Zorgpremies gaan zeer fors stijgen, zoals in Zwitserland

Algemeen

Moderator: Moderators

Plaats reactie

Ik ben tegen de nieuwe basisverzekering.

Ja
12
41%
Geen mening
5
17%
Nee
12
41%
 
Totaal aantal stemmen: 29

Gebruikersavatar
Nathalie
Forumdiva
Berichten: 1230
Lid geworden op: zo jun 17, 2001 2:00
Locatie: 't Gooi
Contacteer:

Bericht door Nathalie »

Ik kan Joanne's berichtje slechts onderschrijven. Goed verwoord, dame !

En Chantal ? Wat jij interpreteert als een 'negatieve afdruiperij' is niets meer dan een stukje felheid in de dialoog, hoor. Toegegeven: ik kom soms niet onder wat te felle bewoordingen uit. Maar soms is dat nodig op iets over te brengen. Zeker als er voet bij stuk wordt gehouden op onjuiste gronden of door het transponeren van één of twee negatieve ervaringen op het gehele scala van zorg. En hoewel zeer menselijk en soms zelfs begrijpelijk is het feitelijk onjuist.

Natuurlijk is er genoeg mis in de zorg. Dat zal ik niet ontkennen. Ik signaleer zelf genoeg zaken waar ik ontevreden over ben. Maar ik ben Hoogervorst niet. Maar binnnen de mogelijkheden die mij wél zijn gegeven doe ik wel mijn uiterste best hierin veranderingen aan te brengen (Voor diegene die het iets zegt: ALS- en TNCCinstructie, protocollering, acreditering volgens kwaliteitsnormen (NIAZ), bijscholing van collega's, etc etc)

Dus, niet meteen weer gaan miepen over een slotje. Kee sweety?
Afbeelding
<i>Hoe groter de chaos, des te effectiever de glimlach.</i>
Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

Joanne schreef:Heb je zelf wel door dat de werkelijke reden waarom je in problemen komt straks die lening voor je SRS en die hypotheek zijn? En dat je eigenlijk loopt te klagen over een luxe keuze. Je had ook in Nederland geholpen kunnen worden en ik vraag me oprecht af of je werkelijk voor de techniek naar Suporn bent geweest of dat je het deed om de wachtlijsten te omzeilen. Op zich is dat helemaal niet erg maar je had het dus ook met de VU kunnen doen en dan was je nu misschien niet in de problemen geweest. Je zou kunnen zeggen dat je een beetje boven je budget gegaan bent en daar nu de vruchten van plukt.
Financieel kan ik nu alles nog wel betalen hoor Joanne, alleen zie ik het volgend jaar heel erg somber in. Ik ben niet naar Thailand gegaan om de wachtlijsten te omzeilen, Sterker nog ik ston boven aan de wachtlijst van het AZG.

Mijn SRS stond gepland voor November/December 2004. Maar werd telkens uitgesteld. Elke keer weer telefoon , Nee sorry mischien volgende week, Nee sorry er is nu geen plaatst voor genderpatienten. Nee in Jan is er echt geen plaats, En zo ging het maar door. Ik werd helemaal wanhopig.

In het AZG was er wel een andere arts die ook wel SRS wou uitvoeren , alleen had de beste man al een paar jaar geen srs gedaan, en kende hij alleen een techniek zonder clitores! Ik heb resultaten van hem gezien en die waren weinig hoopvol. Verder hoorde ik toen allerlei slechte verhalen over de andere artsen. Heb toen om foto's gezocht en die vond iki ook niet mooi. Ben toen met mensen gaan praten die in Thailand waren geweest. En zo heb ik besloten om naar Thailand te gaan. Toen ik eenmaal betaald had en het AZG afbelde, hadden ze in eens wel die andere srs arts en een operatie plekje. Nou nee.

Oke in Thailand zullen ook wel complicaties zijn, het blijft tenslotte mensen werk. En dat ze met jou in het VU 5 uren zijn bezig geweest, In het AZG is het echt niet langer dan 2 of 2,5 uren inclusief een borst vergroting. En ik heb iemand gesproken waar de clitores gewoon los viel, (in het VU geopereerd door die italiaan.)

