi Marloes

Als ik er nog even een paar schepjes bovenop mag doen: begin nooit aan permanente behandelingen als je niet zeker weet of je wel permanent van iets af wilt.

Effecten van hormoongebruik zijn tot een maand of 6 nog omkeerbaar (al kun je ook weeer last gaan krijgen van opvliegers).
En met laseren gaan sommige haren echt permanent weg (met epilatie trouwens ook). het is maar een deel dat terugkomt (al vinden wij dat deel vaak veel te groot).
Maar zolang jij ideeën hebt over tijdelijk enzo, zijn hormonen en ontharen niks voor jou. Zorg er nou eerst maar es voor dat je weet wat je echt wilt. Als je echt vrouw zou willen zijn overheersen volgens mij heel andere gevoelens dan jij beschrijft.
Ga dat eerst nou maar es uitzoeken. En ook zonder ontharen en hormonen kunnen er heel overtuigende vrouwen neergezet worden hoor. Is een kwestie van veel oefenen en lef ontwikkelen.
Cyn.
fenna69
ForumFan
Berichten: 337
Lid geworden op: di okt 14, 2003 23:08

Bericht door fenna69 »

nog even een nawoordje van mij ...
ik sluit me bij amanda en cynthia aan, dat zolang je niet helemaal overtuigd bent dat permanente transitie de juiste weg is, je er ver weg van moet blijven ..... (zelf heb ik met groen licht in zicht verdere behandeling bij de vu nog opgeschort , overigens niet uitgesloten dat ik er in de toekomst weer mee doorga, omdat de timing niet goed voelde ...) .
Hormonen zijn geen speelgoed! :-?

greetz fenna :wink:
Gebruikersavatar
Joy
Forumdiva
Berichten: 1556
Lid geworden op: do apr 18, 2002 2:00

Bericht door Joy »

hi marloes

laat die 3 hokjes vallen en kijk naar jezelf, wie je bent etc

die hokkies brengen alleen maar verwarring

shalommm
Loesje
dagelijks aanwezig
Berichten: 100
Lid geworden op: za apr 05, 2003 0:42

Bericht door Loesje »

Bedankt voor jullie bezorgdheid meiden, maar maak je niet druk, ik begin nergens overhaast aan. Ik was gewoon benieuwd naar wat de opties allemaal zijn zodat ik in ieder geval weet waaruit ik kan kiezen.
Gebruikersavatar
Joy
Forumdiva
Berichten: 1556
Lid geworden op: do apr 18, 2002 2:00

Bericht door Joy »

o, ik maak me nie zo druk hoor, het is me alleen opgevallen dat velen zich de vraag stellen :

wat ben ik, ipv wie ben ik

wat je bent is nie zo belangrijk, en plaatst je slechts in een hokkie

shalomm
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

Marloes20tv schreef:Ik was gewoon benieuwd naar wat de opties allemaal zijn zodat ik in ieder geval weet waaruit ik kan kiezen.
Marloes,

Elders op deze website vind je links, onder meer naar de faq voor "de" operatie. Ik kan je verder aanraden om het boek "travestie in Nederland en Vlaanderen" van Paul Vennix te lezen, door het lezen van dat boek kom je veel vragen tegen die je jezelf kunt stellen en die je helpen om beter te bepalen tussen welke vakjes jij je het beste thuisvoelt.

Zelf kwam ik er op uit dat ik tussen de vakjes transgenderisme en travestie uitkwam. Dat is inmiddels een paar maanden geleden, inmiddels herken ik me ook in sommige kenmerken die horen bij het vakje transseksualiteit. Oftewel: zelfs als je goed weet wat de verschillen tussen de vakjes zijn kunnen je gevoelens desondanks later wijzigen. Daar is niets mis mee: durf jezelf te zoeken en geniet ervan dat je mag zijn zoals je je voelt!

Groetjes,

Annegreet
Gebruikersavatar
Janiek
ForumFan
Berichten: 459
Lid geworden op: ma dec 29, 2003 18:06
Locatie: Amsterdam

Bericht door Janiek »

fenna69 schreef: over laserontharing kan ik uit eigen ervaring melden dat het niet zonder meer permanent is .....

greetz Fenna
Fenna, kun je daar iets meer over vertellen? Hoe weinig permanent? En heeft dat iets met je haarkleur te maken? Of met wat voor andere factoren?

Ik heb net een eerste laserbehandeling achter de rug, dus zet de douche niet al te koud :wink: ; maar ik ben wel erg nieuwsgierig naar ervaringen van anderen.

