Coming out

Algemeen

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ellen-TV
is nieuw hier
Berichten: 6
Lid geworden op: do mei 27, 2004 0:43
Locatie: Eindhoven

Coming out

Bericht door Ellen-TV »

Beste dames,

Ik heb afgelopen maandag mijn 1e echte coming out als TV gehad en het was voor mij een super ervaring. Heb wel al eerder wat rondgelopen op afgelegen plekken in de avond, maar op klaarlichte dag door een drukke winkelstraat is heel wat anders! Echt een te gekke ervaring.
Daarom leek het me leuk als we daar eens een topic aan zouden besteden. Vertellen jullie eens over je 1e coming out en wat er zoal goed en fout bij ging. Evt. anekdotes zijn natuurlijk ook welkom, maar ook serieuzere zaken zoals bijv. het gevoel en je motivatie.

Groetjes,
Ellen
Real lady's wear pantyhose and heels!
Gebruikersavatar
Irene
ForumDiva 3000
Berichten: 3151
Lid geworden op: di mar 28, 2006 16:48
Locatie: Breda
Contacteer:

Bericht door Irene »

Allereerst gefeliciteerd Ellen,

Het is voor mij al best heel lang geleden (de eerste keer dan), maar ik weet nog goed hoe ik me dan voelde, ergens tussen euforisch en paniek. Anecdotes heb ik in diverse andere draden al beschreven, dus die zal ik maar achterwege laten. In de beginjaren ging er ook heel veel fout, met name omdat ik te angstig was en me te opzichtig kleedde. Ik voelde altijd mijn hart in mijn keel kloppen, en had ook steeds de neiging om het op een lopen te zetten (dat heb ik ook diverse malen gedaan, dan val je pas echt op :-) ). Langzaam maar zeker is zowel dat euforisch als dat paniekerige over gegaan, maar ik ben me nog altijd heel erg bewust van mezelf.

Irene
Kleine stapjes
Babette
Forumdiva
Berichten: 1267
Lid geworden op: vr nov 08, 2002 11:32

Bericht door Babette »

Hup Ellen!!!

Een memorabel moment!!!!

Deze herfst vier ik de vijfde verjaardag van m'n coming-out, samen met m'n partner en intieme vriendenkring. Ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt van gehad, en het heeft m'n leven drastisch en ingrijpend veranderd.

Mijn coming-out was op een kleine, privé fetish-party in Amsterdam, en na een erg verlegen en een heel erg gespannen begin, voelde het eigenlijk heel gewoon, en ik voelde me zeer geaccepteerd. Een heerlijke ervaring!

Liefs,

Babette.

De liefde voor de vrijheid is de liefde voor anderen.
Nancy Koppens
dagelijks aanwezig
Berichten: 168
Lid geworden op: di nov 16, 2004 22:11

Bericht door Nancy Koppens »

Ik was ook al voor de "grote stap" in de avond uurtjes buiten geweest om te voelen hoe dat nou zou zijn, toen ik me echt lekker ging voelen en dus ook zekerder, dat was in het begin echt afzien toen ik mezelf zag brrrrr, broeide het plan om als Nancy overdags naar buiten te gaan, voorwaarde was dat ik dat heel ver van huis zou doen.... Antwerpen! daar ging ik heen, een mooie stad, mooie vrouwen dus gaan...
Ik had die dag extra mn best gedaan om me op te maken en leuk te kleden, een rokje of jurkje durfde ik nog niet echt aan maar had een leuke zwarte casual broek met wijde pijpen en een krijtstreepje aan met een witte blouse en zwarte laarzen, een kort spijker jackje er op en daar ging nancy... oja een donker rode half lange pruik op.... hihihihi
In Antwerpen de auto in de parkeer garage en lopen... op de Meir was het gezellig druk heb daar o.a. bij de Hema nagels gekocht weet ik nog, en wat cd's maar kleding niet.
Ik kreeg weinig aandacht die dag, wat me het mooist was was een mooi geklede vrouw van rond de 45 die naar me keek en met een klein lachje een knipoog gaf! dat was mooi... maar ja zag ze het? ik denk van wel :-)

Ik ging dus met een lekker gevoel naar huis die dag, ben intussen al vaker naar Antwerpen geweest ook in Zeist Amersfoort en Veenendaal,
draag graag dan een donkere panty met laarzen en mn spijker rokje.... of een leuke broek! :-)
helen
ff weer wat posten
Berichten: 71
Lid geworden op: za jul 09, 2005 23:02
Locatie: Enschede

Bericht door helen »

Natuurlijk was ik ook al wel eens buiten geweest terwijl het aarde donker was.