Volgens mij zijn deze forms er voor om reacties te geven, daarom vind ik het gewoon onzin dat er wordt gezegt dat deze discussie onzinnig is.
Groetjes

Afbeelding
Gebruikersavatar
Chantal C.
Forumdiva
Berichten: 1759
Lid geworden op: vr okt 03, 2003 12:27
Locatie: Hellevoetsluis

Bericht door Chantal C. »

Nathalie schreef:En Chantal ? Wat jij interpreteert als een 'negatieve afdruiperij' is niets meer dan een stukje felheid in de dialoog, hoor. Toegegeven: ik kom soms niet onder wat te felle bewoordingen uit. Maar soms is dat nodig op iets over te brengen. Zeker als er voet bij stuk wordt gehouden op onjuiste gronden of door het transponeren van één of twee negatieve ervaringen op het gehele scala van zorg. En hoewel zeer menselijk en soms zelfs begrijpelijk is het feitelijk onjuist.

Natuurlijk is er genoeg mis in de zorg. Dat zal ik niet ontkennen. Ik signaleer zelf genoeg zaken waar ik ontevreden over ben. Maar ik ben Hoogervorst niet. Maar binnnen de mogelijkheden die mij wél zijn gegeven doe ik wel mijn uiterste best hierin veranderingen aan te brengen (Voor diegene die het iets zegt: ALS- en TNCCinstructie, protocollering, acreditering volgens kwaliteitsnormen (NIAZ), bijscholing van collega's, etc etc)

Dus, niet meteen weer gaan miepen over een slotje. Kee sweety?
Het gaat mij niet om de felle bewoordingen... Het gaat mij meer om de algemene tendens dat het nieuwe zorgstelsel gedoemd is te mislukken en dat mensen gigantisch in inkomen terugvallen.

Er zijn vele mensen die voor wat dat betreft het nieuwe zorgstelsel al het plaatje ingevuld hebben dat het fout gaat. Ik moet dat eerst nog weleens zien.

Ik kan gewoon slecht tegen mensen die alleen maar negatief zijn. Er zijn zoveel andere mooie bijzondere dingen in het leven. Het zorgstelsel is maar een klein onderdeel van het grote geheel. Je leven is niet afhankelijk van een zorgstelsel.
A person is grown up not when they can take care of themselves, but when they can take care of others.
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

Josette schreef:Wel eens gezien naar je GSM en ADSL en Internet?
Ik zie een heel duidelijk verschil tussen diensten waar je verplicht gebruik van moet maken (openbaar vervoer, ziektekosten) en de "fun-dingen" zoals GSM, ADSL en internet. Jij ook?
Josette schreef:Het grote verlies van de KPN in de periode 2000-2005 leidde tot een hevige concurrentie met meer Internetsnelheid voor minder geld.
Sinds het geprivatiseerde telefoonnet belt TELE2 mij ongeveer 5x per jaar met de vraag waarom ik "geen goedkopere telefoonrekening wil". LAAT ME MET RUST! denk ik dan. Hetzelfde geldt voor de electriciteit: waarom zit een energiemaatschappij (Nuon) in vredesnaam een voetbalclub te sponsoren in plaats van van dat geld de energierekening te verlagen? Waarom stuurt Essent mij twee-maandelijks een foldertje met gekke aanbiedingen in plaats van dat geld te steken in (alweer) goedkopere energierekeningen?

Het zijn allemaal keuzes waar ik niet om vraag, daar gaat 't om! Straks krijgen we weer een OV-chipknip waar ik ook niet om gevraagd heb en die na een iets (iets???) duurdere invoering het OV vast ook wel heel goedkoop zal maken.
Josette schreef:Iedereen haalt de NS erbij als mislukte privatisering. Maar de NS is nog steeds 100% staatsbezit en heeft een monopolie op het spoor.
De NS is zeker zeer succesvol. Ze stoten in Nederland de noordelijke en oostelijke lijnen af en hebben inmiddels een maatschappij in Engeland overgenomen. Daar zaten we als Nederlanders nu echt op te wachten, op zo'n succes van de Nederlandse Spoorwegen! Verder stijgen de kosten van het openbaar vervoer al jaren meer dan de inflatie... Hoe verklaar je dat?

Maar goed, ik schreef het al aan Lisa, er blijven mensen die graag geloven in de voordelen van de vrije markt. Dat is een geloof wat Lisa en jij schijnbaar hebben - ik heb 't niet.

