Welke hormoon pil kun je slikken

Wat trek jij aan, hoe laat jij jezelf zien en waar haal je je kleding

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
neruza
daar ben ik weer
Berichten: 17
Lid geworden op: do nov 03, 2005 20:20

Bericht door neruza »

franscien schreef:
Om terug te gaan naar de vraag over hormoon gebruik en hier zelf mee te experimenteren lijkt mij in ieder geval GEEN goede oplossing en misschien zelfs wel gevaarlijk. Als je daadwerkelijk je lichaam wilt veranderen, denk ik dat je naar de huisarts moet gaan en dit bespreekbaar moet maken. Ook dit is niet voor iedereen een gemakkelijke stap, maar misschien wel de beste en de minst gevaarlijke.

Ik wens je dan ook veel wijsheid en succes.

Groetjes,
Franscien
Hoi franscien
Nu ik exprimiteert lang niet meer, Dit is verkeert af gelopen,
Zo veel aan gekomen :( Dat ik dan liever 4000 eur neer tel.
voor echte borsten ect. Dankje voor je reactie.
xxx mrs,Neruza.tv
JackyTheStripper
is nieuw hier
Berichten: 4
Lid geworden op: di nov 01, 2005 11:12

Bericht door JackyTheStripper »

Als ik eventueel met huisarts e.d. zou beginnen met hormoon pillen, hoe snel kun je dan veranderingen verwachten. Ik bedoel als je elke dag slikt heeft dat dan effect na een maand of zou een enkel pilletje na een loop van tijd al effect kunnen laten zien? Waarschijnlijk niet het laatste, maar toch wanneer zie je veranderingen. En welke veranderingen zijn er waar te nemen.
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?
gast
Eredivisie
Berichten: 802
Lid geworden op: zo mar 27, 2005 12:18

Bericht door gast »

Nou, oke, daar gaan we dan:

Als je je huisarts bereid vind om je hormonen voor te schrijven, dan is het niet zo dat je meteen vrouwelijk hormoon krijgt.

Ik geef je mijn ervaringen op van een hormoonbehandeling. Deze wijkt wat af van wat normaal is, maar je hebt dan een globaal idee wat erbij komt kijken. Ik loop zelf bij een endocrinoloog hier in het plaatselijke ziekenhuis onder 'toezicht' van het genderteam VU.

Als eerste wordt je mannelijk hormoon onderdrukt, het testosteron. Dat gebeurt met Androcur, een middel eigenlijk tegen prostaatkanker en hypersexualiteit. Afhankelijk hoe sterk je erop reageert zijn de eerste effecten binnen 3 weken merkbaar: lusteloosheid en een moe gevoel. Maar pas op: daarnaast wordt je libido beduidend minder! Huilbuien en heftige emoties - ook iets wat voor kan komen.
Androcur zorgt ervoor dat je eventuele kaalheid wordt gestopt, en dat langzaamaan je lichaamsbeharing blond en daarna een soort donshaar wordt. Maar dan zijn we al weer twee, drie maanden verder.
De dosis aan het begin (de fase waarin je lichaam moet wennen) is 50 mg per dag. Later wordt dat 100 mg per dag, maar in mijn geval zit er nog een tussenfase in van 75 mg per dag. Ik reageer nogal heftig op Androcur, vandaar. Iedere man heeft naast testosteron ook oestrogeen in zich. Wanneer je het testosteron gaat onderdrukken, krijgt op een gegeven moment je eigen oestrogeen de overhand. In mijn geval onstond toen een lichte vorm van borstgroei. Helaas wordt je baardgroei niet gestopt, en ben je daarvoor aangewezen op laser, IPL, of een ander permanent onthaarsysteem.

Wanneer ik Estradiol (oestrogeen) krijg toegediend ben ik al vier maanden op weg. Ikzelf zit op dit moment vlak voor deze fase van de behandeling. Ik kan je dus nog niet zeggen hoe "snel" de overige ontwikkelingen zullen gaan. Het is een kwestie van een heleboel geduld hebben, maar het resultaat is er dan ook naar. Borstgroei is dan wel de meest opvallende verandering, maar ook een meer vrouwelijke vetverdeling en een zachtere huid met slechts donshaar.

Een hormoonbehandeling is in principe levenslang en kent grote gevolgen die op een gegeven moment onomkeerbaar zijn. Bedenk dat goed. Het is dus geen beslissing die je in een opwelling neemt.

Voor de huisarts bestaan documenten over een hormoonbehandeling op internet (http://www.europeants.org/info/ >> Hormonen / HRT Brochure). Desondanks is het het beste als hij je doorverwijst naar een endocrinoloog. Hij is tenslotte specialist op het gebied van hormonen, een huisarts niet.

Kitty.
Plaats reactie