Afgelopen maandag moest ik naar de psyg.hier in het ziekenhuis.
Ik had me al een tijdje voorgenomen daar eens als vrouw heen te gaan.
Dus afgelopen maandag heb ik er goed de tijd voor genomen mij eens zo goed als mogelijk op te maken,en ben als vrouw gekleed op de fiets gestapt en met bonzend hart dwars door de stad naar het ziekenhuis gefietst.

Natuurlijk dacht ik net als de meesten hier,dat ik door jan en alleman zou worden nagestaard,maar niets was minder waar!!
Ik heb gewoon de fiets in de fietsenstallig gezet en ben zonder problemen door het op dat moment drukke ziekenhuis gelopen.
4 hoog de trap op(ook daar een aantal mensen tegen gekomen) geen centje pijn!!

In de wachtkamer zaten nog 4 andere patiénten ook daar ging tot mijn verbazing alles goed.
toen mijn psyg. mij kwam halen en mij in de wachtkamer zag zitten zei hij doodleuk"dag mevrouw klos"
Hij heeft ook nog even mijn naam veranderd in mijn dosier.
Na het bezoek aan de psyg. ben ik rustig en zonder angst naar huis gefietst.

Enigzins gerustgesteld door het gebeuren die middag ben ik ook nog maar eens ff een paar boodschapjes wezen doen in de buurtsuper,waar ik al jaren kom.
Ook hier geen enkel probleem.

Dit alles beviel me zo goed dat ik woensdag de stoute schoenen aan heb getrokken en gewoon als mijzelf naar mijn werk ben gegaan gegaan.

Van mijn colega's geen enkele reactie :-? maar geen reactie is altijd nog beter dan een slechte reactie :D
Vandaag dus ook maar gewoon als mij zelf naar mijn werk gegaan en vanuit mijn werk nog ff de stad in geweest,zonder dat ik het gevoel had dat ik bekeken werd.

Ik moet zeggen dat ik mijn postuur wel erg mee heb ben 1.78 mtr en heb kledingmaat 36.
Daar komt bij dat mijn omgeving langzaam heeft kunnen wennen doordat mijn kleding en uiterlijk het laatste jaar steeds vrouwelijker werd.

Ik was van plan om met ingang van januari 2007 24/7 te gaan,maar ik denk dat dat moment een beetje vervroegd wordt..............met een maand of drie en half :wink:

gr.Helen
Tijn
Eredivisie
Berichten: 505
Lid geworden op: zo mar 12, 2006 19:48

Bericht door Tijn »

tot nu toe alleen als het donker is ( net nog even om de grijze bak op te halen van de weg, en dat is hooguit 20 meter heen en weer terug -_-' ), maar het zou maar zo eens kunnen dat 8 oktober de grote dag wordt 8)
spamqueen :P
omfgwtfbbq!!one1
Gebruikersavatar
Irene
ForumDiva 3000
Berichten: 3151
Lid geworden op: di mar 28, 2006 16:48
Locatie: Breda
Contacteer:

Bericht door Irene »

Wow Helen,

dat is hink stap sprong voorwaarts. Op de fiets door de stad, ok dat zou ik nog wel aandurven, maar naar mijn werk is nog net ff een stapje te ver.

Irene
Kleine stapjes
Gebruikersavatar
Ellen-TV
is nieuw hier
Berichten: 6
Lid geworden op: do mei 27, 2004 0:43
Locatie: Eindhoven

Bericht door Ellen-TV »

Geweldig Helen....
Jij ook gefeliciteerd met je coming-out.
Het werkt "verslavend" he? Ik heb nu ook de smaak te pakken en kan niet wachten tot zich weer een volgende gelegenheid voordoet.

