Zorgpremies gaan zeer fors stijgen, zoals in Zwitserland

Algemeen

Moderator: Moderators

Plaats reactie

Ik ben tegen de nieuwe basisverzekering.

Ja
12
41%
Geen mening
5
17%
Nee
12
41%
 
Totaal aantal stemmen: 29

Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

Kosh schreef:Oja, mijn mening is dat dit veel te duur gaat worden binnen een paar jaar, want nu wordt men aan de goden overgeleverd wat tarieven betreft. En als na 5 jaar opeens de helft van Nederland onverzekerd blijkt (omdat je het met je minima niet kan betalen), gaat men terug naar het oude systeem.
Dat gaat geen 5 jaar duren hoor, Ik verwacht dat er volgend jaar al betalings achterstanden gaan komen. En 2 maanden wordt je r uit gegooid, Hub naar de volgende maatschappij (omdat je anders de boet krijgt) , de volgende maatschappij heeft acceptatieplicht, kun je daar ook weer 2 maanden zitten.

Vraag mezelf echt af hoe ik het rond ga krijgen, kreeg net een brief van Essent, volgend jaar ook weer 130 euro bij de energie op en de gemeente wil het tekort aan OZB gaan halen in de vorm van een verhoging van de afvalstoffen heffing. Tevens een verhoging voor het eigenaars deel van de OZB want die is niet afgeschaft. Ook gaan de waterschappen meer in rekening brengen.

Ik heb de automatiche incasso van het ziekenfonds al ingetrokken en als ik volgend jaar nog geld over heb aan het einde van de maand betaal ik dan het ZF wel!!!!.
Groetjes

Afbeelding
Gebruikersavatar
Natashja
ForumFan
Berichten: 309
Lid geworden op: ma dec 01, 2003 1:51
Locatie: Drenthe

Bericht door Natashja »

Is ook een oplossing ik doe het wel via internet bankieren... Erg irritant wat er in nederland gebeurd...

Maar misschien met de volgende verkiezingen... het kan nooit slechter dan nu


Nataschja
Niets is blijvend, alleen de verandering
Maruscha
Eredivisie
Berichten: 777
Lid geworden op: vr mei 17, 2002 20:32
Contacteer:

Bericht door Maruscha »

Esther: volgens mij gaat je acceptatie-plicht vlieger niet op: voor zover ik heb begrepen geldt dit alleen maar voor de aanvangs-fase van het nieuwe stelsel.

Nataschja: slechter kan het niet? Eh, kijk voor de grap eens rond in de rest van de wereld, bijna overal is het slechter dan hier.
Echte gender-outlaws dragen panty's over hun hoofd.
kim dietrich
ForumFan
Berichten: 349
Lid geworden op: za aug 13, 2005 20:33
Locatie: Boven de grote rivieren

Bericht door kim dietrich »

Volgens de NRC van vandaag (p. 3) bedragen de totale uitgaven voor zorg over 2004 ongeveer 60 miljard euro (59,8 om precies te zijn). Daarin zitten de ziekenhuizen, medisch specialisten, thuiszorginstellingen, verpleeghuizen, verzorgingsinstellingen, gehandicaptenzorg, huisartsen, fysiotherapeuten etc. Per hoofd van de bevolking is dat ongeveer 3.750,-- euro of 312,50 per maand. Voor een gezin van 4 zou dat dus neerkomen op 15.000,-- per jaar of 1.250,-- per maand.

Conclusie? De kosten van de zorg zijn een beetje heel erg uit de hand gelopen. Tegelijkertijd zie je dat b.v. kankerpatienten geen medicijnen krijgen omdat dat te duur is, hoewel die medicijnen bewezen effectief zijn in hun geval. Aan de andere kant zie ik een nog prima ziekenhuis gesloopt worden en vervangen worden door nieuwbouw omdat het oude ziekenhuis 1 km van de ideaal geachte plek afligt.

Niet alleen de kosten zijn dus wat uit de hand gelopen, maar ook de hele organisatie. Voor patienten is vaak geen geld, voor management en management leukigheden wel.

Zal het straks beter worden? Ik wil het graag hopen, maar betwijfel het voorlopig zeer.