Groetjes,

Frederique
Kijk ook eens op de genderkalender !
Joanne
ForumDiva 2000
Berichten: 2380
Lid geworden op: di jun 19, 2001 2:00
Locatie: Flevoland

Bericht door Joanne »

Dat van dat verhaal over die italiaan daar heb ik ook over gehoord maar die man schijnt ook niet meer te werken in de VU. Daarnaast ken ik ook de situatie in Groningen en heb ik er alle begrip voor dat je dan voor een andere weg kiest. Ironische genoeg echter is het af en aan fladderen van SRS chirurgen te wijten aan wat ik in de draad sexe registratie al schreef. Van Onselen en Mulder hebben me zelf gezegd dat ze het moeilijk vonden in naam aan die SRS verbonden te blijven omdat er nogal wat verzet is tegen de betreffende operaties vanuit de medische wereld. De eed van hypocrates of hoe die ook precies mag heten maakt dat er verschil van mening is of zoiets wel door een chirurg gedaan mag worden. Immers de eed omvat de belofte mensen BETER te maken als ze een probleem hebben. En dat is nu juist een probleem. Omdat gezien vanuit een wat conservatief oogpunt je zou kunnen discussieren of je mensen nu wel of niet beter maakt met een SRS. Zeker als je uitgaat van een verder gezond en goed functionerend lijf. En het feit dat mensen als Mulder en van Onselen zich daardoor beperkt voelen in hun carrierekeus en financieel gezien beter af zijn in een privekliniek maakt dat er zoveel verloop van chirurgen is bij de VU. Hopelijk zouden oplossingen als emancipatie van transen en bijvoorbeeld dit nieuwe zorgstelsel er toe kunnen leiden dat er wat meer vastigheid zal komen op dit gebied. Maar neemt niet weg dat dit alleen maar een verklaring is voor je keus naar Thailand te switchen voor je SRS. Het is geen argument waarom het nieuwe zorgstelsel gaat mislukken in ieder geval. En ik ben blij dat het nog niet zo ver is voor je dat je in de problemen zit. En mocht het volgend jaar moeilijk worden bedenk dan dat in de tussentijd de arbeidsmarkt verder uitbreid en jij met je jonge leeftijd best heel snel een baan zult vinden. En wil dat niet lukken bel dan eens de reintegratie telefoon. Misschien kun je via het UWV een opleiding doen waardoor je ook interessanter wordt voor de arbeidsmarkt en men minder geneigd zal zijn naar je transseksualiteit te kijken en meer interesse hebben in je technische know how. En overigens behandelt niet iedereen je hier alsof je niet naar Thailand mag hoor :D :D
Gebruikersavatar
Chantal C.
Forumdiva
Berichten: 1759
Lid geworden op: vr okt 03, 2003 12:27
Locatie: Hellevoetsluis

Bericht door Chantal C. »

Joanne schreef:Dat van dat verhaal over die italiaan daar heb ik ook over gehoord maar die man schijnt ook niet meer te werken in de VU.
Klopt. Die werkt nu in Gent. Volgens Jos werd hij gek van alle regeltjes in Nederland... Geef hem eens ongelijk...
A person is grown up not when they can take care of themselves, but when they can take care of others.
Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

Net de offerte gekregen, had per direct zuurstof nodig en een medische behandeling.... pfffffffffffffffff


Oo wie nog zoon voorstander is moet maar eens kijken naar het volgende filmpje : DODEN DOOR ONTHOUDEN VAN MEDICIJNEN!!!

http://www.novatv.nl/index.cfm?cfid=142 ... ge_id=3913

Kunnen we straks aangifte doen van moord door Hogersnert!
Groetjes

Afbeelding
Gebruikersavatar
Nathalie
Forumdiva
Berichten: 1230
Lid geworden op: zo jun 17, 2001 2:00
Locatie: 't Gooi
Contacteer:

Bericht door Nathalie »

Heb jij Plavix nodig dan ?
Afbeelding
<i>Hoe groter de chaos, des te effectiever de glimlach.</i>
Gebruikersavatar
Cynthia
Chat Ops
Berichten: 1824
Lid geworden op: ma mei 26, 2003 19:49

Bericht door Cynthia »

Nathalie schreef:Heb jij Plavix nodig dan ?
Nathalie, ik denk het wel. Want als Esther zich zo op blijft winden over het nieuwe zorgstelsel krijgt ze vanzelf een hartkwaal.
Cyn.
Gebruikersavatar
Coco
ForumFan
Berichten: 486
Lid geworden op: ma dec 27, 2004 17:15
Locatie: Maassluis

Bericht door Coco »

Of ze springt van de brug. Heeft ze die hele verzekering niet eens meer nodig ;-).
De wereld maakt plaats voor diegene die weet waarheen hij gaat.
Maruscha
Eredivisie
Berichten: 777
Lid geworden op: vr mei 17, 2002 20:32
Contacteer:

Bericht door Maruscha »