Groetjes, Jeanet
ria
daar ben ik weer
Berichten: 19
Lid geworden op: do jun 17, 2004 10:10
Locatie: amsterdam

Bericht door ria »

Ik doe het voorlopig maar als "travestiet" zonder hormonen dus.
Ik probeer er dan wel een "kunstwerkje van te maken".
En de vrouwelijkheid stroomt eigenlijk direct in me (en ik schijn dat dan ook uit te stralen) als ik lekker "mezelf" kan zijn.
Gewoon winkelen, kleren passen en lekker kletsen met de verkoopster.

Maar ja, op termijn zou ik niets liever willen dan 100% vrouw zijn. Alleen met de kinderen lijkt me dat nu te ingrijpend.

Even geduld dus.

Je ziet er trouwens op de foto echt heel vrouwelijk uit Marloes: die hormonen lijken helemaal niet nodig !?

Groetjes,
Ria
fenna69
ForumFan
Berichten: 337
Lid geworden op: di okt 14, 2003 23:08

Bericht door fenna69 »

Jeanet, je stelde de volgende vraag:
Fenna, kun je daar iets meer over vertellen? Hoe weinig permanent? En heeft dat iets met je haarkleur te maken? Of met wat voor andere factoren?

Haarkleur is zeker een factor, evenals de kleur van de huid. Het beste resultaat wordt gehaald met donkere haren in een lichte huid. Hoewel ik geen dichte baardgroei heb, zijn de haren wel donker en heb ik een blanke huid (als ik niet teveel in de zon lig). Voor de behandeling had ik tot ca 20-24 uur na een gewone scheerbeurt geen baardschaduw zichtbaar. Het eerste effect van de behandeling was dat deze termijn werd verlengd tot ca 3 dagen! LAseren heeft dus duidelijk effect bij mij, maar omdat ik (momenteel) geen hormonen gebruik, heeft mijn lichaamseigen testosteron helemaal vrijspel! Een effect van testosteron is baardgroei!
Na ca 6 maanden begon dit testosteron effect zichtbaar te worden met een gelijdelijke verdichting van de baardgroei en nu ben ik met baardgroei ongeveer op hetzelfde niveau als voor de laserbehandeling.
Echter als het effect van de testosteron kan worden voorkomen zal het laseren waarschijnlijk ongeveer permanent zijn, maar voor mij is dit momenteel giswerk.....

vandaar mijn opmerking dat laseren niet zonder meer permanent is ..... er zijn voorwaarden nodig, waaraan voldaan moet worden!!!

greetz fenna
Gebruikersavatar
Cynthia
Chat Ops
Berichten: 1824
Lid geworden op: ma mei 26, 2003 19:49

Bericht door Cynthia »

Fenna

Er is nog een ander aspect dat meespeelt. Elke haar kent drie fasen, en alleen wanneer haren in de groeifase zijn kunnen ze worden aangepakt.
Dus kan het heel goed zijn dat de haren die in de rustfase waren tijdens jouw laseren, nu aan het groeien zijn en zichtbaar worden (en dus vatbaar voor een nieuwe laserbehandeling !!!!).
En de haren die weggelaserd zijn, zouden nu misschien wel in de rustfase gekomen zijn. Maar die hoeven dus dankzij de behandeling over een aantal maanden niet persé opnieuw terug te komen.
Laatst gewijzigd door Cynthia op zo jun 20, 2004 10:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Cyn.
fenna69
ForumFan
Berichten: 337
Lid geworden op: di okt 14, 2003 23:08

Bericht door fenna69 »

kijk we komen er wel :-)
complex hoor dat ontharen .....
btw tot morgen Cynthia :-0
Gebruikersavatar
Janiek
ForumFan
Berichten: 459
Lid geworden op: ma dec 29, 2003 18:06
Locatie: Amsterdam

Bericht door Janiek »

Hoi Fenna en Cynthia,

dank voor jullie antwoorden. Wat Cynthia vertelt is mij door de huidtherapeute ook uitgelegd. Daarom is het resultaat volgens haar pas permanent na drie tot vijf behandelingen. Ik heb nu één behandeling gehad en ben erg in mijn nopjes met het resultaat. Deze week volgt de tweede.
Maar begrijp ik nu uit jouw verhaal, Fenna, dat je slechts één behandeling gehad hebt?

Groetjes van Jeanet
Plaats reactie