Groetjes, Kim D.
T's aller landen, verenigt u en trekt ten strijde!
Gebruikersavatar
Natashja
ForumFan
Berichten: 309
Lid geworden op: ma dec 01, 2003 1:51
Locatie: Drenthe

Bericht door Natashja »

Hoi Maruscha,

Ja weet ik... maar ik heb weer eens een van mijn baaldagen... en dan komt er wel eens een of andere vage reactie... over nederland.

Maar goed... niks aan te doen de regering zet zijn zin wel door of wij nu hoog springen of laag springen... het helpt toch niks.

Die ministers hebben geen kreuk... met hun megasalaris... gisteravond een stukje van op televisie gezien... iets van 9500 euro voor de minister-president.

Als wij nu ook nog eens zon loonsverhoging kregen... was er geen vuiltje aan de lucht... maar dat is niet het geval.
En om nu alle leuke dingen te gaan laten om de premie te betalen dat nooit!!!

Dan ook nog het verplichten!!! niet verzekerd boete... Het moet niet gekker worden... momenteel is de ergernis vanaf mijn kant al heel erg hoog! En ik denk er serieus over na om te vluchten uit Nederland... politiek asiel aanvragen in bijv Canada. :lol: :wink:

Nataschja... narig :evil:
Niets is blijvend, alleen de verandering
Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

Nataschja schreef:
Dan ook nog het verplichten!!! niet verzekerd boete... Het moet niet gekker worden... momenteel is de ergernis vanaf mijn kant al heel erg hoog! En ik denk er serieus over na om te vluchten uit Nederland... politiek asiel aanvragen in bijv Canada. :lol: :wink:

Nataschja... narig :evil:
Waarom denkje dat ze die boete ingebouwd hebben, anders zegt half nederland de verzekering op en kan de andere helf nog meer betalen. Vraag me alleen nog steeds af hoe ze straks hun boete beleid willen gaan voeren, mensen aan de onderkant hebben nu eenmaal geen geld.

dus je betaald je premie niet, hopla 130 % boete, en de premie loopt door. Iemand met een bijstand uitkering zegt dan laat maar oplopen heb toch geen geld. en van een kale kip kun je nu eenmaal niet plukken.

Mag ik mee emigreren??? a zelf ook weg, heb het hier helemaal gehad. Lekker naar de Thaise zon.
Groetjes

Afbeelding
Silvia_
dagelijks aanwezig
Berichten: 198
Lid geworden op: za mar 26, 2005 16:35

Bericht door Silvia_ »

Zelf blijf ik volhouden dat het nieuwe zorgstelsel een balachelijk alternatief is met hetgeen waar te tot nu toe aan gewend zijn. Je kunt zo veel dingen privatiseren maar blijf alsjeblieft af van het verzekeringstelel voor de gezondheidszorg. Je gezondheid heb je eenmaal niet voor het kiezen. Ook de mensen met een minimum inkomen moet de gezondheid gewoon betaalbaar blijven zonder haken en ogen. Nu gaat het er op lijken dat je moet gaan kiezen voor je gezondheid of je financiele mogelijkheden. Naar mijn mening: Helemaal fout! Voor mensen met geen of weinig gezondsheidsproblemen of mensen met een redelijk tot beter inkomen is het moeilijk voor te stellen hoe het is als je wel gezondheidsproblemen hebt of dat je wel in financiele moeilijkheden zit. Kortom: Blijf af van het gezondheidsstelsel. Dat kan levens kosten.

Groetjes,
Edith
Gebruikersavatar
Franka van Brakel
ff weer wat posten
Berichten: 39
Lid geworden op: di nov 18, 2003 11:00
Locatie: Amersfoort

Bericht door Franka van Brakel »

esther-marye schreef:
Franka van Brakel schreef: Dat zit nu allemaal niet in mijn huidige pakket, tenminste het cosmetische deel dan. En ik heb het echt goed gelezen hoor, er waren zelfs collega's die me er op attent maakten.
Dus nog even wachten met de FFS, hihi.