Groetjes,
Ellen.
Real lady's wear pantyhose and heels!
Nancy Koppens
dagelijks aanwezig
Berichten: 168
Lid geworden op: di nov 16, 2004 22:11

Bericht door Nancy Koppens »

Het scheelt inderdaad als je je figuur mee hebt, ik ben zelf 1,73mtr en weeg 63kg, heb kledingmaat 38 en schoenmaat 41, daarbij heb ik mn haar nu ook half lang rood/bruin en mn baardgroei door ELOS met een 90% verminderd, vandaag de dag val je daardoor al niet meer zo op, kijk als je fagand door de stad ga.. ja dan heb je ergens denk ik een probleem.

Misschien een tipje voor degene die ook aan hun coming out willen beginnen, draag gewone kleding en draag niet al te hoge hakken.... en besteed wat extra aandacht aan jezelf.
Antje
daar ben ik weer
Berichten: 18
Lid geworden op: ma jul 24, 2006 20:13
Locatie: Zwijndrecht

Bericht door Antje »

Klasse Ellen!

Momenteel zit ik een beetje in dezelfde fase. Anderhalve week geleden ben ik bij Mariposa in Amsterdam geweest om leuke borstjes te kopen. (Goed geholpen overigens). Vanaf dat moment kon ik voldoende vrouw zijn om naar buiten te gaan. Vanaf Mariposa ben ik op m'n vouwfiets via A'dam Lelylaan naar huis gereisd. Ik heb geen pruik, dus de make-up, borsten, kleding en mijn beetje feminiene uitstraling moesten de rest doen. Ik had me voorgenomen me te gedragen alsof ik er dagelijks zo uitzag en volgens mij heb ik weinig opzien gebaard! :)
Deze week ben ik en femme zelfs naar Vreden in Duitsland gegaan om eindelijk (grote) vrouwenschoenen te kopen. Voor zover ik me ongemakkelijk voel, is dat in de eigen straat. Daar is de kans veruit het grootst om herkend te worden. Ik weet dat dit erbij hoort, maar ik ben er niet zo blij mee dat voor je goed en wel buiten bent de halve straat 'het' al weet. Gelukkig kan ik gebruik maken van het paadje achterom en met de fiets ben je zo uit het zicht van de directe buurtgenoten. Verder heb ik onderweg genoten. Een vrouw in de trein keek me wat indringender aan, maar op dat soort gebeurtenissen had ik me voorbereid en misschien trok iets anders bij me wel haar aandacht.
Waar ik wel even door moest was het aanspreken van andere mensen. Ik heb niet direct een vrouwelijke stem, maar ook dat ging verrassend goed. Ook om als vrouw ongedwongen Duits te praten ging gelukkig ook vlot. Op straat waren nog wel een paar pubers aan het geiten toen ik langskwam, maar volgens mij had dat weinig met mij te maken en als dat wel zo was, dan zij het zo... Gewoon negeren en met borsten en neus vooruitstappen. Omdat ik 1.93 ben vestig ik al gauw wat meer aandacht op me. Aan de andere kant lopen er wel meer lange vrouwen. Wat nog wel wennen is, is dat je door mannen soms onbeschaamd wordt gekeurd als mogelijk lustobject. Veel vrouwen zijn weinig anders gewend, maar aan dat soort dingen moet je ook wennen :-?
Het blijft nog wel spannend, maar ik denk dat ik binnenkort weer eens en femme ga shoppen. Nog wel in een plaats iets verder uit de buurt, maar ach, ik weet dat je toch wel een keer gespot wordt. Ik slaag er vaak in om bekenden op de vreemdste plaatsen tegen te komen :)

Liefs van Antje
tijgertje
ForumFan
Berichten: 387
Lid geworden op: di jun 27, 2006 8:35

Bericht door tijgertje »

Als ik de verhalen hier lees besef ik hoeveel ik mijn uiterlijk mee heb
ik ben 1.71, schoenmaat 42, heupen 38/40, schouders 46/48

Ik leef nu al 3 weken zo goed als 24/7 als meid, dus ook op school.
Nergens opmerkingen of wat dan ook. Ik wordt wel door de mannen nagekeken maar die doen dat bij bijna elke (niet lelijke) meid.