Esther, een tip: als je serieus genomen wilt worden in een discussie, val dan niet terug op flauwigheden zoals 'Hogersnert'. Is een beetje lagere-school-nivo.
Echte gender-outlaws dragen panty's over hun hoofd.
Gebruikersavatar
esther-marye
dagelijks aanwezig
Berichten: 194
Lid geworden op: wo mar 17, 2004 9:14
Locatie: Ergens in Friesland
Contacteer:

Bericht door esther-marye »

dat van de brug springen laat ik wel aan jou over coco!

en nee heb geen hartkwaal, wou alleen wat aangegeven waar het mee begind. Straks nog veel meer dingen. Maar vind het wel best. Ik stop met deze discussie, heb al in de gaten er zitten hier alleen eliete die lekker er op voor uitgaan, Stik volgend jaar aub niet in je geld!

We hadden toch last van overbevolking nou dat is na volgend jaar snel weer over. De meeste minima zullen 500 eigenrisico nemen om de premie te drukken en vervolgens bij kwalen niet naar de dokter gaan!

En ik wens alle voorstanders toe dat ze ook van weinig inkomen rond moeten komen!!!! DE GROETEN!!!!
Groetjes

Afbeelding
Gebruikersavatar
Nathalie
Forumdiva
Berichten: 1230
Lid geworden op: zo jun 17, 2001 2:00
Locatie: 't Gooi
Contacteer:

Bericht door Nathalie »

Coco schreef:Of ze springt van de brug. Heeft ze die hele verzekering niet eens meer nodig ;-).
Be careful what you wish for, Coco.
Er zijn hier gekkere dingen gebeurd n.a.v. dit soort uitspraken.
En dat bedoel ik uiterst serieus.

Overigens, Esther. ik denk dat er hier erg weinig elite zit. En ook al woon je in het Gooi wil dat nog niet zeggen dat je het je kunt veroorloven geld over de balk te smijten. Helaas. Met de zorg voor vier kinderen moeten wij beiden erg hard werken om rond te komen van ons salaris. Een oppas bijvoorbeeld zodat we beiden kunnen werken op dagen die onze werkgever van ons verwacht. Weet je trouwens wat een oppas tegenwoordig verdient ? Daar kun jij aardig van feesten, hoor. Een gat in de markt voor vele werklozen. *hint*

Waar ik dus i.t.t. tot jou wél prioriteit leg is de betaling van een goede zorgverzekering voor het gezin. Daar leg ik niets op toe. Kwestie van bezuinigen op andere (minder noodzakelijke) uitgaven. C'est ca.
Afbeelding
<i>Hoe groter de chaos, des te effectiever de glimlach.</i>
Gebruikersavatar
Coco
ForumFan
Berichten: 486
Lid geworden op: ma dec 27, 2004 17:15
Locatie: Maassluis

Bericht door Coco »

esther-marye schreef:dat van de brug springen laat ik wel aan jou over coco!
Waarom zou ik van de brug afspringen? Ik ben tevreden met wat ik heb.
Nathalie schreef:Be careful what you wish for, Coco.
Er zijn hier gekkere dingen gebeurd n.a.v. dit soort uitspraken.
En dat bedoel ik uiterst serieus.
Het gras is bij mij absoluut niet groener, Nathalie. Ik word alleen een beetje moe van dat gezeur over die zorgverzekering. Niemand weet nog waar het heen zal gaan met de verzekering, maar het geweeklaag is tot over de grenzen te horen.
Nathalie schreef:Waar ik dus i.t.t. tot jou wél prioriteit leg is de betaling van een goede zorgverzekering voor het gezin. Daar leg ik niets op toe. Kwestie van bezuinigen op andere (minder noodzakelijke) uitgaven. C'est ca.
Het is zoals jij het stelt en niet anders: een mens dient prioriteiten te stellen. En op gezondheid bezuinigen gaat tegen mijn gevoel in. Wie zich weigert te verzekeren, zal uiteindelijk de wrange vruchten daarvan plukken. En nee, daar lig ik dan niet wakker van. Wie niet werkt, zal niet eten ten slotte (in figuurlijke zin).
De wereld maakt plaats voor diegene die weet waarheen hij gaat.
I.G.Norance
dagelijks aanwezig
Berichten: 124
Lid geworden op: za dec 04, 2004 20:11

Bericht door I.G.Norance »

om de nieuwe verzekering goedkoper te maken misschien deze tip:

http://www.zorgpolis2006.nl/app/zorgpolis

Ik kreeg deze via de ANBO ( jaja, ik ben geen teenager meer ;-)) ) die het aan al haar leden stuurt middel een speciale nieuwsbrief.

Besparende groetjes van

José
Plaats reactie