Franka.
Wel je even uit de droom halen, Onder het cosmetische verstaan ze de geslachts aanpassende operatie, Hoe jou aanvullende eruit gezien weet ik niet, maar in de basis verzekering zit alleen maar SRS , dus geen FFS en Borstvergrotingen. Een vriendin van me heeft nu het meest uitgebreide pakket en zelfs daar zit geen borst vergroting in. :cry:

Wat ik nu niet snap is dat jij met een partikuliere verzekering zoveel goedkoper uitgaat zijn dan iemand in het ziekenfonds. Hoezo solidair systeem.
Nu mijn zeer uitgebreide pakket bied wel mogelijkheden voor FFS (niet een volledige, maar wel op delen) en een borstvergroting zit niet in het standaardpakket. Klopt! Maar er word een uitzondering gemaakt in het uitgebreide pakket dat mij is aangeboden voor cosmetische aanpassingen betreffend die rotziekte kanker en vastgestelde transseksualiteit.
Overigens hoop ik geen BV nodig te hebben en als de groei door blijft gaan zoals nu, weet ik dat zeker!

Tevens weet ik dat er stevige lobby's geweest en gaande zijn, om voor de TS groep meer vergoedingen vrij te krijgen. Er zijn voor deze groep mensen, anderen die zich druk maken, uit de medische wereld, de LKG T&T, WGTRANS van Humanitas, maar ook op persoonlijke titel, om alles wat die Hoogervorst heeft weg gedonderd, terug te krijgen.
Dus niet alleen roepen, maar er ook wat aan doen!

En Esther, je had het over een solidair systeem, nou ik denk dat dat er nu van gaat komen dus.
De partikulieren betaalde dus altijd veel meer en de ziekenfondsen ontvingen een behoorlijke ondersteuning van het rijk.
En als je nu ergens onder de 25.000,- zit per jaar (gezin/partner) dan krijg je een zorgtoeslag, dus het rijk helpt nog steeds de minder draagkrachtigen, nou dat vind ik prima, mijn ouders hebben dat ook hard nodig!

Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid een goed salaris te hebben en een hele leuke baan en dat is me ook niet komen aanwaaien, daar heb ik veel voor moeten leren in de avonduren en een hoop doorzettings vermogen. Ik kom ook maar van de LTS af, met 6jes, maar na een paar jaar als kabeltrekker, dacht ik, dit wil ik niet blijven doen, dus aanpakken!!

En voor die FFS ben ik niet afhankelijk van vergoedingen, maar het is altijd fijn om wat terug te krijgen en als dat kan, wil ook ik daar mijn profijt van hebben.
Let's go girls!!!
Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

Franka van Brakel schreef: krijg je een zorgtoeslag, dus het rijk helpt nog steeds de minder draagkrachtigen, nou dat vind ik prima, mijn ouders hebben dat ook hard nodig!.


Ik en een hele hoop anderen (dus waarschijnlijk ook je ouders) zullen volgend jaar alleen nog maar de basis verzekering nemen zonder aanvullingen, dus GEEN cosmetische ingrepen en of NOOD zakelijke vergoedingen. Kan dus volgend jaar niet eens meer naar de fysio en/of tandarts. Tevens zullen heel veel lage inkomens 500 euro eigen risico nemen en als ze dan wat krijgen niet of veelste laat pas na een dokter toegaan.

Er bestaat volgend jaar dus nog zeker te weten verschil in verzekering, dus partikulier en ziekenfonds blijft gewoon bestaan. Het enigste verschil zal zijn dat jij als "vermogende"voor een prikie een Super deluxe all in polis hebt en voorkeurs behandeling gaat krijgen en "wij"als oud ziekenfonds verzekerden alleen maar een basis polis met waarshijnlijk een eigen risico van 500 ballen. En dan gaat de verzekering mij ook nog vertellen dat ik niet naar het genderteam in Groningen mag omdat ze daar geen contracten mee hebben, Nee ga maar 2 uren op eigen kosten reizen naar Amsterdam.

En die zorgtoeslag??? Een pleister voor het bloeden, ze weten nu niet eens zeker of de belasting dienst het allemaal wel rond krijgt. Ga je straks beleven, eerst premie betalen en dan 2 maanden later je zorg toeslag , NOU MOOI NIET!. En Hoogervorst gaf nu al aan de zorgtoeslag naar beneden te willen schroeven en dat gaat ook wel gebeuren hoor , en uiteindelijk tot 0 aan toe en dan zullen heel veel mensen dus onverzekerd gaan rond lopen.