Mijn zwakke plek is mijn lichaamsbeharing en vooral die in mijn gezicht. Maar niet voor lang meer. De afspraak met de schoonheidsspecialiste is gemaakt :D :D . By By rothaartjes.

Mijn klasgenoten weten niet beter dat ik een meid ben en zo gedraag ik me ook. Ik trek wel wat bekijks op B3 op mijn school, maar das logisch aangezien het aantal meiden op 2 a 3 handen te tellen zijn (wel nooit wachten op de wc :P ).

Ondertussen heb ik (zelfs met cam!!) evenveel last van die geile types op de chatbox als mijn vriendinnen. Als dat geen teken is dat ik voor een meid doorga weet ik het niet meer :P :P
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Bericht door Frederique_ »

Ik wil je niet teleurstellen maar het kan (maar hoeft niet) ook iets anders zijn: ik word soms aangeschreven door types die juist vallen op mannen-die-zich-opgemaakt-hebben-als-vrouwen en die graag een date willen.

Duidelijk een geval van mensen die iets zoeken dat ik ze niet kan/wil bieden :wink:

Groetjes,

Frederique
Kijk ook eens op de genderkalender !
tijgertje
ForumFan
Berichten: 387
Lid geworden op: di jun 27, 2006 8:35

Bericht door tijgertje »

Frederique_ schreef:Ik wil je niet teleurstellen maar het kan (maar hoeft niet) ook iets anders zijn: ik word soms aangeschreven door types die juist vallen op mannen-die-zich-opgemaakt-hebben-als-vrouwen en die graag een date willen.

Duidelijk een geval van mensen die iets zoeken dat ik ze niet kan/wil bieden :wink:

Groetjes,

Frederique
Aangezien ze steenvast naar mijn borsten en poes vragen lijkt me dat niet.
zijn er genoeg die ook mijn vriendinnen hebben lastig gevallen. Ik verslijt de negeerknop heel snel daar.
Tijn
Eredivisie
Berichten: 505
Lid geworden op: zo mar 12, 2006 19:48

Bericht door Tijn »

joh, ik kom nu al anderhalf jaar op een chat voor scholieren, en ongeveer 15 keer per maand komt er zo'n sneu geil ventje van 16 prive te chatten of ik zin heb in geile sexchat (alles wat ze kregen was een 6 uur durende ban, vers van mijn muisklik 8) ), dus je hoeft er niet overtuigend meid voor te zijn :lol:
maar het is wel geweldig voor je ego 8)
spamqueen :P
omfgwtfbbq!!one1
Gebruikersavatar
Juliette
ForumFan
Berichten: 436
Lid geworden op: di jan 24, 2006 22:43
Locatie: Leidse regio

Bericht door Juliette »

tijgertje schreef:
Frederique_ schreef:Ik wil je niet teleurstellen maar het kan (maar hoeft niet) ook iets anders zijn: ik word soms aangeschreven door types die juist vallen op mannen-die-zich-opgemaakt-hebben-als-vrouwen en die graag een date willen.

Duidelijk een geval van mensen die iets zoeken dat ik ze niet kan/wil bieden :wink:

Groetjes,

Frederique
Aangezien ze steenvast naar mijn borsten en poes vragen lijkt me dat niet.
zijn er genoeg die ook mijn vriendinnen hebben lastig gevallen. Ik verslijt de negeerknop heel snel daar.
Ik ken het. Ik kreeg een aantal berichtjes van mannen-die-vallen-op-vrouwen-met-een-piemel. Dat soort mensen wil ik niet en ik kan ze ook niet geven wat ze zoeken.
"Why live by the rules of a society that won't have you as a member?"
Plaats reactie