Franka van Brakel schreef: Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid een goed salaris te hebben.
Heel mooi voor je, Hoob wel dat je baas je straks niet er uit werkt , dan wil ik je namelijk wel weer eens horen. Je bent echt niet de eerste TS die haar baan kwijt raakt hierdoor. En nee het mag volgens de wet niet dat ontslag maar ze krijgen het rond hoor. En ja ook jij bent vervangbaar.[/b]
Groetjes

Afbeelding
Gebruikersavatar
Coco
ForumFan
Berichten: 486
Lid geworden op: ma dec 27, 2004 17:15
Locatie: Maassluis

Bericht door Coco »

In plaats van iedere keer zo af te geven op de mensen die meer hebben dan het minimum zou je ook kunnen overwegen iets aan je financiële situatie te doen, Esther-Marije. Je kunt wel gaan zitten kniezen dat je het zo slecht hebt, maar ik krijg niet de indruk dat je enigszins probeert uit de misère te komen. Als het anders is, verneem ik het graag van je.

En o ja, ik heb wel degelijk de andere kant van de medaille gezien. Twee keer zelfs. Maar ik heb beide keren er daadwerkelijk iets aan gedaan. En dientengevolge heb ik nu dus weer meer dan het minimum.
De wereld maakt plaats voor diegene die weet waarheen hij gaat.
Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

Coco schreef:In plaats van iedere keer zo af te geven op de mensen die meer hebben dan het minimum zou je ook kunnen overwegen iets aan je financiële situatie te doen, Esther-Marije. .
Ik ben druk bezig met een studie !Op eigen kosten!!!!
en tevens aan het soliciteren! Maar telkens krijg je te horen, we hebben al genoeg of nu niet nodig of je hoort niets meer.

Via het UZB krijg je wel 2 of 3 uurtjes schoon maak aangeboden, is een begin maar lang niet genoeg om de hypotheek te betalen of dat gedrocht van een basisverzekering.

En ik geef niet af aan mensen , ik geef alleen mijn mening.
Groetjes

Afbeelding
Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

*Het nieuwe zorgstelsel*



*De fysiotherapeut knijpt er tussenuit.*
*De logopedisten zijn sprakeloos.*
*De podotherapeut zit met kromme tenen.*
*De KNO-arts krijgt er een brok van in de keel, *
*voelt zich bij de **neus genomen en wordt een oor aangenaaid.*
*De oogarts ziet het somber in.*
*De neuroloog krijgt er de zenuwen van.*
*De verloskundige zit met de naweeën.*
*De gynaecoloog baart het zorgen.*
*De uroloog voelt aan zijn water dat dit niet goed gaat.*
*De anaesthetist is knock-out.*
*De cardioloog aanschouwt het met bloedend hart.*
*De dermatoloog krijgt er kippenvel van.*
*De geriater krijgt er grijze haren van.*
*Voor de chirurg snijdt het mes niet meer aan twee kanten.*
*De hematoloog wordt het bloed onder de nagels *
*vandaan gehaald.*
*De gastro-enteroloog heeft er zijn buik van vol.*
*De internist wordt binnenstebuiten gekeerd.*
*De diëtiste kan geen pap meer zeggen.*
*De psychiater snijdt het door de ziel.*
*De traumatoloog ergert zich bont en blauw.*
*Voor de apotheker is het een bittere pil.*
*De tandarts ziet er geen gat meer in.*



** *Oh ja en de patiënt ? Die is er goed ziek van !*
Trek nu aan de NOODREM.
Groetjes

Afbeelding
Maruscha
Eredivisie
Berichten: 777
Lid geworden op: vr mei 17, 2002 20:32
Contacteer:

Bericht door Maruscha »

Hey wat leuk, dat lijstje heb ik al een tijdje niet meer gezien zeg! Die klassiekers blijven goed he?

(Oftewel: gezeik over ons zorgstelsel is er altijd al geweest, in welke vorm dan ook).
Echte gender-outlaws dragen panty's over hun hoofd.
Gebruikersavatar
Coco
ForumFan
Berichten: 486
Lid geworden op: ma dec 27, 2004 17:15
Locatie: Maassluis

Bericht door Coco »

Valt me nog mee dat er geen verzekering voor een pijnlijke klaagklier bestaat. Als een Nederlander niet kan klagen, is het hek van de dam.
Volgende klager graag!
De wereld maakt plaats voor diegene die weet waarheen hij gaat.
Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

En jij hebt zeker nooit wat te klagen!
Groetjes

Afbeelding
Plaats reactie